SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Olursan Ol, Gel Dedik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:19:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'nde, AKP İletişim Merkezi'nin (AKİM) 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni'ne katıldı. Toplantıda, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından Başbakan Davutoğlu'na 81 il toprağını içeren Türkiye Haritası hediye edildi.

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da katıldığı organizasyona AKP Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Ana kademe 81 il başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı, Ana kadem halkla ilişkiler başkanı, kadın kolları halkla ilişkiler başkanı,  gençlik kolları halkla ilişkiler başkanı ve AKİM il sorumluları katıldı.

2003 yılında Türkiyede bir ilk olan AKP İletişim Merkezinin aldığı başvuru sayısı 2 milyonu aştı. Bu nedenle AKİM'e ilk başvuran başvuru sahibi, 1 milyonuncu ve 2 milyonuncu başvuru sahipleri Başbakan Davutoğlu ile buluşturularak ödülleri verildi.

Törende Davutoğlunun göreve gelişinin 1. yılı sebebiyle Çalık tarafından özel yaptırılan 81 ilden getirilen toprakla oluşturulan bir Türkiye haritasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hediye edildi. AKİM'de en çok başarı gösteren ilk 6 ilin AKİM sorumlularına Başbakan Davutoğlu tarafından ödül verildi ve ödül alan iller arasında Malatya AKİM sorumlusu Enes Ölmez’de yer aldı.

“14 AĞUSTOS 2001 TARİHİ TÜRKİYE İÇİN BİR MİLATTIR”

AKP İletişim Merkezinin bağlı bulunduğu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, törenin açılışında yaptığı konuşmada, “Partimiz 14 yıl evvel, millete hizmet etme ve millete hesap verme düsturuyla kutlu yürüyüşüne başlamıştır. Evet 14 Ağustos 2001 tarihi Türkiye için bir milattır. Ve 14 Ağustos uyuyan bir milletin yeniden uyandığı tarihin adıdır. Ben, ülkemizin makus talihini değiştiren Erdemliler Hareketine ve bu hareketin liderine; Yani Eski Türkiye Çağını kapatıp Yeni Türkiye Çağını açan, Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda bir kez daha can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. AK Parti, Erdemliler hareketi ile başladı ve erdemli bir Bilge Adamla yani sizinle yoluna durmadan devam ediyor. Evet,  geçtiğimiz yıl bugün, kaptanımız değişti ama rotamız yine aynı. Yeni bir heyecan ve dinamizmle, Sayın Genel Başkanımız, Bilge Adam ile birlikte ‘durmak yok; yola devam’  diyoruz. Sayın Genel Başkanım 27 Ağustos 2014 de göreve başlamanızın akabinde, Başkanlıklarımıza ziyaret gerçekleştirirken AK Parti’yi bir insana ve başkanlıkları da insanın organlarına benzetmiştiniz. Mesela Teşkilat Başkanlığı’nı omurgaya, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nı da vücuttaki sinirlere benzetmiştiniz. İşte o toplantıda, Halkla İlişkiler Başkanlığı’nı ise Partimizin yüreği olarak tasvir etmiştiniz. Bu tasviri işittikten sonra bu davada yüreğimizi ortaya koymamak olmazdı. Nitekim ak yürekli ekibimizle, bütün teşkilatımızla; Mevlana gibi ‘Ne olursan ol gel’ dedik. Yunus Emre gibi ‘Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım’ dedik. Hacı Bektaş Velî gibi  ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ dedik. 78 milyonun yüreklerinin kapısını çaldık, onları evimize davet ettik. Ve ‘bu evin kapısı, gönül kapısıdır ve anahtarı da sevgidir, muhabbettir, hoşgörüdür’ dedik. Biz kapımızı sonuna kadar açarak, toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlarımızı Genel Merkez’de ağırladık ve bu kardeşlerimizi sizinle buluşturduk” dedi.

“AK PARTİ’NİN ÇALIŞMALARI MUHALEFETE İLHAM VERİYOR”

Çalık şöyle devam etti: 

“Yine kapımızı ardına kadar açarak; STK’larla, meslek örgütleriyle, sendikalarla, gönüllü teşekküllerle mütemadiyen bir araya geldik ve bire bir görüşmelerimize de devam ediyoruz. Ve en nihayetinde, ‘Ne olursan ol biz geliriz’ diyerek yurdun dört bir yanında STK toplantıları tertip ettik ve STK’larla istişarelerde bulunduk. Saygıdeğer Genel Başkanım, her ne kadar Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşleri bizim için ufuk açıcı olmuşsa da, toplumu oluşturan bireylerin görüşleri, önerileri ve şikayetleri bizim siyasetimizin her zaman asıl belirleyicisi olmuştur. Çünkü milletin sesi bizim sesimizdir; bizim sesimiz milletin sesidir. Bizim siyaset anlayışımızda  ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarı hakimdir. Bu anlayışımızın bir tezahürü olarak 2003’de, halkımızla yönetim mekanizmaları arasında bir köprü görevi üstlenmek üzere AKİM kurulmuştur. AK Parti için; AKİM demek, milletin derdiyle hemdert ; sevinciyle pürneşe olmak demektir. AKİM demek, gönülden gönüle giden hislerin tercümanı demektir. Yani AKİM demek, millet için siyaset demektir. Milletle devlet arasında bir köprü konumunda olan ve bu yönüyle devlet mekanizması içinde BİMER ve SABİM gibi iletişim kanallarına örnek teşkil eden AKİM; Türk Siyaset tarihinde de bir ilk olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’in HALKİM’ine  ve Milliyetçi Hareket Partisinin Ses Ver Türkiyesi’ne  ilham olmuştur. Yani her şeyde olduğu gibi, Halkla İlişkilerde’de muhalefet Ak Parti’yi taklit etmiştir. Bu durum, AK Parti’miz için sevinç ve gurur vesilesi olsa da; muhalefet Partileri ve ülke siyaseti için üzücü bir tablodur. Zira Partimizin 1 yaşında kurduğu bu rabıtayı yani AKİM’İ, MHP’de 45 yaşında; CHP ise 90 yaşında kurabilmiştir. Bu mukayese bile partilerin millete verdiği değeri çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu zaviyeden baktığımız zaman atalarımızın, ‘akıl yaşta değil; baştadır’  sözünde ne kadar isabet olduğunu da bir kez daha görmüş oluyoruz. Muhalefet Partilerine önerim şu ki, AK Parti’nin yolundan gitmeye devam etsinler çünkü Partimizin Işığı, Bilgi Adamın bilgisi geçmişte olduğu gibi bundan sonra da herkesi aydınlatmaya yetecektir inşallah.”

“İLK GÜNKÜ HEYECANLA DEVAM EDİYOR”

Öznur Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Şunu gururla ifade etmeliyim ki, Partimizin halkla olan münasebeti, ilk günkü heyecanıyla devam etmektedir. Tüm Türkiye’deki Halkla İlişkiler Başkanları ve AKİM Sorumlularımız kapı kapı dolaşmaya devam etmektedir. Bugün baktığımızda AKİM’e başvuru yapan vatandaşımızın sayısı 2 milyonu aşmıştır. Dile kolay, AKİM’e 12 yılda, 2 milyonu aşkın başvuru yapıldı ve AKİM bu başvuruların hepsine, halisane niyetle kulak verdi ve %99 unu ilgili makamlara iletti. Ben, halkımızla olan ilişkilerimizi inkıtaya uğratmadığı için ve 81 ilimizde 12 yıldır milletin sorunlarını anında ilgili yerlere ilettiği için Genel Merkez başta olmak üzere tüm AKİM çalışanlarımıza, Halkla İlişkiler Başkanlarına, İl Başkanlarımıza ve beraber görev yapmaktan gurur duyduğum Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanım,   ülkemizdeki huzuru ve kardeşliği hedef alan terör olaylarını, uykusunda polislerimizi uyurken ensesinden vuranları, eşinin ve çocuğunun yanında binbaşımızı şehit eden teröristleri bir kez daha lanetliyor; bu cennet vatan uğruna gözünü bile kırpmadan şehit olan kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerden yaşayanlara şifalar, ebediyete intikal edenlere ise yine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Tüm teşkilatımızla ve bilhassa Halkla İlişkiler Başkanlarıyla  Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin, her anlarında yanlarında olmayı kendimize vazife addettiğimizi de bilmenizi istiyorum. Sizlerin talimatıyla bu saatten sonra da bize yakışacak tek şey: Ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği uğruna hiç durmadan koşmaktır.  Çalmadığımız kapı, girmediğimiz gönül kalmayana dek koşmaktır. Cemil Meriç’in ifadesiyle ‘14 asırlık muhteşem mazimizi daha muhteşem âtîye bağlamak için’  bu davaya gönül vermiş tüm teşkilatlarımızla arkanızdayız Sayın Başbakanım. Allah yolumuzu açık eylesin.  Allah yolumuzu hayırlı menzillere kavuştursun ve kendi yolundan ayırmasın.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız