SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Ben Küçüğüm, Ne de Rektör Büyük!'

A- A+ PAYLAŞ

Bu hafta sonunun "Nöbetçi AKP Milletvekili" Mücahit Fındıklı, partideki halk gününde vatandaşlarla görüşürken, basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan görüşmede rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun şikayet edildiği yolundaki değerlendirmelere tepki gösterdi.

"NE BEN KÜÇÜĞÜM, NE DE REKTÖR O KADAR BÜYÜK.."
AKP İl Başkanı Ahmet Çakır'la birlikte parti binasında vatandaşlarla görüşen milletvekili Fındıklı, basın mensuplarının çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Fındıklı, ziyaret sırasında rektörün şikayet edildiği yolundaki yorumlar olduğu konusundaki bir soru üzerine, "O ziyarette Rektörlük konusu gündeme geldi, şikayet konusu gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanlığında ne konuştuysak, basının huzurunda konuştuk. Türkiye’deki medya temsilcileri de oradaydı. Orada ne konuşulduysa, hem ulusal hem mahalli medyaya hepsi yansıdı. Dolayısıyla bunun üzerinde yorum yapmaya hiç gerek yok. Bana sorulan soru şuydu: ‘Siz heyeti topladınız, rektörü Cumhurbaşkanına şikayet etmek için gittiniz’. Benim de ifadem şudur: Ben Cumhurbaşkanına rektörü şikayet edecek kadar küçük bir adam değilim. Rektör de Cumhurbaşkanına şikayet edilecek kadar büyük bir adam değil.” yanıtını verdi.

"2 YIL SONRA TANINAMAYACAK.."
Türkiye'de şuanda en önemli şeyin ekonomi, üretim ve işsizlik olduğunu söyleyen Fındıklı, "Türkiye bölgesinde çok güçlü. Bölgede ekonomisi ve insan kaynakları en güçlü olan ülke Türkiye'dir. Bunu sonuna kadar muhafaza etmeliyiz. Ankara'nın karanlık tablosuna inanmayınız. Türkiye'nin üzerine doğan güneşin üzerine kimse perde çekemeyecektir" dedi.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 yıl sonra tanınamayacağını belirten Fındıklı, "Başbakanımızı Malatya'ya davet edip 36 tesisin açılışını yaptırdığımızda birileri bize 'Başbakanı kandırdılar, depoları açtırdılar' dediler. Ancak, bugün 2.Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin kişi çalışıyor. Bu rakam 2 yıl sonra 5 bin kişiye çıkacaktır" diye konuştu.

TARIM OSB İÇİN SULTANSUYU ARAZİSİ!..
Akçadağ Mermer İhtisas Sanayi Bölgesi'nin önümüzdeki günlerde Müteşebbis Heyetini oluşturarak, parsel çalışmalarına başlayacağını belirten Fındıklı, Malatya Organize Tarım Bölgesi için de bu sektörde eksik olan kanuni düzenlemeden sonra çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Fındıklı, Malatya Organize Tarım Bölgesi için Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yanındaki 3 bin dönümlük alanın kullandırılacağını aktardı.

"BİZE 10, ONA 110 KİŞİ GELİYOR"
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın neden halk toplantılarına katılmadığı yönündeki bir soruya ise Fındıklı, Ölmeztoprak'ın eşinin hastalığından dolayı özel bir durumunun bulunduğunu, ancak Ankara'da önemli çalışmalar yaptığını, sadece Malatya'da değil, başka şehirlerde de seçmeni bulunduğunu anlatarak, "Ankara'da bizlerin ofisine günlük 10 kişi geliyorsa, Ölmeztoprak'ın ofisine 110 kişi gelmektedir" dedi.

KAMERAMANA SÜRPRİZ
Bu arada, Milletvekili Mücahit Fındıklı, programını takip eden kameramanın doğum günü olduğunu öğrenince kameramana sürpriz yaptı.

Milletvekili Fındıklı, parti binasında katıldığı Halk Günü'nde ERTV'de kameraman olarak görev yapan Erdal Kaynar'ın doğum günü olduğunu öğrenince, gizlice pasta istedi. Basın açıklaması sonrasında kameraman Kaynar'ı yanına davet eden Fındıklı, pastayı getirterek mumları söndürttü. 30 yaşına giren Kaynar için getirtilen yaş pasta daha sonra basın mensuplarıyla vatandaşlara dağıtıldı.

ÖZ DE SİİRT'TEYDİ..
Öte yandan Siirt'teki 'AK Parti Yerel Yönetimler Şurası' na katılan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, partisinin bütün badireleri atlatarak hizmetine devam edeceğini belirtti.

AKP Siirt il binasında yapılan ve Belediye Başkanları ile partinin il ve ilçe teşkilat yöneticilerinin katıldığı AKP Yerel Yönetimler Şurası'nda Siirt İl Başkanı M. Şefik Erden, parti olarak kurum içi iletişim ve eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Bu kapsamda 3 ayda bir, Yerel Yönetimler Şuralarını topluyoruz. Bu Şura'da yerel yönetimde görev alan arkadaşlarımızın sorunları ve çözüm yollarını ortaya konuluyor" dedi.

Toplantıya katılmak üzere Siirt'e gelen Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de yaptığı konuşmada partinin çeşitli badireler atlatmakta olduğunu vurguladı. Milletvekili Öz, "Partimiz bu son badireyi de atlatarak hizmetine devam edecektir. Biz Sayın Genel Başkanımızın da belirttiği gibi her zaman halkımıza hizmet edeceğiz ve bu hizmetten de mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız