SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Hakkı Ne de Niyeti Var!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:03
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partili ve köy muhtarları ile birlikte Kürecik NATO Füze Kalkanı Üssü önünde eylem yaptı.

Beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, partili yöneticiler ve bölgedeki köylerin muhtarları ile birlikte Kürecik NATO Füze Kalkanı Üssü’ne gitmek isteyen CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın bulunduğu konvoy, üsse kısa bir süre kala jandarma ekiplerince durduruldu. Jandarmanın bölgenin askeri güvenlik bölgesi olduğunu söylemesi üzerine CHP Milletvekili Veli Ağbaba, “Bizim doğal hakkımız. Sizinle karşı karşıya gelmeyelim. Biz üssün önünde açıklamamızı yapacağız” dedi. Bunun üzerine jandarma görevlisi komutanları ile görüşüp durum hakkında bilgi vereceğini söyledi. Ağbaba, “Kendi yurduna, kendi toprağına giremiyorsun. Bundan sonrası herhalde Amerikan toprağı” dedi. Yolda önlem alan jandarma ekiplerine bakan Ağbaba, “Biz bu gençlerle nasıl karşı karşıya gelelim? Bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz” dedi.

Jandarma görevlisinin milletvekili ile birlikte 10 kişinin üssün önüne çıkmasına müsaade edebileceklerini söylemesi üzerine ise Ağbaba, “Bu bizim en doğal hakkımız. Sizin bizi engellemeye ne hakkınız var ne de haddiniz. Biz oraya çıkacağız” dedi. Bunun üzerine jandarma görevlisi, “Sizin hakkınızdır. Burası güvenlik bölgesi. Biz sizin emniyetinizi de düşünüyoruz, bu bölgenin emniyetini de düşünüyoruz” dedi.

Kısa süreli tartışma sonrasında CHP Milletvekili Ağbaba ve beraberindeki heyet, NATO Füze Kalkanı Üssü’nün önüne geldi. Askeri görevliler basın mensuplarına üssün görüntüsünü almaması konusunda uyarıda bulundu.

Basın açıklaması yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mevcut üssün NATO değil, ABD üssü olduğunu belirterek, “ABD’yle kalkan kurup İsrail’i koruyacaksınız, sonra da Filistinli mazlumların başında gözyaşı dökeceksin. Bunun adı kurtla yiyip kuzuyla meleşmektir. Kürecik’te kurulan bu savaş aygıtı geçmişte olduğu gibi bugün de aslında emperyalizme hizmet etmek için kurulmuştur. Deniz Gezmiş’lerin, Sinan Cemgil'lerin, tam bağımsız Türkiye mücadelesinde Kürecik Üssü önemli bir yer tutmuştur. Bu ABD’ye bağımlılığa karşı çıkmanın, İsrail siyonizmine tepkinin sembolü olmuştur. Soğuk savaşın sona ermesiyle 1990’larda kapatılan bu üs, AKP iktidarında füze kalkanı olarak yeniden açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kürecik Üssü’nün daha önce ABD radar üssü olarak görev yaptığını ancak bugün İran’a karşı İsrail’i korumak için buraya ABD tarafından füze kalkanı kurulduğunu belirten Ağbaba, “Başbakan, ‘Yaptığımız protokolle burayı kaldırma hakkına sahibiz’ diyor. Madem bu hakkınız var, durmayın, derhal kapatın ama Başbakanın buna ne hakkı var ne de niyeti var. Füze kalkanı sistemi burada olduğu müddetçe bu hükümet ancak ABD ve İsrail müttefiki olabilir. Filistinlilerin ve Orta Doğu’daki diğer mazlum halkların gözünde ise sadece taşeron olmaya devam eder” ifadelerini kaydetti.

Ağbaba'nın füze kalkanının kaldırılmasını istediklerini vurguladığı basın açıklamasının ardından, CHP heyeti geri döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız