SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Olacağı Bilinmiyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:48
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve işadamı Mehmet Kavuk’un, ortağı olduğu Malatyapark AVM ile Malatya Belediye binası arasındaki alana yaptıracağını açıkladığı caminin mimarı Nevzat Sayın, caminin yapımının durdurulduğunu açıkladı. 

Radikal Gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir’e konuşan Mimar Nevzat Sayın, mimari projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Fazla modern’ bulunması nedeniyle caminin geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi. 

Cüneyt Özdemir, Radikal Gazetesi’nin 23 Şubat Pazar günkü nüshasında yer alan ‘Mimar Erdoğan’a Cami Beğendirmek’ başlıklı yazısında geçtiğimiz günlerde yapılan Yeşil Binalar Zirvesi’nde Mimar Nevzat Sayın’la karşılaştığında, Malatya’da, özellikle yapılacağı alan bakımından tartışma konusu olan caminin akıbetine ilişkin sohbeti aktardı. 

Radikal Yazarı Özdemir’in "Malatya'daki cami ne durumda, bitti mi?” şeklindeki sorusuna "Hayır bitmedi. Yapımı durduruldu” diye cevap veren Nevzat Sayın, caminin mimari projesinin Başbakan Erdoğan tarafından beğenilmediğini hatırlattı. Sayın, sohbetin devamında “Başbakan beğenmediği için ne olacağı bilinmiyor, bir değişiklik yapmam için fısıltılar gelmeye başladı bile" dedi. 

Caminin yapılacağı, halen miting alanı olarak kullanılmakta olan yerle ilgili olarak da mimardan dinlediğini yazan Cüneyt Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın mimari projeye ilişkin tutumunun Mimar Nevzat Sayın’da yarattığı duyguyu ise “İsyan ediyordu” cümlesiyle aktardı. 

ŞİŞE CAM FABRİKASI BİNASINA BENZETMİŞTİ..

Miting alanında yapımı için ısrar edilen cami ile ilgili konu, 21 Eylül 2013'de Malatya'ya gelen  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmişti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kendisine gösterilen projeyi beğenmemiş ve Paşabahçe'deki eski Şişecam Fabrikası'na benzetmişti. Başbakan Erdoğan, Selçuklu mimarisini yansıttığı öne sürülen projenin Selçuklu mimarisi ile alakasının bulunmadığını belirterek, "Ne Selçuklu, ne Osmanlı mimarisine benziyor. Şişecam Fabrikası'na benziyor!" diyerek projeyi beğenmediğini bildirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız