SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ne Oldu Malatya'nın Bu İşleri?''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Malatya'nın "yarım" işlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a sordu.. Bakanlar da bazılarına yanıt verdi..

Milletvekili Kılıç'ın, TBMM'deki görüşmeler sırasında yönelttiği sorular ve bakanların verdiği yanıtlar şöyle:

KILIÇ'IN SORULARI..
* Malatya Milletvekili Kılıç: "Sayın Bakanım, Malatyamızın önemli projelerinden olan Şotik Barajı, Arguvan Ovasını sulayacak olan bir barajdır. Üç yıldır 1'er milyar lira para ayrılıyor.Boztepe Barajı da Yazıhan Ovasını sulayacak olan bir barajımızolup ona da yine üç yıldır 1 milyar lira para ayrılıyor. Kapıkaya Barajı da aynı durumda.

Çat Barajı bittiği halde, hâlâ, sulama kanalları bitirilemedi, faaliyete geçemedi. Bu projelerle ilgili olarak, 2006 yılında bu projelerin bitirilmesi veya başlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Bunları öğrenmek istiyorum.

Malatya-Yeşilyurt-Adıyaman Yolu, Malatya'yı Adıyaman'a, Urfa'ya, GAP'a bağlayan çok önemli bir yol. Ancak, bu yolun, Çelikhan-Adıyaman kısmı tamamlanmış olup, Yeşilyurt ile Çelikhan arasındaki 34 kilometrelik yol tamamlanmadığı için, Malatyalılar Adıyaman'a 74 kilometre daha fazla yol yaparak gidiyorlar. Bu yolla ilgili bir çalışmanız bu sene olacak mı?

Yine, Malatya ile Battalgazi arasında 9 kilometrelik yol deyim yerindeyse yılan hikayesine döndü. Bu yol henüz bitmedi. Bu yol hakkında bir çalışmanız var mıdır?

Sayın Bakanım,Hekimhan Arguvan, Hekimhan Kuluncak yollarında bir gelişme olacak mı 2006 yılında? Darende-Yeniköy-Elbistan yolunda, 2006'da bir gelişme olacak mı?
Sayın Bakanım, son olarak,bir diğer sorum da Akçadağ İlçesi Kahyalı Köyünde afet konutları 2006 yılında başlayacak mı?"

BAKANLARIN YANITLARI..
* Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler: "Sayın Başkanım, Muharrem Kılıç Beye cevap veriyorum. Boztepe Barajı, 2006 yılı için 4 trilyon ödenek ayrılarak izden çıkarıldı. Aslında iz bedelli olmasından çıkarılması iyi bir durumdur. Kapıkaya Barajı da 2005 yılında izden çıkarıldı. 2006 yılında ise 2,5 trilyon para ayrıldı. Malatya Çat Barajından da, sulanacak olan Derme Çerkezyazısı sulamasına yüzde 50 fizikî gerçekleşme oldu.

Yani, biz bunları çok sıkı takip ediyoruz ve bununla ilgili özel birimler de oluşturduk; çünkü, sulamaya biz çok önem veriyoruz.

Konu Tarım Bakanlığımızın meselesi de olsa, bizim bakanlar arası bir ayrıcalığımız, ayrı bir davranışımız yok; bir bütün halinde hareket ediyoruz ve zaten bunları da süratli bir şekilde devreye alıyoruz. Ben diğer Bakan arkadaşıma da zaman kalsın diye geri kalan soruların cevaplarını yazılı olarak sizlere ifade edeceğim. Yazılı olanlarda da eksik varsa her zaman sizin emrinize amadeyiz. Sizi tatmin etmek, sizi aydınlatmak tabiî ki görevimiz."

* Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak: "Muharrem Bey,
Malatya Akçadağ 1967 yılı heyelan afeti, 23 konut hak sahibi, proje bedeli 460 000 YTL. 2005 yatırım programında iz bedelli. 2006'da bunu tamamlamaya çalışacağız.
Muharrem Beyin diğer soruları var. Müsaade ederseniz, onları da yazılı olarak verebiliriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız