SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Dediler?

A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin Milletvekili adaylarını belirleme sürecinin ilk aşaması olarak düzenlediği teşkilat temayül yoklamasında ilk sıralara girme başarısını gösteren milletvekili aday adayları yoklama sonuçlarını malatyahaber.com için değerlendirdi.

 

Temayül yoklamasında 920 oy ile ilk sırayı alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, AKP camiasının kendisine gösterdiği teveccühten dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, 2. sıradaki Mehmet Görgeç, milletvekili olması halinde partisinin başlattığı yargı reformuna katkıda bulunacağını söyledi. Yoklamada 4. sırada yer alan Eczacı Metin Tay, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek ‘yıllardır teşkilatın içinde olmanın teveccühünü aldık’ dedi. Eski Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ise sonuçların Malatya için hayırlı olmasını dileyerek,’Bürokrasideki görevimizden sonra siyaset yolu ile Malatya’ya hizmet üretmek gibi bir amacımız var. Bu amacımızı gerçekleştirme yolunda AK Parti camiasının bana verdiği desteğe layık olmanın gayreti içinde olacağım’ şeklinde konuştu. 7. sırada yer alan Emine Şamdancı ise, aday adaylığında başbakanın teşvikinin rol oynadığını söyledi.

 

Temayül yoklamasında öne çıkan isimler, sonuçlarla ilgili düşüncelerini açıklarken şöyle konuştular.

 

Makine Mühendisi Sami Er (1. sıra): Bütün AK Parti ailesine, emeği geçen herkese, basına kamuoyuna herkese teşekkür ediyorum. Mutluyum. Bu mutluluğumuz Ak Parti camiasının bize gösterdiği bir teveccüh. Centilmence bir yarış oldu. Adeta panayır havasındaydı. Herkes birbirinin hak ve hukukuna saygı gösterdi. Ben bütün aday adayı arkadaşlarımı kutluyorum. Onların hepsi bizim yol arkadaşımız. Bu tabi bir başlangıç. Sırada kamuoyu yoklamaları var. Malatya halkının bize teveccüh göstereceğine inanıyordum. Birkaç gündür ilçeleri beldeleri dolaştım. Hepsinden yakın ilgi güleryüz gördüm. Bunun da sandığa yansıyacağını tahmin ediyordum. Çünkü ben buradaki çalışmam boyunca hemen hemen Malatya’nın her köşesinde muhtarlarımızın belediye başkanlarımızın ellerini sıkmıştım. Her tarafa hizmet götürme çabası içerisine girmiştik. Sağolsunlar onlarda bize teveccüh gösterdiler.

 

Avukat Mehmet Görgeç (2. sıra): Delegelerin gösterdiği ilgiye ve bütün AK Parti ailesine teşekkür ediyorum. Geçen hafta aday adaylığı için karar verdikten sonra bazı ilçe ve beldelere giderek seçim çalışmalarımıza başladık. Çok güzel bir temayül yoklaması oldu. Eğer milletvekili olursak, bundan sonra AK Parti’nin başlattığı demokrasi ve hukuk reformlarına, yargı reformuna katkıda bulunacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Eczacı Metin Tay (4. sıra): Yıllardır teşkilatın içinde olmanın sonuçlarını görüyoruz. Benim için sürpriz değildi. Ben 2007’de de aday adayıydım. Bu süreçten sonra birçok parti çalışmalarına katıldım. Teşkilatın içinde bulunmamız nedeniyle bize teveccühte bulunuldu. Uzun bir emek. Arkadaşlarla birlikte uzun yılların çalışmasının bir sonucu. Ben kendimin bir başarısı olarak görmüyorum. Bütün teşkilatımızın bir başarısıdır.

 

Doktor Hacı Bayram Zengin (5. sıra): Ben temayül sonuçlarının özellikle Malatya’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gerçekten çok güzel, centilmence bir yarış geçti.. Siyasetin içerisine ilk defa katıldık. Başarılı bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Ben bu sürecin, bütün Malatya kamuoyuna ve bütün aday adaylarına hayırlar getirmesini diliyorum. Bürokrasideki görevimden sonra siyaset yolu ile Malatya’ya hizmet üretmek gibi bir amacım var. Bu amacı gerçekleştirmek yolunda AK Parti camiasının bana verdiği desteğe layık olmanın gayreti içinde olacağım.

 

Yrd. Doç.Dr. Emine Şamdancı (7. sıra): Bildiğiniz gibi bu sadece bir temayül yoklaması. Kişilerin teşkilatla tanışması ve birbirlerini tanıması demek. Sağolsunlar benimsenmişim. Çok kısa bir sürede kendimizi tanıtmaya çalıştık. Sanıyorum kadın kolları da beni desteklemişler. Oylar onu gösteriyor. Ben Başbakanımızın teşviki tabiî ki var. Bu teşvikten cesaret alarak böyle bir yola girdim. Ama bunu sadece süreç gösterecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız