SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Çabuk Unuttu?!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisini, cemaate hizmet etmekle suçlayan ve ‘CHP adını Cemaate Hizmet Partisi yapsın’ diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a sert çıktı.  Çalık’ın açıklamaları için  “Gerçekten çok komik. Gülerek okudum’ diyen Ağbaba “Sayın Vekile geçmişini hatırlatmak isterim. Daha düne kadar cemaatin yurtlarının açılışına katılmak için, cemaat dedikleri yapının derneğinin genel kurulunda konuşmak için, onların sofrasında oturmak için kırk takla attığı günleri ne çabuk unuttu? ” diye sordu.

“Önce Kendi Geçmişine Baksın”

CHP’nin 5 yıl önce ne söylediyse bugünde aynı şeyi söylediğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Biz dün de cemaatin AKP ile birlikte yapmış olduğu Balyoz, Ergenekon, KCK, Oda tv, Askeri Casusluk davasında insan haklarını savunurken, onlar birlikte bu davalara darbe diyorlardı. Biz, 5 yıl önce de bu davaların siyasi olduğunu söylüyorduk. Bu davaların, AKP ve onun taşeronu cemaatin, muhalifleri susturma operasyonu olduğunu ifade ediyorduk. Şimdi de aynı noktadayız. Peki kendileri dün ne diyordu? Bugün ne diyor?  Dün darbe dedikleri bu olaya şimdi kumpas diyorlar. Hatta şunu da hatırlamak isterim. Bütün bu kumpasların sonucunda hapse giren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun oğlu ile ilgili, kendisi ile ilgili neler söylediğini hatırlatmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin cemaatle kaç tane resmi var, kendisinin kaç tane resmi var? Aynı sofrada görüntü vermek için neler yaptığını unutmasın.  Geçmişte, o iş adamlarına yakın olabilmek için, o örgütlere yakın olabilmek için, aynı karede resim verebilmek için attığı taklaları unutmasın. Önce kendi geçmişine baksın. Siyasette bir yerlere gelmek için yapmadığınız bir şey kalmayacak, ondan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlayacaksınız.  El insaf” diye konuştu.

“Yolsuzlukları kapatmak için CHP’yi suçluyorlar”

AKP’nin yolsuzlukları kapatmak için her fırsatta CHP’yi cemaati desteklemekle suçladığını belirten Veli Ağbaba, CHP’nin sadece hukuku savunduğunu kaydetti. Ortada bir suç varsa hesabının mutlaka sorulması gerektiğini vurgulayan Ağbaba,  bir insanın cemaate veya bir inanca mensup olması nedeniyle gözaltına alınıp tutuklanmasına da karşı olduklarını belirtti. 

Cemaate yapılan operasyonun hukuksuzlukların hesabını sormak için değil 17-25 Aralığın intikamı olduğunu savunan Ağbaba, “Biz CHP olarak şimdiye kadar hırsızlıkların ve yolsuzlukların partisi olmadık. Biz hırsızlık ve yolsuzluk yapanları asla savunmadık. Ama bunların mantığına bakılırsa, örneğin Nur cemaati, Nakşibendi veya Kadiri olan birinin de hapse atılması gerekir. AKP’nin yaptığı hukuksuzlukların hesabını sormak değildir. Sadece 17-25 Aralık’ta ortaya dökülen yolsuzlukların, hırsızlıkların üstünü kapatmaktır. 17-25 Aralık’ta yapılanlara da darbe diyorlardı, yakında göreceğiz bakalım. Ortaya çıkan, ‘ cemaat koydu, polis koydu’ denildikten sonra iade edilen ve valizlerle sürüklenerek götürülen paraları nerelerine koyacaklar, merak ediyorum. Ayrıca 5 Ocak’ta Yüce Divan kararı çıkarsa onu da nasıl değerlendirecekler merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayanları da cezaevine atmışlardı”

Cemaate ile AKP arasında süreç içinde gelinen nokta için “Bir AKP klasiği’ diyen Veli Ağbaba, şunları söyledi: “Bu arkadaşların klasik tavırları böyle. Daha düne kadar sırtına bindikleri, yazar ve çizerleri sayesinde Avrupa’da var oldukları cemaati bugün satıyorlar. Hatırlayın, Kudüs gecesi düzenleyenleri, Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayanları operasyon yaparak hapse atmadılar mı? Bunu ben gündeme getirmiştim. İnsanları sırf kermes yaptıkları için terör örgütü üyesi olarak içeri atılmadı mı? Ne zaman? Çok değil 2 yıl önce. Yani dün cemaatle işbirliği yaparken başka İslami grupları satmışlardı, yarın bir gün gelir, bugün işbirliği yaptıklarını satarlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız