SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne İstiyorsunuz Atatürk'ten, İnönü'den?!."

0
Güncellendi - 2017-01-18 03:15:31
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni müfredatın, ülkenin kurucu değerlerine saldırmak için yapıldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Bir ülkenin eğitim sistemiyle ancak bu kadar hoyratça oynanabilir. Hazırladıkları müfredat laik, bilimsel, demokratik yaklaşımdan uzak, çocukları ve gençleri gerici bir zihniyetin eline atmayı hedefleyen bir metin. IŞİD denen barbar örgüt müfredata katkı sunsa, muhtemelen bu değişiklikleri isterdi. Ülkenin kurucu değerlerini, Atatürk ve İsmet İnönü’yü kitaplardan silmek, Cumhuriyeti içine sindiremeyen kişilerin hınç alma göstergesidir.”dedi.

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın,“Atatürkçülük” kavramını sosyal bilimler derslerinin müfredatından tamamen çıkarması, 1. sınıflara yönelik Hayat Bilgisi dersinin eski eğitim programında, “Atatürk’ün vatan ve millet sevgisi, yurdun Atatürk’ün önderliğinde düşmanlardan kurtarıldığı, Atatürk resmi, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin sınıfta bulunma nedenleri ile çocukların Atatürk’ün hayatını öğrenmeye istekli olmalarının sağlanarak, Türk milletinin Atatürk’ün önderliğinde kavuştuğu hak ve hürriyetleri fark edebilmesinin çocuklara aşılanması” hedeflenirken, yeni müfredatta bu konuların yer almaması, MEB’in yeni müfredatında “Atatürk’ün ‘sadece’ doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir üzerinde durulur” denilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliğindeki esas amacını ortaya koyduğunu savundu.

Mili Eğitim Bakanlığı’nı sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Atatürk’ün çocuklara anlatılmasından korkan insanlar, bu ülkenin eğitim sistemini korkularıyla şekillendirmek istiyorlar. Müfredatta, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin dış politikası ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik gelişmeler bölümünden, ‘İsmet İnönü’ başlığı kaldırıldığı görülüyor. İsmet İnönü ki Türkiye’yi 2. Dünya savaşına sokmama başarısı göstererek, ülkenin kaderine yön vermiş, eşsiz bir siyasetçidir. Eğer bizlerin dedeleri ve babaları hayatta ise, dolayısıyla bizler var olmuş isek bunu İsmet İnönü’nün öngörülü devlet adamlığına borçluyuz. Bugün dış politikada gösterdikleri beceriksizlikler tüm dünya tarafından bilinenlerin, Atatürk ve İsmet İnönü’yle uğraşmalarının asıl amacı da onların liderlik vasıflarının yeni nesiller tarafından bilinmesini engellemek içindir.” ifadelerini kullandı.

Ağbaba “Hazırladıkları müfredat laik, bilimsel, demokratik yaklaşımdan uzak, çocukları ve gençleri gerici bir zihniyetin eline atmayı hedefleyen bir metin. Ülkenin kurucu değerlerini, Atatürk ve İsmet İnönü’yü kitaplardan silmek, Cumhuriyeti içine sindiremeyen kişilerin hınç alma göstergesidir. Müfredatın bu şekilde geçmemesi için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • erkan (7 yıl önce)
    Bu CHP zihniyeti değilmi Atatürk'ü paradan kaldırıp İnönü'nün resimlerini basan devlet kurumlarından Atatürk resimlerini kaldıran.Şimdide çıkmış Atatürk'çü olmuşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan efendi bilmeden konuşma o tarihte kanunen cumhurbaşkanı kim ise paraya onun resmi basılırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Mustafa Kema ATATÜRK birinci adamdı, İsmet İNÖNÜ ikinci adamdı, bu topraklara henüz üçüncü bir adam gelmedi ! (Yılmaz ÖZDİL) Saygıyla...
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Bugun turk,devleti,varise,ulkede,siyaset, Yapiyorsalar,vekilik,yapiyorsalar,ben,Turkum Diyorlarsa,adlari,turkce,yaziliyorsa,ataturkin Ismet,pasa,sayesinde,gururla,nemutlu,Turkum Diyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    NEDEN ATATÜRK VE İNÖNÜ HATIRALARDAN SİLİNMEK VE YOK EDİLMEK İSTENİYOR? ONLAR OLMASA İDİ BU CUMHURİYET OLMAYACAKTI. BELKİDE BÖYLE BİR CUMHURİYET OLMAYACAKTI. NEDEN İKTİDAR VE YANLILARI ATATÜRK VE İNÖNÜ YE BU KADAR DÜŞMAN? SUÇLARI BU CUMHURİYETİ KURMAK VE BİZE ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR ÜLKE BIRAKMAK MI? BİLENLER ANLATSIN ÖĞRENELİM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Malatya'da niye metro calismalari yapılmıyor?? simdi bazı akli evveller cikip sehir nüfusu 1 milyon degil ki diyeceklerdir de zaten bugun metro planı yapılmaya baslasa yarin binecek degiliz...Hele hele bizim bu akli evvel Malatyalı idarecilerle bugun baslasa 10 yıl sonra "belki" binilebilir metroya...
    0
    0
    Yanıtla
  • asil (7 yıl önce)
    meclis tv yayın yapmadı nerden maclisteki kavgaları gördünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Su,iyi bilsinlerki,ataturku,ve ismet,pasanin, Eserlerini,ve,adini,silmeye,calisanlar,once Turkce,yazili,adlarini,tc,silsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları çoğalıyor.Tabi birileride bunu istiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (7 yıl önce)
    Ben ilk okuldaydim atatur ülkemizi osmanlidan kurtarip cumhuruyeti kurdu diye ögrettiler ortaokula geldim bambaska seyler anlattilar liseyi soylemiyorum velhasil bundan 20 yil 25 yil once osmanli kotulenirken nerdeydiniz diye sorarlar..benim bir önderim var oda peygamber efendimiz..ataturk iyi bir asker olabilir akilli olabilir ama bu kadar ilahlastirip olmazsan olmazdik demenin manasi yok kim bu ulkeye bir civi cakip fayda sagladiysa Allah razi olsun ama kim bu ülkeye islama en ufak zarar verdiyse de Allah sorsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp bey Atatürk hiç bir aman İslam dini dışlamadı bilakis o aman cahillerin elinde olan İslami dini koruyan önlemler aldı ve Diyaneti kurarak Türkiyeyi Dünyada İslamin örnek ülkesi yaptı.Bazı cahiller hala bunu anlamdı İslam dünyası kanreva ve Müslümanlar Allah Allah diye birbirine saldırıyor.Şimdi sana soruyorum son Kabe revakları yıkılıp etrafı beş yıldızlı otel yapılırken 15 yılda ortadoğu,mısır,libya, tunus gibi ülkelerde müslümalar öldürülürken, Irak'ta müslümanları öldüren ABD'lilerin verdiği kayıplar için onların acılarını paylaşanlar Atatürk müydü. Ayıptır günahtır Atatürk olmasaydı şimdi müslüman olanların bir çoğu başka dinden olacaktı.Tarihi iyi okuyun ama şu Cizreli çakma tarihçi gibilerden değil. Yeri gelmişken söylemeliyim. Bu cizreli çakma uydurukçu, paralel yapının gazetesinde yazarken vede 17-25 Aralıkda olmuşken YEşilyurt Belediyesi tarafından Malatya'ya getirilip, yalanlarını burada da sürdürmüştü.15 Temmuz darbe girişimiyle paralelle daha bir papaz olduklarında, bu çakma tarihçinin gazetesini kapatırken, kendisini belkide ilk ve tek örnek olarak yandaş gazeteye aldılar, orada yazdırıyorlar. Adam, Türk milli mücadelesine, devleti kuranlara oradan saldırıya devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Degerli hemşehrilerim, ülkemizde adim adim cumhuriyet rejimini değiştirme stratejisi uygulaniyor. Ha dogru mu yapıyorlar bence evet. Sanki cumhuriyet rejiminde çok mu iyiyiz..Ornegin Malatya milletvekillerinden bazilari secimden 2 ay once taniyip, milletvekkiligi bittigi gun unutuluyorlar…Ornegin Belediye baskanlari, 2-3 yil once Orduzu Belediye Baskanligi yapan Cumali Ekin Bey okuma yazmayi askerde ogrenmisti…..Suan ki Buyuksehir Belediye Baskanida acikogretim mezunu..Hayatinda Malatya disinda hic disinda yasamamis.. Velhasilkelam, zaten millet makarnaya, boy uzunluguna gore oy veriyor, bundan sonra oy vermese de olur..En iyisi monarsi gelsin, ulkenin adida Erdoganlı Devleti olsun Erdogan padisah, yildirim vezir, Belediye baskanlari da bey olsun da bitsin tum kavgalar….
    0
    0
    Yanıtla
  • HERODOT (7 yıl önce)
    ne kadar militan bir yorum.veli bey in her zamanki üslubu...hiç degismediler.Atatürkü bu kadar radikal bir anlayisla anlamak zarar veriyor.lutfen çağı iyi anlayın.cagdas uygarlik seviyesine nasil çıkılır iyi etüt edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu haberi çağ dışı olarak değerlendirilen birine PES denir.Bulundukları makamları Atatürk'e borçlu olanlar İsmet İnönü'ye borçlu olanlar ne yazık ki hala kendi tarihine küfür ediyor ve bu ülkeye zarar vermeye devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Et veli bey et mücadele et Meclisi işgal edin kürsüye saldırın mecliste ne kadar trajikomik olaylara sebep olduğunu Türkiye bir kez daha gördü Meclisteki abuk subuk olayları yaparken acaba diyorum içlerinden utananlarda varmı biz bu Meclisin vekilleri olarak şu halimize bakın diyen varmıdır Atatürk'ün derslerde ki tanıtımı yaptıkları savaşları yeterince bilgi edinecek kadar var İsmet İnönü'ye gelince ne istiyorsunuz derdiniz ne sizin ne olsun yani başka bir icraatınız kalmadı ülkeye tek bir faydalı işiniz kalmadı İnönü'ye mi sığındınız çooook uzun yıllar oldu halkımızın helal be CHP'nin şu maddesi veya teklifi ne kadar iyi oldu demeyeli hoş kurulduğu günden beri yokta neyse sizden bi güzellik beklemiyoruz zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay bey at gözlüğü takmış olayları yorumluyor.Bir ülkenin anayasası değişiyor TBMM yayın yasağı var İktidardan Siyasiler konuşuyor 18 kanal canlı yayında vatandaş olarak bundan rahatsız olma sonra kalk Milletin meclisini işgal ediyorsunuz de kürsü işgali yok sesimizi kesemezsiniz diyerek kürsüde demokratik bir pretosto olayına karşı kürsüye karşı bir saldırı.esas saldıranları görmüyorsunuz lütfen Ülke elden gidiyor olayları birde bu gözle bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Tuncay bey ,acaba hayatında hiç noktalama işareti görmemiş mi?Yazısında bir tane noktalama işareti kullanmamış.
    0
    0
    Yanıtla