SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Mesleği Yeter, Ne de Bilgisi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:37
'Ne Mesleği Yeter, Ne de Bilgisi'
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, Darende ilçesini ziyaret etti. 

Beraberinde CHP Darende Belediye Başkan Adayı Suat Mengüşoğlu ile birlikte ilk olarak Yukarı Ulupınar kasabasını ziyaret eden İnci, burada vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Projelerini anlatan CHP’li Hakan İnci, daha sonra ise Aşağı Ulupınar kasabasına geçerek yurttaşlarla bir araya geldi. 

Ardından Balaban beldesine geçen İnci, ilk olarak, Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer’i ziyaret etti. Balaban’ın 1950’li yıllarda belediye olduğunu, ancak 2014 yılında belediyenin kapatıldığını belirten Kılıçer, “Biz belediyemizin kapatılmaması için çok uğraştık.  Ama olmadı, gücümüz yetmedi. Devletin aldığı bir karar” diye konuştu. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduklarını vurgulayarak, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde bu belediyelerin büyükşehrin şubesi olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Daha sonra Darende ilçe merkezine geçen CHP’li Hakan İnci, burada ilk olarak Darende Ziraat Odası’nın yeni yönetimini ziyaret etti. Yönetime başarılar dileyen İnci, ardından ise Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına yeniden seçilen Kasım Gücük’ü makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. İlçe merkezinde esnafları gezerek sorunlarını dinleyen CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı da makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

CHP’li İnci, MHP Darende Belediye Başkan Adayı Lütfü Gültekin’i de seçim bürosunda ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

"HAYVAN HASTANESİ YAPACAĞIZ.."

İl merkezinde de, Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılan CHP’li İnci, derneğin sorunlarını dinledi. Mücelli Caddesi’ndeki bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Hakan İnci, hayvan haklarının önemine değinerek, şunları söyledi: 

“Büyükşehir belediye başkanı olarak göreve gelmem halinde derneğin tüm üyelerine şu sözü verebilirim: Daha kurumsal bir çatı altında sokak hayvanları korunacaktır. Sokağa bırakılan hayvanların belediye bünyesinde bakımlarının yapılmasını ve tekrar sahiplenilmesini sağlayacağız. Ciddi bir hayvan hastanesi oluşturarak tedavilerinin yapılmasını sağlayacağımız gibi Malatya’ya bir hayvan barınağı da kazandıracağız.”

Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem ise yaptığı konuşmada, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci’ye teşekkür ederek, “Hayvan barınağının olmaması Malatya’nın kanayan yaralarından birisidir. Malatya artık büyükşehir belediyesi oldu ve büyükşehir kanunlarına göre bir hayvan barınağının yapılması mecburidir” diye konuştu. 

Malatya’da barınak olmadığı için hayvanları Diyarbakır’a götürmek zorunda kaldıklarını kaydeden Erdem, “Bir barınağa ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Şu anda var olan bakım evimiz çok yetersiz. Geçici olduğu için burada sadece kısırlaştırma çalışmaları yapılıyor” dedi. 

YEŞİLYURT, GÜNDÜZBEY VE PAŞAKÖŞKÜ..

Öte yandan İnci, Yeşilyurt ilçesinin Gedik Mahallesi, Gündüzbey kasabası ve Paşaköşkü Mahallesi’nde de toplantılara katıldı.

Beraberinde CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ve CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ile birlikte ilk ziyaretini Yeşilyurt ilçesinin Gedik Mahallesi’ne gerçekleştiren CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, mahalle esnaflarını tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. CHP’li İnci, daha sonra ise kahvehane toplantısı düzenledi. 

Seçim çalışmalarına ilk başlayan büyükşehir belediye başkan adayı olduğunu belirten İnci, 3 aydır Malatya’nın ilçelerini ve kent merkezini gezdiğini kaydederek, “Üç ay önce aday olduğumda, ‘CHP yine bir aday gösterir, alacağı oy bellidir, kazanma şansı yok’ gibi yorumlar yapıldı. Ama şu anda geldiğimiz noktada, AKP’nin kendi yaptığı anketlerde ve halkın arasına çıktığınızda artık şu söyleniyor: Galiba bu sefer CHP kazanacak. Bunun nedeni bizlerin yaptıkları, özgeçmişleri ve projeleridir” diye konuştu. 

İnsanların artık eskisi gibi körü körüne sadece başbakanın hatırı için oy vermeyeceklerini kaydeden CHP’li Hakan İnci, şöyle devam etti: “Bugün Fahri Kayahan Bulvarı’nda kaldırımın olmadığından başbakanın haberi var mı? Yok. Kale ilçesinde halen kanalizasyonların fosseptik çukuruna bağlı olduğunu, Kuluncak ilçesinde kanalizasyonun dereye aktığını başbakan biliyor mu? Bilmiyor. Ama halen Sayın Ahmet Çakır, büyükşehir belediye başkan adayı olarak bilbordlarda başbakanı kullanıyor, başbakanın ‘Ben Malatya’dan razıyım’ cümlesini kullanıyor ve başbakanın bir konuşmasında Malatya’nın bütün ilçelerinin isimlerini saydığı ses kaydını caddelerde Malatyalılara dinletiyor. Ben anlayamadım, belediye başkanlığına başbakan mı aday, yoksa Ahmet Çakır mı aday? Ahmet Çakır’ın burada rolü ne? Başbakanın bir şubesi mi? Ben bunları anlayamıyorum. Büyükşehir adayı olacaksınız, bütün Malatya’yı yönetmeye adayım diyeceksiniz, ama bununla ilgili hiçbir şey yapmayacaksınız.Ben şundan şüpheleniyorum: Herhalde başbakan Malatya’yı büyükşehir yaptığını unuttu. Çünkü atadığı adaylara baktığımızda, hiçbirinin belediyeyle alakası olmadığını görüyoruz. Sayın Ahmet Çakır’ın ne mesleği buna yeter, ne de bilgi ve birikimi.”

Gedik Mahallesi’ndeki toplantının ardından Yeşilyurt’un Gündüzbey kasabasına geçerek vatandaşlarla bir araya gelen İnci, gördüğü yoğun ilgiden memnun olduğunu vurgulayarak, “Dün Malatya’da esnafları gezdik. Büyük bir ilgiyle karşılaştık. Bu bile tahminlerimin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu sadece benim tahminim değil. AKP’nin Aralık ayı sonunda kendi yaptığı anketinde CHP’nin oyu yüzde 28, AKP’nin oyu ise yüzde 45’ti. Ki başbakanın da -tapelerden duyuyorsunuz- anketlerle nasıl oynadığını da biliyorsunuz. Bakın 45 gündür Malatya’yla ilgili anket açıklayamıyorlar. Çünkü umdukları sonuç yok, bu kadar da yalan söyleyemeyiz diyorlar” diye konuştu. 

“HAZIR ÇİMİN PARASINI HELVA FABRİKANDAN MI GETİRİYORSUN”

800 milyon lira borcu olan bir belediyenin, normal maliyetinin 3-4 katı fiyatına hazır çim almasını eleştiren İnci, “Bu çimleri nereden döşüyor? Babasının parasıyla mı döşüyor? Helva fabrikasından mı getirip döşüyor? Senin paranla, benim paramla döşüyor. Bu paralar emanet paralar, öyle keyfine göre harcayamazsın. O çimi sen şimdi ekersin, üç ay sonra çıksın. Malatyalı küsecek mi Ahmet Çakır’a, niye bu bordürlerdeki toprak çim olmuyor diye. Ayıptır ya, 800 trilyon borcun var senin, o çimin metrekaresi 1 liraya mal olurken, sen 5 liradan çim satın alıyorsun. Malatya’da her tarafta bir israf var” ifadelerini kaydetti.

Malatya’nın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu dönemine değinen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Çakır’ın da Semercioğlu gibi proje üretmek yerine otobüs peşinde olduğu iddiasında bulundu. 

“ENGELLİ BORDÜRLERİNİ DEKORASYON OLARAK KULLANMIŞLAR”

CHP’li İnci, Malatya Belediyesi’nin engellilerle ilgili sorumluluklarını da yerine getirmediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendi hükümetin bir kanun koymuş. Demiş ki engelliye uygun otobüs koyacaksın, kaldırımlara engelliye uygun bordür koyacaksın, engelliye uygun rampalar koyacaksın. Şimdi biz 2014 yılında ihale yapmışız, kaldırım yapıyoruz, ama engelliyle alakası yok. Bakın, yol üzerinde engelli bordürlerini dekorasyon olarak kullanmışlar. Görme engelli bir kardeşim o sarı bordürlerde sopasıyla yönünü buluyor. Malatya’ya giderken bir bakın, o sarı bordür geliyor, direğin etrafını dönüyor, geri gidiyor. Yani görme engelli orada yürüse, o direğin etrafını dönecek, devam edecek, sonraki direğin etrafını tekrar dönecek. Böyle bir bilgisizlik olmaz. Artık bu bilgisizlik de değil, resmen aymazlıktır.”

“FAHRİ KAYAHAN BULVARI’NDA KALDIRIM YOK”

Fahri Kayahan Bulvarı’nda kaldırım olmadığını belirten Hakan İnci, “Diyelim ki karşıdaki markete 10 yaşındaki çocuğunu ekmek almaya göndereceksin. Şimdi bu çocuk hangi kaldırımda yürüyecek, karşıya nasıl geçecek? Ne bir yaya geçidi var, ne kaldırım var, ne de ışık var. Tamamen plansızlık üzerine kurulmuş. Kamu kaynakları ‘yaptım’ demiş olmak için harcanmış. Şimdi ben tekrar soruyorum: 61 tane otobüs almış olmak bir iş mi? Devletin zorunlu kıldığı katı atık toplama tesislerini yaptım demek bir meziyet mi? Nikah sarayı yapıyorum demek bir meziyet mi? Nikah sarayını yaparsın, toplumun hiçbir sorunu kalmamıştır, ondan sonra parayı oraya harcarsın” dedi. 

Gündüzbey kasabasındaki toplantının ardından Paşaköşkü’nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Umut Kıraathanesi’nde düzenleyeceği toplantıyı yoğun ilgiden dolayı vatandaşların kıraathaneye sığmaması üzerine Yeşilyurt Caddesi üzerinde yaptı. Toplantıdan önce mahalleli gençler, yolsuzlukları protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleştirerek ayakkabı kutusu yaktılar. Halay çeken gençlere CHP’li Hakan İnci de katıldı. 

Ardından Paşaköşkü Mahallesi halkına hitap eden İnci, 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin sandığa gömüleceğini belirterek, “Şu anda tam bir kırılma noktasındayız. Bunların zihniyetini biliyorsunuz, neler yaptıklarını biliyorsunuz. Bizde ayrım yok. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm Malatyalıların belediyesi olacağız” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız