SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Haftaydı Ama!.. 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, futbolculara olan maddi taahhütlerini yerine getiremediği için geçtiğimiz Pazartesi günü istifasını açıklayan, 15 futbolcunun lisansının çıkarılamaması, bu nedenle ligin ilk maçına çıkılamaması gündeme gelen bir dönemi Vali ve Belediye başkanının çabalarıyla “geçici” formüllerle atlatırken, bu sıkıntıların ardından çıktığı Gaziantep B.Belediye maçında da 2-0 galip gelmesine rağmen çok zor anlar yaşadı. Geçen sezon Samsunspor’la oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle aldığı bir maç seyircisiz oynama cezası yüzünden Gaziantep B.Belediye maçına seyirci desteğinden yoksun olarak çıkan Malatyaspor’u protokol tribününde, aralarında Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Öznur Çalık, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 200’e yakın kişi izleyebildi. Belediye Başkanı Cemal Akın maça gecikmeli olarak geldi. İstifa açıklamasına rağmen bunu yürürlüğe koyacak işlemleri yerine getirmeyince, lisans çıkarılamama sorunu nedeniyle 4 Eylül’de yapılacağı belirtilen olağanüstü kongreye kadar görevi sürdürmesi kararlaştırılan başkan Haşim Karadağ tribünde yoktu. Karşılaşmayı stad dışında, sahayı kısmen gören bir yerde 25 kadar taraftar da izleyip tezahürat yaptılar. Bu arada, bazı ağaçlarda da maçı izleyen taraftarlar vardı.

Malatyaspor, oldukça sert oynayan rakibi karşısında sonuca takım kaptanı ve golcüsü Taner’in 28. ve 33. dakikalarda attığı gollerle giderken, karşılaşmanın hakemi Barış Kezer ve Kapalı tribün tarafındaki kıdemli yan hakemi İhsan Pamuk, özellikle ikinci yarıda verdikleri Malatyaspor aleyhtarı kararlarıyla sahayı gerginleştirdiler. Malatyaspor’un genç kalecisi Emrah, 69. dakikada bir topa çıkışı sırasında rakip oyuncunun müdahalesiyle sakatlanıp oyunu terk ederken, kaleyi Fevzi devraldı. Malatyaspor 3. oyuncu değiliklik hakkını zorunlu olarak böylece kullanınca, sonra yaşanan sakatlıklar nedeniyle oyun sık sık durdu. Maçın hakemi bu nedenle ikinci yarıda 9 dakikalık uzatma oynatırken de rakibin sert futbolu sürünce buna tepki gösteren Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız önce saha dışına gönderildi. Sonra da Serkan Dökme ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı. Rakibin sık sık faulune maruz kalan Emre Aktaş da oyuna devam edemeyince, Malatyaspor uzatmanın son 4 dakikasını teknik direktörsüz ve 9 futbolcuyla tamamlayabildi.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Barış Kezer (Siirt), İhsan Pamuk (Diyarbakır), Emin Yıldırım (Van), 4. hakem Mustafa Kubilay (Mersin)

MALATYASPOR: Emrah (Dk. 69 Fevzi), Serdar Samatyalı (Dk. 59 Hakan Söyler), Serkan Dökme, Mehmet Deliorman (Dk. 68 Emre Efe), Ramazan Kahya, Taner Demirbaş, Emre Aktaş, Mustafa Sert, Güngör, Turgay, Mahmut Acar

YEDEKLER: Yk. Fevzi, Ulaç, Atilla Birlik, Alper, Emre Efe, Olcay, Hakan Söyler,

GAZİANTEP B.BELEDİYE: Halit, Süleyman, Ali Kemal, Serkan, Tolga (Dk. 63 İsmail), Yusuf, Ferit, Murat, Mustafa, Hakan, Osman,

YEDEKLER: Yk. Samet, Ogün, Mehmet Yılmaz, Bilal, Mehmet Ayaz, İsmail, Tacettin.

GOLLER: Dk. 28 ve Dk. 33 Taner (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Dk.22 Serdar Samatyalı, Dk.76 Emre Efe, Dk.85 Taner Demirbaş, Dk. 90+3 Serkan Dökme (MALATYASPOR), Dk. 23 Süleyman, Dk. 46 Osman (GAZİANTEP B.B.)

KIRMIZI KART: 90+5'de ikinci sarı karttan Serkan Dökme (MALATYASPOR)

6. dakikada gelişen Gaziantep atağında Tolga'nın vuruşunu Turgay kornerle kesti. Kornerden gelen top kaleci Emrah'ta kaldı.

9. dakikada Serdar Samatyalı- Mehmet Deliorman paslaşmasında kaptırılan top Gaziantep atağına dönüştü. Kontraatakta Osman'ın sert şutu Emrah son anda kornere çeldi.

11. dakikada Ramazan Kahya'nın ortaladığı topa Taner sert vurdu, rakip defans uzaklaştırdı.

12. dakikada Serdar Samatyalı iki oyuncuyu geçti, ortaladı, ancak rakip defans topu kornere çeldi. Serdar'dan gelen korner atışında topa Emre Aktaş yükselip kafayı vurdu, rakip müdahalesiyle bir kez daha korner. İkinci atıştan gelen topu Emre Aktaş Taner'e aktardı, bu futbolcu topu kaleye gönderemedi, aut.

14. dakikada Tolga'nın serbest atıştan sert şutunu kaleci Emrah karşıladı, defans uzaklaştırdı.

16. dakikada Serdar'ın pasını kapan Mahmut Acar Gaziantep kalesine doğru hamle yaptı, ancak bu atak kornerle kesildi. Atıştan sonuç çıkmadı.

24. dakikada Gaziantep'in kazandığı serbest atışı Tolga kullandı. Direkt kaleye gönderilen topu Emrah kontrol etti.

26. dakikada Serdar Samatyalı ortaladı, Emre Aktaş çıktı ve kafayı vurdu. Süleyman son anda ayağı koydu, kornere çeldi. Sonuç yok.

28. dakikada Ramazan Kahya, rakibinden sıyrıldı, ortaladı Taner'den önce yine Süleyman araya girdi. Kornere çeldi. Serdar Samatyalı'nın kullandığı korner atışından gelen topu Taner kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

33. dakikada Serdar Samatyalı sağdan yine güzel hareketlerle cezaalanına girdi ve Taner'e orta çıkardı. Kaptan ve golcü Taner karşıladı, yatarak kafayı vurup bir kez daha ağları havalandırdı: 2-0

43. dakikada Gaziantep'li Hakan'ın sert şutu, üst direği yalayarak auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

45+2 oynanırken defanstan çıkan uzun topu takip eden Taner, Gaziantep cezaalanına girdi. Sert şutunda top kaleciden döndü, defans uzaklaştırdı.

İlk yarı Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle son buldu.

49. Kornerden gelen topa Ferit kafayla vurdu. Defans karşıladı, korner. İkinci kornerden gelen topu Mehmet Deliorman uzaklaştırdı.

59. dakikada Malatyaspor'da Serdar Samatyalı'nın yerine Hakan Söyler oyuna dahil oldu.

60. dakikada Hakan'ın vuruşunda Malatyaspor kalecisi topu iki hamlede alabildi.

63. dakikada Gaziantep'te Tolga'nın yerine İsmail oyuna girdi.

67. dakikada Malatyaspor atağında Mahmut ortaladı, Emre Aktaş çıktı ve kafayı vurdu. Top kalecide kaldı.

68. dakikada Malatyaspor'da Mehmet Deliorman'ın yerine Emre Efe oyuna girdi.

69. dakikada Malatyaspor için talihsiz bir olay gerçekleşti. Malatyaspor'un kalesini koruyan Emrah, bir topa çıkışında rakip oyuncunun müdahalesiyle sakatlandı. Bu oyuncunun oyuna devam edemeyeceği anlaşılınca kaleye Fevzi geçti. Malatyaspor 3. ve son oyuncu değişiklik hakkını da böylece kullanmış oldu.

85. dakikada Emre Efe, korner noktası yakınında Gaziantep'li İsmail'i geçmek isterken, bu oyuncunun faulune maruz kaldı. Atışı Ramazan Kahya kullandı, Turgay topa yükseldi ve vurdu. Ancak hakem, Turgay'ın faul yaptığı gerekçesiyle düdüğünü çaldı. Gaziantep oyuna başlayacakken yan hakem İhsan Pamuk, orta hakemi uyardı ve Taner'i işaret ederek birşeyler söyledi. Orta hakem de Taner'e sarı kartı gösterdi. Taner'e hakemin kararına sözlü tepkisi nedeniyle kart gösterildiği yorumu yapıldı.

89. dakikada Malatyasporlu Emre Aktaş, tam da yan hakem İhsan Pamuk'un önünde rakip oyuncunun sert bir müdahalesiyle kendisini yerde bulurken, yan hakem bu duruma müdahale etmedi. Oyun sürerken, Malatyaspor'lu oyuncunun yerde kıvrandığını gören Gaziantepli İsmail, topu taca attı. Yan hakemin tavrı, maçı protokol tribününden izleyenlerin de tepkisine yolaçtı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 9 dakikayı işaret etti.

90+4. dakika oynanırken sahadaki sertliğe Malatyaspor Teknik Direktörü Metin Yıldız tepki gösterdi. Bu sırada 4. hakemin işaret ettiği orta hakem Barış Kezer, Yıldız'ın yanına geldi ve Malatyaspor Teknik Direktörünü tribüne gönderdi.

90+5 oynanırken hakem Barış Kezer, Malatyaspor'lu Serkan Dökme'ye ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. 94. dakikada sakatlanan Emre Aktaş da sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemeyince, Malatyaspor aynı dakikadan itibaren 9 kişi ile mücadeleyi sürdürdü.

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-0 galibiyetiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız