SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Bitmez Sözmüş!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından "emekli ve yaşlıların dinlenmesi ve biraraya gelerek sohbet etmesi" amacı ile yaptırılan ve 2003 yılında hizmete açılan Emekliler parkı, çeşitli dernek ve vakıfların "kermes yeri"ne dönüştü. Park, haftalardır kesintisiz olarak, etrafı "çadır ve brandalarla sarıp sarmalanıp, muhafazakarlaştırıldıktan sonra" kermes faaliyetlerinde kullanılıyor. Emekli ve yaşlıların yanı sıra civardaki esnaflar da parkın ticari amaçla kullanılmasına karşı çıkıyor.

Belediye başkanı Ahmet Çakır, parkın kermes gerekçesi ile halka kapatılmasına yönelik eleştirilerden sonra Mayıs ayı ortalarında basın mensuplarının sorusu üzerine "Daha önceden verilmiş sözler vardı. Onların bitmesinden sonra artık bu parkı kermes alanı olarak kullandırtmayacağız" demişti. Çakır'ın bu açıklamasının üzerinden bir buçuk ay gibi zaman geçmesine rağmen, yeni "rezervasyonlarla" park alanında birbirine yakın düşüncede olan dernek ve vakıfların kermesleri devam ediyor.

Kendileri için yaptırılan parkta yer bulamayan emekli ve yaşlılar "Ömrümüzün son dönemlerinde üç-beş dostla bir araya gelip vaktimizi geçiriyorduk. Hepimiz çil yavrusu gibi dağıldık. Anlaşılan bizi parktan da emekli ediyorlar" diye sitem ederlerken, civardaki esnaflarda "Yazık, günah! üç- dört aydır park park olmaktan çıktı tam bir ticari alana dönüştü. Vicdan sömürüsü yaparak çevredeki esnafa ekonomik zarar veriyorlar. Ekonomik kriz herkesin malumu, bir de bunlar çıktı. Ne kiraları var, ne vergileri, ne de satışları belgeli? Bütün bunlara karşı Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odası'ndan da tepki gelmiyor. Biz vergi-kira-elektrik ve su gibi zorunlu giderlerimizi nasıl karşılayacağız?" diye konuştular.

Bu arada, bir başka partiye yakın gözüken bir kadın derneğinin kermes talebinin, o dönem açık olanların kapanmasından sonra yeniden kermese tahsis edilmeyeceği yanıtıyla belediyeden geri çevrildiği, buna karşın iktidar partisine yakın gözüken dernek ve vakıflara bu alanın kullandırılmasına devam edildiği öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız