SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Nerede Olacak, Bilen Var mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:38
Ne Nerede Olacak, Bilen Var mı?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Büyükşehir" belediye statüsü Mart 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte fiilen uygulanmaya başlanacak. Malatya merkez yerleşiminin bölünüp, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerine katılarak, merkezin Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinden oluşmasıyla birlikte, bu iki yeni ilçede ilçe kaymakamlıkları, belediyeler başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşuyla ilgili hizmet binalarının belirlenmesi işi, seçimlere ve fiili uygulamaya yaklaşık 6 ay bir süre kalmış olmasına rağmen henüz yapılmadı. Yaklaşık 500 bin civarında vatandaşa kamu hizmeti verecek birimlerin yeralacağı kurum binalarıyla ilgili şimdilik sadece tahminler var. Net olarak bilinen tek şey, mevcut Malatya Belediyesi binasının "Büyükşehir Belediyesi" olarak kullanılacak olması.

Malatya merkeze 10'ar kilometre mesafedeki Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinin mevcut ilçe merkezlerinin, nüfusun yoğun olduğu kent merkezine olan bu mesafeleri nedeniyle, iki ilçenin hizmet birimlerinin merkezde olmasını gerektiriyor. Oysa, her iki ilçenin kaymakamlık ve belediye binaları başta olmak üzere hizmet birimlerinin nerede olacağını şu an itibarıyla Malatya kamuoyu bilmiyor. Sadece, Battalgazi ilçesinde yapımı devam etmekte olan Meydanbaşı Mahallesi'ndeki kaymakamlık binasının, yeni dönemde de kullanılacağı söylentileri var. Bu da, Malatya merkezde yaşayan on binlerce insanın, herhangi bir iş için Battalgazi'nin bugünkü ilçe merkezine gitmesini gerektiriyor ve akılcı bir planlama değil.

Ne Yeşilyurt, ne de Battalgazi ilçelerinin mevcut merkezleri, "merkez" ilçe potansiyelini kaldıracak durumda.

Diğer yandan Malatya Belediyesi'nin Ahmet Çakır başkanlığındaki mevcut yönetimi, söz konusu alt yapıları oluşturma yerine,  seçimlerle birlikte kapatılacak olan İl Özel İdare'nin yanı sıra mevcut Malatya Belediyesi'nin kadrolarıyla büyükşehir ile iki ilçe belediyesinin kadrolarının oluşturulması çalışması yerine, "aday olabilme" çabası içerisinde.

Malatya Belediyesi'nin mevcut yönetimi ve kadroları (başkanı, bazı yardımcıları ve bürokratları), "seçim" ve "aday olabilme" telaşına düşüp, tüm bu hazırlıklardan uzak bir şekilde "karmaşa günü"nü beklerken, devreye Malatya Valiliği'nin düzenleyici  olarak girmesi ve kamu hizmet binaları başta olmak üzere, ortaya çıkabilecek sorunları Mart 2014'ten önce çözmesi gerekiyor. Ancak, Malatya Valiliği'nin bu yönde bir çalışma yapıp yapmadığı da bilinmiyor ve en azından kamuoyunu aydınlatacak bir bilgi şu an için yok.

Ve Malatya bu bilinmezlerle "büyükşehir" oluyor!

FOTOĞRAFLAR: Battalgazi ilçesinin Meydanbaşı Mahallesi'nde yapımı devam etmekte olan kaymakamlık binası inşaatı. Nüfusu bir anda 20 kattan fazla artacak olan "Battalgazi"ye, iddialara göre yerleşimin çok büyük bir bölümünün bulunduğu merkeze 10 kilometre mesafedeki burada yönetim hizmeti sunulacak! (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız