SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Olur Onlara Sağlık Getirsin..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:08:32
Ne Olur Onlara Sağlık Getirsin..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TODUP) Topluluğu, 'Gülen Gözler' projesi kapsamında Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören lösemili çocuklar için yılbaşı etkinliği düzenledi. 

İnönü Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu TODUP, anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan bir konferans salonunu süsleyen üniversite öğrencileri, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören lösemili çocuklar için yılbaşı etkinliği düzenledi. Yılbaşını, lösemili çocuklarla kutlayan İnönü Üniversitesi'nin kanatsız melekleri, hem eğlendi hem de eğlendirdi.

Karagöz ve Hacivat, kukla, orta oyunu, işaret dili oyunlarının yanı sıra müzik eğlencesinin de düzenlendiği etkinliğin sonunda 2015 yılı pastası kesildi. Üniversite öğrencileri, kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları hediyeleri, lösemili çocuklara verdi.

TODUP Proje Sorumlusu Didem Burcu Kapucuoğlu, lösemili çocuklar için yılbaşı etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, bu tür etkinlikleri her yıl yaptıklarını kaydetti.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Salih Can ise, 'Gülen Gözler' projesi kapsamında lösemili çocuklara moral verdiklerini belirterek, "Bizler, lösemili çocuklara moral vermeye çalışıyoruz. İlk zamanlarda lösemili çocuklarda ölüm sayısı çok fazlaydı. Bu projelerle, çocuklara moral vererek, bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Onlara bir umut olmaya çalışıyoruz" dedi.

İnönü Üniversitesi PDR 3. sınıf öğrencisi Esra Açar da, çocukların mutluluğunun kendilerinin mutluluğu olduğunu kaydederek, "Bir odaya girdiğimizde, bir çocuğu 15 dakikada nasıl eğlendirebiliriz ve moralini yüksek tutabiliriz diye uğraşıyoruz. Onlara oyuncaklar alıp, müzik dinletiyoruz" ifadelerini kullandı.

TODUP Başkanı Hilmi Can Polat ise, lösemili hastalar için 'Gülen Gözler' projesini hayata geçirdiklerini kaydederek, "Onlara sürekli beyaz kan lazım oluyor. Beyaz kan içinde 'Kan Kardeşim' adlı projeyi hayata geçirdik. Üniversitedeki gönüllü öğrenciler, hep birlikte kollarımızı açıp, hastanelere gidiyoruz. makinelere bağlanıp, çocuklarımız için beyaz kan veriyoruz. Onlar sağlığı ve iyi olmaları için elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız