SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Durumda Aldığımızı Herkes Biliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk¸ kulüp idari binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana yapmış oldukları çalışmaları, ödemeleri, giden ve kalan futbolcuların durumunu, transfer çalışmalarını ve izledikleri politikaları değerlendirdi. Kavuk, bahane üretmek için değil, çözüm üretmek amacıyla göreve geldiklerini ve çalışmalarının bu doğrultuda devam ettiğini söyledi.

Toplantıya 2. Başkan Fahrettin Eserdi, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın ve Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz de katıldı.

Kavuk konuşmasına şöyle başladı:

“Yapılan kongre sırasında durumun ne kadar kötü olduğunu ne kadar karmaşık olduğunu zaten bütün kamuoyu biliyor. Bunlar hakkında, geçmiş hakkında yorum yapmak, düşüncelerimizi belirtmek bize düşmüyor. Çünkü o artık kamuoyunun içerisinde görüşülmüş ve bitmiş konulardır. Biz geldiğimizden itibaren geçmişle ilgili herhangi çalışma içerisinde veya geçmiş hesaplarla ilgili çalışma içerisinde olmayacağımızı bildirdik zaten. Biz mevcut durumu nasıl düzeltebiliriz? Bunun çabası içerisindeyiz. Yaklaşık 1 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Federasyonla olan sıkıntılarımız vardı. Geçen hafta Sayın Fahrettin Eserdi ile Ankara’ya birlikte gittiğimizde, gerekli değerlendirmeleri yaptık. Bir kısmını çözebildik; bir kısmını erteledik, önümüzdeki sürece bıraktık.

Futbolcular konusunda bilgi vermek istiyorum:

Geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı futbolcu arkadaşlarımız, kafa olarak bitmiş durumda idiler. Malatya’da nasıl kurtulabiliriz hesabı yapıyorlardı. Aldığımız duyumlar o yöndeydi. Geldiğimizden itibaren durumu iyileştirmeye çalıştık. Elimizden geldiği kadarıyla, dilimizin döndüğü kadarıyla onları ikna etmeye çalıştık ve kalan 4 maça hazırlamaya çalıştık. Bu hazırlıklar içerisinde bir kısmında başarılı olduk, bir kısmında başarısız olduk ama genelde iyi bir çizgi yakaladığımıza inanıyoruz. Özellikle futbol adına iyi bir çizgi yakaladığımıza inanıyoruz. Çünkü 9 maçta 1 galibiyet almış, o da İstanbulspor maçı herhalde, takımın içinde bulunduğu ortam çok kötü bir durumdu. O futbolcu topluluğunu kolayca düzeltmek zordu. Ama biraz okşayarak, biraz kızarak, biraz motive ederek bir yerlere getirdik.

Mevcut futbolcu topluluğunun yanı sıra finansal durumlarla uğraşıyoruz. Şu ana kadar futbolcularımıza Yüzde 35 civarında peşinat ödendi. 154 bin YTL maç başı alacakları ödendi. Futbol camiasının içinde olan insanlar olarak her şeyi düşünmek zorundayız. Mümkün olduğu kadar dengeleri de bozmadan hareket ediyoruz. Bir iş yaparken diğerini de aksatmamak önemli. Çünkü yapılan sözleşmelerde peşinatlar da maç başı ödemeler de bir yük getiriyor. Bu yüklerin dengelenmesi lazımdı.

Biz en son yapmış olduğumuz geçen hafta 7 maç başı ödemesi çünkü maç başları ödenmezse fesih hakları doğabilecek diye düşündük. Bilemiyorsun belki 20 tane futbolcu 2 tanesi gitmek istiyor; bu topluluğu bozmamak için böyle bir girişimde bulunduk. Faydalı oldu. Sezon sonuna kadar biz istemediğimiz sürece futbolcu birkaç haricinde kimsenin gitme durumu yok. Biz istersek gidiyor, biz istemesek gitmiyor.”

NEREDEN BULDUK?
Kavuk, ödeme kaynaklarını açıklarken “Nereden buldunuz derseniz, Sayın Belediye Başkanımız (Cemal Akın) Sakarya maçında yapılan anonsla taahhüt edilen çeki takdim ettiler. Bu çok önemliydi. Aksi takdirde Elazığ maçı sonrası futbolcuların tamamı gitmiş olabilirlerdi. Paraları ödenmezse fesih hakları doğacak, ileride alacaklarını da alacaklardı. Sayın Valimizin (Halil İbrahim Daşöz) girişimleriyle yapılan toplantıda toplanan paranın yüzde 60–70 civarı tahsil edildi. Yüzde 25 civarında ödeme bekliyoruz. Bu miktarın önümüzdeki günlerde gelmesini bekliyoruz. İstanbul’dan gelecek paralar var. Orada ekip kuruyoruz. Bayramdan sonra o paraların Malatyaspor’a gelmesi konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Kavuk, kampta futbolcuların rahat etmesi, transferlerin etkili olması için mali durumun iyileştirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

ELAZIĞ MAÇI
İlhan Kavuk, Elazığspor maçıyla ilgili şöyle dedi.

“Elazığ maçında özellikle taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü 1–0 mağlup duruma düşmemize karşın orada yapılan iyi niyetli hareketler takımı olumlu yönde motive etti. Ters bir tepki gelebilirdi ama olumlu yönde motivasyon oldu. Futbolcular da o motivasyonu gördüler, ona göre mücadele ettiler. Tüm Malatya’ya tüm Malatya’mıza hayırlı olsun. Bu galibiyeti özellikle Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Valimize hediye etmek istiyorum. Çünkü son emekleri önemliydi. “

TRANSFER ÇALIŞMASI..
Malatyaspor’un sezon başında 22–25 kişilik bir kadro kurduğunu, bu futbolcuların 7 tanesinin gittiğini ve geriye 17–18 oyuncunun kaldığını anımsatan Kavuk, bu sayıyı tekrar 22–25 civarına çekmelerinin şart olduğunu söyledi.

Transferde “ince elenip sık dokunacağını” belirten Başkan, Teknik Direktör Fahrettin Ömeroviç ile mevcut kadronun korunması ve bunun üzerine ekleme yapılması hususunda fikir birliği içerisinde olduklarını açıkladı. Kavuk “Yeni futbolcu yeni ekonomik yük demek. Dengeleri bozmadan transfer yapacağız. Transfer bitmeden bilgi vermek istemiyoruz. Ocak ayı sonuna kadar transfer çalışması devam edebilir” diye konuştu.

Diğer takımlara oranla biraz daha fazla kamp yapacaklarını belirten Kavuk, Teknik Kadronun takımın antrenman eksiği bulunduğu yönünde görüş bildirdiğini, bu nedenle lig başlayana kadar çalışılacağını söyledi.

MALİYE BAKANININ SÖZÜ
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile bir görüşme yaptıklarını belirten Kavuk, borçların ödenmesi konusunda, “Mevcut kanun içerisinde çok bir şey gözükmüyor. 5 yıl önce yapılan kanun düzenlemesi ile bütün vergi borçları 5 yıl vade uzatılmıştı. Yeni kanuna göre 22 ay yapabiliyorlar şu anki mevcut koşullarda ödememiz mümkün değil. Yeni bir kanunun çıkmasını bekliyoruz. Bize ek imkânlar sunulursa, taksitlendirme ile ödeme yönüne gideceğiz. Zaten İddaa, Spor Loto gelirleri hacizden dolayı Maliye’ye gidiyor” dedi.

Kavuk, Bakan Unakıtan’ın Malatyaspor’a gelir getirici yer hususunda destek sözü verdiğini ve Vali Daşöz’ün konuyla yakından ilgilendiğini belirtip “Özellikle bakanlığın yetkisinde olan devlet arazisi arıyoruz” dedi.

SORULAR VE YANITLAR
Kavuk toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kavuk, kampla ilgili bir soruya “alt sıradaki takımla üst sıradaki takım arasında 10 puan fark var. Yukarı da çıkabilir aşağı da inebilirsiniz; 10 puan fark kapanabilir, tedbirli olmak zorundayız. Bu nedenle kamp sürecini iyi geçirmek istiyoruz” dedi.

Kavuk, Parkmetre konusunda Malatyaspor’a verilmiş bir şey olmadığını, bu konuda yanlış anlama olmaması gerektiğini belirtip “İhale süreci devam ediyor. Başkanlarımız o konuda bize yardım ediyor” dedi.

Kavuk, Parkmetre geliri konusunda ortaya atılan 8 trilyon rakamını “şişirme” olarak değerlendirip “Orası fabrika değil, o kadar paranın çıkması mümkün değil. Baştan böyle bir şey söylemek tehlikeli. Yoksa yarın 8 aldın, nerede, ne yaptınız diyecekler. Biz şeffaf yönetimden yanayız. Her ay Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza hesapları dosya halinde sunacağız. Malatyaspor’un menfaatleri için bazen iğneyle kuyu kazıyoruz ki 1 lira ziyan olmasın” dedi.

Kavuk, bir gazetecinin “enkaz edebiyatı yapmıyorsunuz. Umutlu musunuz?” sorusuna “Futbolcular ilgili ödemeler verilenler yapılanlar herkesçe biliniyor. Kayyumda dosya halinde medyanın elindeydi. Biz çözüm noktasında varız. Çözmek için uğraşacağız. Nasıl iyileştirme yaparız politikası uygulamak zorundayız. Mevcut durumu iyileştirmeye çalışacağız; elimize gelen gelirlerle futbolcularımıza ödeme yapacağız. Ama gelir gelmeden, net olmadan bir şey söylemek mümkün değil. Şu an 7 trilyon borç gözüküyor. Kim yapar bunu; kimse yapamaz” karşılığını verdi.

Kavuk, oyunculardan gitmek isteyen olup olmadığının sorulması üzerine “Şu ana kadar gitmek isteyen de yok teklif gelen de yok. İleride ne olur bilemiyoruz” dedi.

Kavuk, daha önce yönetim kurulunda çalıştığı yöneticilerden destek alıp almadığının sorulması üzerine “İstanbul ile sürekli görüşüyoruz. Henüz almadık ama vereceklerini söylüyorlar. Bu İstanbul-Malatya meselesi değil. 1 aylık dönemde içerisinde bulunduğumuz özel durum nedeniyle futbolculara özel ilgi göstermemiz gerekiyordu. O nedenle İstanbul’da çalışamadık. Yöneticimiz Selahattin Karagözlü uğraşıyoruz. Verilen destek sözlerinin yerine getirilmesi için gayret ediyoruz” dedi.

Bu sırada söz alan 2. Başkan Eserdi, geçen hafta Futbol Federasyonuna gidip, futbolcu dosyalarını incelediklerini, Malatyaspor’un davalarını takip etmesi için de Türkiye’nin en iyi spor hukukçusunun görevlendirildiğini belirtti.

Kavuk bu esnada, Malatyaspor aleyhine açılmış 60’a yakın dava olduğunu, bunların mümkün mertebe Malatyaspor lehine sonuçlandırılması için çaba harcadıklarını söyledi.

Kavuk, Teknik Direktör konusunda Fahrettin Ömeroviç seçimiyle ilgili bir soru üzerine, o dönem 10–12 hocayla görüştüklerini, Ömer Hocanın önceden Malatyaspor’da çalıştığını anımsatıp “Ben de isterim en iyi oyuncuyu en iyi hocayı getireyim. Ama ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Her başarılı insanın arkasında birisinin olduğuna inanırım. Şu an ki ortamda bunu konuşacak durumumuz yok” dedi.

Başkan, giden futbolcularla ilgili sorulara ve özellikle Mehmet Deliorman ile Emre Aktaş isimlerinin gündeme getirilmesi üzerine, şu karşılığı verdi:

“Futbol camiası farklı camiadır. Çok duygusal davranmak doğru değil. Giden gitmiştir; gelmek istiyorlarsa konuşuruz ama biz gidip illa bunu getirelim taraftar istiyor seyirci istiyor diye bunu yapmamız mümkün değil. Burası kulüp kimse Malatyaspor’un üstünde değil. Kimse bulunmaz değildir, ben buna inanıyorum. Emekleri vardır ama muhakkak alternatifleri de vardır. Bu konuda iyi niyetli değilim. Burada kalanların ne suçu var? Duygusal davranmayalım. İstersek işler ters dönebilir, fiyatlar artabilir. Futbolcu topluluğu her yerde var. Yeter ki paramız olsun”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız