SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Faiz, Ne Vaiz, Ne Robot.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:08
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,TBMM Genel Kurulu’nda 17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanılan gelişmeleri ele alan bir konuşma yaptı.

BERABER YÜRÜDÜKLERİNİZ BİR GÜNDE HAŞHAŞİ OLDU

“Tüm Türkiye 17 Aralıkta başka bir sabaha uyandı.” diyerek konuşmasına başlayan Ağbaba “17 Aralıkta, ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısıyla on bir yıldır ülkeyi birlikte yönettiklerinizi bir günde ‘Haşhaşi’ yaptınız. Arkadaşlarınızın bir günde ‘vaiz lobisi’ olduğuna tanık olduk. O kadar gözünüz döndü ki vaizi bile lobici yaptınız. 17 Aralıkta, dolarların esiri olanların, tüyü bitmemiş yetimin hakkını ayakkabı kutularına koyanlara tanık olduk. 17 Aralıkta, Türkiye tarihindeki en büyük yolsuzluk, hırsızlık, çalıp çırpma olayıyla karşı karşıya kaldık. Başbakan ne dedi? ‘Paralel yapı’ dedi. Aynı Amerikan filmlerindeki gibi, orada da suçlular: ‘Eyvah, federaller geliyor.’ derler, suçlular federalleri görünce korkarlar. Siz de rüyanızda bile ‘Eyvah paraleller, eyvah paraleller’ diyorsunuz ve her gece bunu sayıklıyorsunuz. Para var, kasa var, saat var, kaset var, ne deniyor? ‘Paralel, paralel, paralel.’ ifadelerini kullandı.

YOLSUZLUK VAR, HIRSIZLIK VAR,MİLLETE KÜFÜR VAR

Ağbaba “Bakan, ailesini almış, özel uçağıyla Cidde'ye gitmiş, ‘Gitmedim.’ diyen yok; 700 bin TL'lik hediye saat alınmış, ‘Almadım.’ diyen yok; bir başka bakana elbise kılıfında rüşvet gitti diyorlar, ‘Gitmedi.’ diyen yok; ‘tape’lerde yolsuzluk var, hırsızlık var, ihale var, millete küfür var ama bunlara ‘Yalan.’ diyen yok; bakanın oğlunun evinde 6 çelik kasa var, ‘Kasa çıkmadı.’ diyen yok; banka genel müdürünün evinden 4,5 milyon dolar çıkmış, ‘Çıkmadı.’ diyen yok.” dedi.

HELAL PARANIN AYAKKABI KUTUSUNDA NE İŞİ VAR?

“Allah'ını seven söylesin, vicdanı olan  söylesin, helal paranın, alın teriyle kazanılmış paranın, yasal yollarla kazanılmış paranın ayakkabı kutusunda ne işi var?” diye soran Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milletvekillerine seslenerek “Biraz da mantığınıza danışın”dedi. 

BAKKAL OLSAM BAŞBAKANA VERESİYE VERMEM

Veli Ağbaba, “Bu kadar yolsuzluk ve hırsızlık var, Başbakan: ‘Sandıkta hesaplaşalım.’ diyor. Ben Başbakanın mahalle bakkalı olsam, Başbakana veresiye vermem. Çünkü, ay sonunda, verdiğim malzemelerin, verdiğim bisküvinin, yoğurdun parasını istemeye gittiğim zaman Başbakan ne diyecek? Gel, seçimde hesaplaşalım. Onun için mahalle bakkallarına da söylüyorum, Başbakana borç vermeyin. Sandıkta yapılan icraatın siyaseten hesabı görülür. Hırsızlığın, yolsuzluğun, işlenmiş her türlü suçun hesap verme yeri mahkemedir, hâkim önüdür, Yüce Divandır.”ifadelerini kullandı.

HIRSIZI BULANI SÜRDÜNÜZ, ALİ İSMAİL’İ ÖLDÜRENİ ÖDÜLLENDİRDİNİZ

Ağbaba konuşmasını “17 Aralık benzeri bir operasyon dünyanın herhangi bir yerinde olmuş olsaydı yer yerinden oynardı, kıyamet kopardı. Bizde ne oldu? Yapanlar belli, failleri belli; ama Polis, emniyet müdürü görevden alındı. Cilvegözü'nde 18 kişi, Reyhanlı'da 52 kişi, yine, Hatay'da Abdullah Cömert polis tarafından katledildi. Bırakın valiyi, bırakın emniyet müdürünü bir tek polis görevden alınmadı; ne zaman polis hırsızı yakaladı, ne zaman Suriye'yi kan gölüne çeviren AKP'nin açıkça desteklediği terör örgütüne silah gönderen tırlar durduruldu, polis darmadağın oldu. Evde kendi parası ile lahmacun yiyen polisi miting meydanında gündem yaptınız, miting meydanında polisi yuhalattınız ama AKP polisi ve AKP'nin desteklediği çetelerce katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın katillerine ödül verdiniz. Suçlu aramaya gerek yok, ben size suçluyu söylüyorum: Ne faiz lobisi, ne vaiz lobisi ,ne robot lobisi, suçlu hayırsız evlat lobisi.” cümleleriyle sona erdirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız