SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Kaldı ki?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:35:11
A- A+ PAYLAŞ
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Ali Ekber Tunçdemir, "Atatürk'ün Malatya gelişini kutladığımız 81. Yıldönümünde, Cumhuriyetin ilk yıllarından geriye Malatya'mızda ne kaldı ki?" diye sordu. 
 
Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 81.yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, " Atatürk'ün ilimize ilk ziyaretini 13.02.1931 tarihinde gerçekleştirmiştir. Malatya'ya ulaşan Atatürk, Malatyalılarla beraber olmak dışında, bu şehri ilk defa demiryolu ile güneyden Anadolu demiryolları ağına bağlamanın sevincini de yaşamış oluyordu. Bu sevinç şu anda teknolojinin en son imkanlarından istifade eden biz yeni nesiller için belki, pek bir şey ifade etmeyecektir. Ama 1930'lu yıllarında yaşayanlar için tarifi imkansız bir duygu olduğunu anlamak da zor olmasa gerektir. Seyahat, demiryolu hattının ilk tecrübesi anlamına da gelmekteydi" diyen Tunçdemir, daha sonra özetle şunları belirtti: 
 
"Atatürk'ün Malatya gelişini kutladığımız 81. Yıldönümünde, Cumhuriyetin ilk yıllarından geriye Malatya'mızda ne kaldı dersek,özeleştirilmesi yakın olan Demiryolları , yererlinde yeller esen TEKEL Tütün Fabrikası ,sahip çıkamadığımız için elimizden uçup giden Şeker Fabrikası dan başka ne kaldı: Onun içindir ki; 13 Şubat 1931 tarih olarak Atamızın Malatya ya gelişinin karşılaştırmasını çok iyi yapmalı, Mustafa Kemal Atatürk'ün farklı zamanlarda gerçekleştirdiği yurt gezilerinin araştırılması ve elde edilen sonuçların genç kuşaklara, hem Kurtuluş Savaşı hem de Cumhuriyet döneminin daha iyi anlaşılmasına büyük katkı sağlayacaktır. O'nun bu gezilerde verdiği mesajlar, çok iyi bir şekilde algılanmalı ve gelecek kuşaklara doğru bir şekilde mutlaka aktarılmalıdır. Çok kısa bir zamanda çok büyük işler başarabilmenin sırrını bu gezilerde aramak gerek yönetenlerin ve yönetilenlerin ve günümüze ve geleceğimize yarayacak sonuçlar çıkarmak zorundadır. 
 
Cumhuriyetimizi nasıl kurduğunu hepimizin iyi bilmesi ve anlaması çok önemlidir Malatya halkı da başlatılan faaliyetler ve gerçekleştirenin yanında yer aldığını karşılamada gösterdikleri coşkuyla Atatürk'e göstermiş olmakla bunu en güzel şekilde ispatlamıştır. Örnek olmaya devam edecektir. Çünkü O bizim gözbebeğimizdir." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız