SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne İş Bu İş?!

A- A+ PAYLAŞ

Basın kuruluşlarına gönderdiği mesaj ile Malatya Valiliği ile bağlantılı olduğu anlaşılan bir derginin yönetiminden istifasını duyuran Hakan Yağız Bozdemir'in, mesajındaki ifadeler, Valilik ve Kültür Müdürlüğü'nün bu konudaki bir girişimini gündeme getirmiş oldu. Kamuoyunun bilmediği- duymadığı bu yayın girişiminin, ne zaman hangi koşullar altında organize edildiği hakkında Valilikçe kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği değerlendiriliyor.

Kendi iddiasına göre çıkarılacak bir derginin genel yayın yönetmeni olduğunu belirten Hakan Yağız Bozdemir'in basın kuruluşlarına gönderdiği mesaj şöyle:

"Malatya Valiliği Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü tarafından Temmuz Ajans Protokolüyle 1 Temmuz 2010 Tarihinde yayınlanması planlanan ve yayına hazırlanan Malatya Art Dergisi Genel Yayın Yönetmeni görevimden 23.06.2010 tarihinde "dürüstlük ilkesinin ihlali başta olmak üzere;Genel Müdürümüz Nurhan Candan'ın istifa etmesi,İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Bahaettin Kabahasanoğlu'nun kesin olarak görev yerinin değişmesi(Tayin) nedenleriyle,kadro içerisinde bulunmak istemediğimi belirterek istifa ettim.

İlgili bütün basın mensuplarının bilgisine sunulur..."

Basın kuruluşlarına bir elektronik posta gönderen Hakan Yağız Bozdemir'in istifasına ilişkin mesajında belirttiği yayın organı ve Kültür Müdürünün görevden alınmasıyla ilgili ifadelerinin bağlantısının ne olduğu da kamuoyu tarafından bilinmiyor.

Bu arada, Malatya Valiliği'nin, eski valilere ilişkin bir belgesel hazırlama girişiminde de bulunduğu, yapım maliyetine oranla "çok yüksek" bütçe ayrıldığı öne sürülen bu işin ne aşamada olduğunun da kamuoyuna açıklanması gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız