SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Olur, Bilinmez!'

A- A+ PAYLAŞ

29 Martta yapılan yerel seçimlerde merkezde ikinci parti konumuna gelen Saadet Partisi (SP) İl teşkilatı seçim değerlendirmesi amacı ile parti il binasında Malatya Belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerç’nin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İl başkanı Mehmet Asiltürk, belediye başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, İlçe başkanı Ramazan Acar, Parti müfettişi Mustafa Özhüsrev, eski milletvekili Ramazan Canbay, Kadın ve Gençlik kolları yönetici ve üyeleri, Belediye meclis üye adayları ile çok sayıda partili katıldı.

İl başkanı Asiltürk yaptığı konuşma da “76 gün boyunca sürdüğümüz seçim kampanyası süresince bizlere dinlenmeden yorulmadan koşturan ve her türlü katkıyı sunan isimsiz kahramanlar başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizim seçim değerlendirmemiz şöyle; AKP’ye verilen oylar direkt Başbakana verilmiş oylardır. Başta Ergenekon olayı olmak üzere ‘Başbakanın elini güçlendirin’ propagandası tutmuştur ve Malatyalı oylarıyla Başbakana destek vermiştir. Kazananları kutluyoruz. İki aşamalı olarak değerlendirdiğimiz seçimde Başbakana rağmen, bakanlara- milletvekillerine rağmen, bazı mali güçlere rağmen 56 bin oy almamız büyük bir başarıdır.” dedi.

Belediye başkan adayı Çerçi ise “Arzuladığım gibi bir şenlik-şölen havasında bir seçim süreci yaşadık. Seçilebilmemiz için bizlere destek veren gönüldeşlerimize, partililerimize ve tüm Malatyalılara teşekkür ediyorum. Seçimin kaybedilmişliği hüznünü yaşayan dostlarımıza hiç hüzne kapılmamalarını söylüyorum. Çünkü hak yararına halk yararına yapılan çalışmalar hiç heba olmayacaktır. 7 bin yıl önce bir mağaradaki yazıttı, filozofun birisi söyle yazmış, 'Onurlu bir yenilgiyi, ahlaksız bir kazanca tercih et.' Biz bütün propagandalarımızı iyilik adına yaptık. Biz görevinin gereğini yerine getirmekten dolayı gayet mutlu ve huzurluyuz. Ancak halkımız başka bir tercih kullandı. İşleri güçleri rast gelsin. Halk gel dedi biz de geldik. Gelmemiş olsaydık, ileride yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu olarak halk bizi görürdü. Ama şimdi müsterihim. Çünkü elimi taşın altına koydum. Malatya’nın, Belediyenin ve halkımızın büyük sorunları var. Bu sorunlar günde 8 saat çalışmayla çözülemez. Ayrıca aday olmamızla başta kentsel dönüşüm bölgesinde oturan ve büyük bir mağduriyet içerisinde olan yaklaşık 6 bin aileye haklarını alma konusunda iktidar partisi mensuplarınca sözler verildi. Aynı şekilde kentimizde katmerli bir hale gelen işsizlik konusunda milletvekilleri ve yetkililer başta olmak üzere kapı kapı- ev ev dolaşarak işsizlere iş vaadi verdiler. Umarım her iki konuda da sözlerinde de dururlar. Aldıkları bu başarıdan dolayı rehavete kapılmazlar. Sümer Fabrikası konusunda ise tüm Malatyalının yani 500 bin hemşerimin hakkı vardır. Benim de 500 binde bir hakkım var. Eğer Belediyenin gerçek anlamda hakkını vermezlerse hakkımı onlara asla helal etmeyeceğim. Sanırım bir çok Malatyalı da etmeyecektir.dedi.

Çerçi, seçim kampanyasında ABD'deki oğluna yönelik olarak yapılan eleştirilerle ilgili de "Parti il başkanlığı yapmış Belediye başkan adaylığına soyunmuş biri hiçbir iddiası olmamasına rağmen nerelerden emir almışsa evladımı diline doladı. Gitsin baksın çocuğa hangi koşullarda okuyor yaşıyor. Evladımla ilgili ifadeler beni rahatsız etti. Oğlum, parasızlıktan dolayı eğitim göremedi.Şimdi bir hastanenin otoparkında çalışarak geçimini sağlıyor. O oğlumun bazı işadamlarınca yurt dışına gönderildiğini söyleyen şahıs, gidip baksın bakalım oğlum ne yapıyor? Ben onu Allah'a havale ediyorum" şeklinde tepki gösterdi. Çerçi'nin kastettiği kişinin DP'nin Belediye Başkan adayı Erdal Altunkaya olduğu değerlendirildi.

Konuşmalardan sonra basın mensuplarının “Siyaseti bırakmayı düşünüyor musunuz?” ve “Demokrasilerde iktidar ve muhalefet görevleri vardır. Halk size merkez de ana muhalefet görev verdi. Geçmiş dönemlerde muhalefeti göremedik. Acaba halkı, yine iktidar partisinin insafına mı bırakacaksınız?” sorularına Çerçi özetle “ Siyaseti bırakma konusunda ciddi düşüncelerim var. Ama ne olur bilinmez”, ikinci soruya ise “Evet, demokrasilerde iktidar gibi muhalefet de vardır. Halk bize, Saadet Partisi’ne muhalefet görevi verdi. Meclis üyesi arkadaşlarımızla bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden kuşkunuz olmasın.” yanıtını verdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız