SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Olduğunu Göreceksiniz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:52
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, "Bu tezkere azgınlaşan bazıları için tedbir ve karşı tarafa uyarıdır. Tezkere, inşallah tezkere olarak kalır" dedi. 

Partisinin Malatya il binasında basın açıklaması yapan Şevket Kazan, önce AK Parti genel kongresinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Atatürk, Menderes, Özal ve Erbakancıyım” sözüne temas etti. Kazan, “Ne kadar Atatürkçü olduğunu değerlendirmek bize düşmez. Ne kadar Erbakancı olmasını değerlendirmek bize düşer. Hizmetlerden Erbakan’ı anımsatan bir olay sadece imam hatip orta okullarının yeniden açılmasıdır” diyerek, Erbakan’ın başka icraatlarını yapmadığını savundu.

Suriye ve tezkere konusuna da temas eden Kazan, "Suriye sıcak durumunun müsebbibi sensin. Hani sıfır problem haline getirmiştin komşularla ilişkileri. Esad’ın eşi ve eşleri görüşmediler mi, birbirlerine davet etmediler mi" diye sorarak şunları söyledi: 

"Şanlıurfa Akçakale’ye yapılan bombalı saldırı ve buna verilen cevaplar karşısında uluslararası hukuk için anayasaya göre bir belgeye ihtiyaç vardı. Hükümet meclisten bu yetkiyi çıkardı. Bu tezkere, azgınlaşan bazıları için tedbir ve karşı tarafa uyarıdır. Tezkere, inşallah tezkere olarak kalır."

28 Şubat post modern darbesi süreci ve kendisinin de ifade vermesiyle ilgili soruya karşılık da Kazan, "O zaman ilginç muhalefet türü başlamıştı. Gazeteler, bir askeri yetkili dedi ki diye manşet atıyorlardı, ama ismi yok. Ama altında dedikleri yazılı. Daha sonra ortaya çıktı komutanların ismi. İfade vermek için gittiğim zaman memnuniyetle gördüm ki, yazdığım kitabımın her tarafına pul gibi plasterler takılmış. Kitabımda 28 Şubat’ı yazmıştım. 28 Şubat soruşturmasında, hayallere değil, gerçeklere dayanan deliller ortaya konulmasını arzu ediyoruz. Tansu Çiller ifade verdikten sonra biraz açıklama yapmış galiba, açıklamada 28 Şubat Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra komutanları emekliye sevk edelim demiş Erbakan hoca. Doğru. Ama haziran ayına doğru bu ifadeleri kullandı Erbakan hoca" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş’un AKP’ye geçişiyle ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Saadet Partisi’ni biraz daha geliştireyim de AKP iskelesine yanaştırayım diyordu ama şimdi kendisi geçti. Şimdi Numan Kurtulmuş’un ne olduğunu göreceksiniz. Şimdi hemen kendi politikalarına geçti. Amerika’ya karşı idi. Şimdi AKP’nin içinde ne diyecek? Allah kimseyi, hakkın yolundan ayırmasın."

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, seçim çalışması için Kazan’ın Kahramanmaraş teşkilatı yöneticileriyle Malatya’da olduklarını, hafta sonu 14 ilçede seçim çalışması yapacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız