SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Olacak Bu Baraj?'

A- A+ PAYLAŞ
TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yoncalı Barajı'nın ne zaman bitirileceğini Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu 'na sordu.
Ağbaba, Mecliste yaptığı konuşmada;  “Yoncalı Barajı maalesef yıllardır bitirilememiştir. Yoncalı Barajı denilince Arguvan’da devlet akla gelmektedir. Yapımına 1996 yılında başlanılan ve aradan geçen 15 yıla rağmen halen %25’lik kısmı bitirilen Yoncalı Barajı nedeniyle insanların devlete güveni kalmamıştır. Şimdiye kadar iz kapsamına alınan ve geçen yıl ödenek ayrılan ve inşaatına başlanılan ancak çeşitli nedenlerle inşaatına devam edilemeyen baraj yıllardır tamamlanamamıştır. Yapımı yılan hikayesine dönen barajın akıbetini Atmalılar, Arguvanlılar, ve Malatyalılar merak etmektedir.Yoncalı Barajı’nın yapımı konusunda neler söyleyeceksiniz?”dedi. 
 
190 bin dönümlük alanı sulamak için Yoncalı Barajı'nın yapımına 1996 yılında başlanmıştı. Baraj için 2011 yılı için 7 Milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştı. Özel sebeblerden dolayı yüklenici firma inşaata başlamaması nedeniyle durum mahkemelik olmuştu.
 
ULAŞIM SORUNLARI 
 
Ağbaba, Meclis'te yaptığı konuşmada, Yazıhan, Kuluncak , Hekimhan, Arapgir, Arguvan ilçeleri ile Erzincan ilinin Kemaliye ilçesini yakından ilgilendiren ulaşım sorununu gündeme getirdi. 
 
Yazıhan İlçesi Bereketli Köyü’ne bir köprü yapılması durumunda, ilçelerin Malatya Havaalanı'na ulaşımlarının 40 km kısalacağını belirten Ağbaba, böylece  ilçelerin ekonomik hayatlarının canlanacağını söyledi. 
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması isteği ulaşım sorunlarını gündeme getiren Ağbaba, “Yazıhan,Hekimhan,Arapgir, Kuluncak ,Arguvan hatta Kemaliye ilçelerini Malatya havaalanına bağlayan yola maalesef Malatya merkezine gidilerek ulaşılabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Hekimhan ilçesi Yamadağı mevkiine uluslar arası hizmet verecek bir kayak merkezi  temeli atılmıştır. Ayrıca Hekimhan ve Hasançelebi Belediyelerinde çok büyük maden tesisleri yapılmaktadır.İlçelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerinin en önemli kaynaklarından birinin ulaşım olduğu düşünülür ise Yazıhan İlçesi Bereketli köyü mevkiinde yapılacak bir köprü ilçelerin Malatya Havaalanına ulaşımlarını  40 Km kısaltacaktır. Köprünün yapımı bu ilçelerin ekonomik olarak büyümesini sağlayacaktır. Bu köprünün yapımı konusunda düşünceleriniz nedir? “ dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız