SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne de Olsa Baba Mesleği

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:59
Ne de Olsa Baba Mesleği
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, baba mesleği olan ve kendisinin de kalfa seviyesine kadar yaptığı tenekecilik mesleğini sürdüren esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, çocukluk yıllarındaki atmosferi yaşadı.
Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Bakırcılar Çarşısı'ndaki esnafları ziyaret ederek, onlarla birlikte çay içip sohbet etti. Esnafların sorunlarını ve temennilerini dinleyen Aygün, kendisinin Bakırcılar Çarşısı'ndaki esnaf ve sanatkarlara uzak olmadığını belirterek, babasının da aynı mesleği yaptığını ve kendisinin de çocukluk ve gençlik yıllarının tezgah başında geçtiğini ifade etti. Emniyet Müdürü Aygün, "Havalar güzelleştikçe biz de güzel Malatyalıları ziyaret etmek ve onlarla hasbıhal etmek için esnaf ziyaretlerini devam edeceğiz. Tenekeciler diye ifade ettiğimiz esnaflarımızı ziyaret ettim. Zira bu beni biraz daha duygusal anlamda buraya daha fazla bağlayan bir meslek dalı. Zira babamın bizzat kendi mesleği. Uzun yıllar bu mesleği yapmış ve ben de küçüklüğümde okul döneminde, yaz evrelerinde, yaz tatili dönemlerinde babamın yanında bir çırak olarak başlayıp, kalfa seviyesine gelecek kadar bu işi öğrendiğimi biliyorum. Zaman içinde buradaki esnaflar gibi hacim olarak dar, görüntü olarak çok albenisi olmasa da emek olarak, alın teri olarak son derece fazla emeğin sarf edildiği bu tür ortamlar da ben de çalıştım. Dolayısıyla hem o hasreti, o özlemi gidermek, hem de tenekeci esnafı ile bir araya gelip çay içmek için ziyarette bulundum" dedi. 
 
Emniyet Müdürü Aygün, "Şuanda burada olunca, bir de kullandıkları malzemeleri görünce çocukluğuma gittim. Çocukluğumda o iş ortamında yaşadığım o günler gözümün önüne geldi. Benim için ayrı bir duygusal atmosfer. Bu yönüyle de bunu bana yaşatmış olmalarından dolayı da buranın esnafına ayrıca teşekkür ediyorum. Kendileri hakikaten, burası tamamen alın teri ve emeğin karşılığı olan, emeğini alın teri ile yüzü ile ve zamanının neredeyse gün içinde tamamını bir şeyler üretmek için bura da harcayan esnaflarımızı yürekten kutluyorum. Bundan sonrada inşallah bu meslek ilelebet devam eder. Yeni usta ve kalfalar yetiştirirler. Zira teknoloji ve fabrikasyon arttıkça bu tür mesleklerin zaman için de kaybolma gibi riskleri var. İnşallah bu mesleki koruruz ve devam ettiririz" diye konuştu. 
 
Esnaflar ise Emniyet Müdürü Aygün'e teşekkür ederek, çok duygulandıklarını ifade edip, kendilerini ilk kez üst düzey bir yöneticini ziyaret ederek, çaylarını içtiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız