SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Kadar Saygı Duysak Az"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:11
A- A+ PAYLAŞ

Büyükçekmece Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılan İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, annesini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. 

World Point’te düzenlenen etkinliğe; CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile eşi Hatice Akgün ve çok sayıda kadın katıldı.

Etkinlik öncesi Büyükçekmeceli kadınlar kendi resim sergilerini tanıttı. Aralarında Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın da portresinin yer aldığı sergide birbirinden renkli görüntüler oluştu. Etkinlikte emeği geçen kadınları kürsüye çağırarak karanfil dağıtan Başkan Hasan Akgün, Kadınlar Günü’nün nasıl kutsallaştığını anlattı.

24 DAİRE MÜDÜRÜNDEN 15 TANESİ KADIN

Akgün, “Günümüzde İran, Irak, Suriye gibi ülkelere toplantı için gittiğimde, maalesef dünyada özellikle İslam coğrafyasında kadının çektiği çileyi bizzat gördüm. Kadınlar adına çok üzülmüşümdür. Allah, yeryüzüne göndermiş olduğu kadının erkeklerden daha aşağıda olduğunu söyledi mi? Allah böyle bir ayrım yapmazken biz niye yapıyoruz?” diye konuştu.

Kadının toplumdaki hayatına değinen Hasan Akgün, “Özellikle siyasi hayatta kadına çok daha fazla yer verilmesi gerekir. Ekonomide, üretimde kadınımızın daha çok olması lazım. Bu mutlak surette büyük katkı sağlar. Yönetimde kadınımızın daha çok olması lazım. Bu da disiplin, üretim, samimiyet sağlar. Biz bunu Büyükçekmece Belediyesi olarak çok iyi yaşıyoruz. 24 tane daire müdürümüzün 15 tanesi yıllardan beri bu hanımlardan oluşuyor” dedi.

MİLLETVEKİLİ ASLANOĞLU’NUN DUYGU DOLU ANLARI

Başkan Hasan Akgün’den sonra kürsüye çıkan Malatya eski milletvekili, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, annesini anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. Aslanoğlu, “Annemin okuma yazması yoktu. Dışarıdan gitti kurs aldı. Ağladı, 'Okutacağım seni' diye. Lise olmadığı için ailemin yanında okumadım. Her hafta bana yiyecek gönderir. Onun yanında saygıyla eğiliyorum. Ne kadar size saygı duysak, ne kadar şükran duysak azdır” ifadelerini kullandı.

Hasan Akgün’e de şakalarla takılan Aslanoğlu, Başkan Akgün’ün ilçe halkının mutlu olması için sabahın bir saatinde aradığını, kendisini bu yüzden çok yorduğunu söyledi. Aslanoğlu’nun bu sözleri salonda tebessümlere neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız