SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Bu? Memleket Sanki Teksas!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:48
Ne Bu? Memleket Sanki Teksas!
A- A+ PAYLAŞ

Şehir merkezinde çıkan pompalı kavganın devamında, silahlı saldırganlar kar maskesi takarak bukez husumetli oldukları şahısın oturduğu apartmanın önünde silahlı saldırıda bulundular. Bu arada, kent merkezinde silahlı şahısların, masum vatandaşların da zarar görmesine neden olan kavga ve kapışmaları, "Ne oluyor bu memlekette? Polis ne yapıyor?" diye sormalarına yolaçıyor ve asayiş konusunun "acil" gündem olarak ili yönetenlerce ele alınması gerektiği ifade ediliyor.

KAÇTILAR, SONRA YİNE..

İlk olay, Pazar günü akşam saat 20.00 sularında merkez Söğütlü Camii’nin bulunduğu Mücevher Sokak ile Akpınar Meydanı’nın kesiştiği giriş noktasında meydan gelmiş ve kavga esnasında pompalı tüfek ile 6 el ateş açılmıştı. Kimsenin yara almadığı olayda 1 işyerinin camı saçma isabet etmesi sonucunda kırılmıştı.

Olaydan sonda bir ticari taksi ile kaçarak izlerini kaybettiren 2 saldırgan, yine gece yarısı saat 00.20 sularında Cirikpınar Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’ndeki apartmanın otoparkında husumetli oldukları bir gence pompalı av tüfeği ile 7 el ateş açtılar. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırganlar taksi ile kaçtılar. Görgü tanıkları saldırganların başlarında kar maskesi olduğunu söylediler.

İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi çevredeki yollara ve mahallelerin arasına girdi. Taştepe Mahallesinde görünen taksi, polislerin ihtarına rağmen durmayarak kaçtı. Polis ekipleri ticari taksiyi Hatansuyu Mahallesi içine kadar kovaladı, ancak taksi kayısı bahçelerinin arasında izini kaybettirdi.

Bir süre sonra taksi Eskimalatya girişinde polis ekiplerince durduruldu. Taksi sürücüsü aracın içindeki iki kişiyi ellerindeki pompalı tüfek ile birlikte Taştepe Mahallesi içinde indirdiğini söyledi. Polislerce araç içerisinde yapılan incelemede 1 adet zırh diye tabir edilen satır elde edilince, araç Asayiş Şubesi’ne götürüldü.

Şahısları arayan ekipler, saldırganların elinde pompalı tüfek bulunması nedeniyle, can güvenlikleri konusunda uyarıldı.

Polis ekipleri kaçan "uyuşturucu hesaplaşması" olduğu öne sürülen olayın faillerini  yakalamaya çalışıyor.

MEMLEKET TEKSAS'A DÖNDÜ..

Bu arada, son haftalarda kent merkezi başta olmak üzere birçok yerde meydana gelen silahlı olaylar vatandaşları korkutmaya başladı.

En merkezi yerlerde, gündüz ve gece meydana gelen, aralarında Çarşı Merkezi'nin sevimli simalarından Kemal Çaputçu'nun da bulunduğu vatandaşların kazaen vurulmasına neden olan silahlı olaylara karşı polisin önlemlerini artırması, suç çetelerine karşı caydırıcı operasyonlar yapması gerektiği savunuluyor.

Son olarak Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece, ikisi birbiriyle bağlantılı 3 ayrı silahlı saldırının meydana gelmesi, saldırganların yakalanamaması, yine masum vatandaşların hedef olmasının ardından, il yöneticileri ile güvenlik makamlarının asayiş konusunu acilen en öncelikli sorun olarak gündemlerine alması gerektiğini ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız