SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Olacak Şimdi?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:09
Ne Olacak Şimdi?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir genç kız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giriş belgesinde kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması üzerine, yanlışlığın düzeltilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) müracaat etti. 

Alınan bilgiye göre, 19 yaşındaki Nihal Çalışkan, ÖSYM'nin internet sitesinden YGS giriş belgesinin çıktısını aldı. Çalışkan, kendi kimlik bilgilerinin yer aldığı belgede annesinin fotoğrafını görünce şaşırdı. Yanlışlık olduğunu anlayan Çalışkan, bunun düzeltilmesi için ÖSYM'ye başvurdu. 

Nihal Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayali olan eczacılık fakültesine girmek için üç yıldır YGS'ye hazırlandığını söyledi. YGS giriş belgesini ÖSYM'nin internet sitesinden aldığını aktaran Çalışkan, kendi kimlik bilgilerinin olduğu belgede annesinin fotoğrafını görünce şaşırdığını belirterek, ''Rahatsız olduğum için 19 Ocak 2013 tarihinde üniversite sınavına giriş kaydımı yapması için annemi okula gönderdim. Annem benim kimliğimi vererek kayıt işlemlerimi yaptırmış. Oradaki görevli, kayıt işlemlerinden sonra annemin fotoğrafını çekmiş'' iddiasında bulundu. 

Yanlışlığın buradan kaynaklanmış olabileceğini savunan Çalışkan, hatanın düzeltilmesi için ÖSYM'ye itiraz dilekçesiyle müracaat ettiğini bildirdi. 

Çalışkan, ''Sınava yalnızca bir hafta var. Üç yıldan beri bu sınava hazırlanıyorum. Sorunun çözülmesini istiyorum ve yetkililerden yardım bekliyorum'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız