SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Dinen Ne Ahlaken Sakıncalı!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:13
'Ne Dinen Ne Ahlaken Sakıncalı!'
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, uzmanların ve mimarların ‘Çalıntı’ dediği Nikah Sarayı ile Büyük Brezilya Katedrali arasındaki benzerlik için ‘Belediye tarafından çalınan bir proje değil. Ama çatı çözümünden kaynaklanan bir benzerlik var ama değişiklik düşünmüyoruz. Bunun ne dinen ne ahlaken sakıncası yok’ sözleriyle savundu.

Ahmet Çakır, Saadet Partisi’nin ortaya çıkardığı, mimarlar, iki mimari proje arasındaki bu benzerliğin bir başka mimari projeden esinlenme ölçülerini bir hayli aşarak ‘Çalıntı’ düzeyine ulaştığını söylediği Malatya Nikah Sarayı ile Büyük Brezilya Katedrali arasındaki benzerliği kabul etti ancak çalıntı olmadığını savundu. 

Katedral ile nikah sarayı arasında çatı çözümünde görsel olarak benzerlik olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ‘Brezilya’dan çalınan bir proje değil. Çatı çözümünden kaynaklanan bir benzerlik var. Ama statiği ve detayı o projeden alındığını söylemek çok doğru değil. Görsel olarak benzerlik var proje olarak değil. Orası tamamen tek yapıdan, tek kubbeden oluşuyor. Bende incelemedim ama internetten gördüm. Ama Nikah Sarayı, tamamen farklı, kendine özgü bir proje. İçerisinde yönetici odaları olan, içerisinde nikah salonu, iş yerleri ve nikah odalarının olması kendine özgü.’ ifadelerini kullandı.

Brezilya’nın sembol binalarından biri olarak gösterilen ve dünyaca ünlü Mimar Oscar Niemeyer tarafından mimari projesi çizilen, Brezilya Hıristiyanlarının en ünlü ibadet merkezlerinden biri olduğu belirtilen Büyük Brezilya Katedrali ile arasındaki benzerliğin, mimarlar tarafından ‘Çalıntı ve utanç verici’ olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması ve projede değişiklik yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Ahmet Çakır şu yanıtı verdi:

‘Nikah Sarayı tamamen bize özgü, Türkiye’de örneği olmayan bir proje. Sadece çatı çözümü görüntü itibariyle benziyor. Buda çok önemli değil. Ne dinen ne de ahlaki olarak bir sakıncası yok. Oradan bir statik projenin getirilip, burada uygulanması diye bir şey yok.’ 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız