SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Yani, Bilen Yok mu?

A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yapılacak olan 640 yataklı hastane inşaatının projeleri hakkında başta belediye olmak üzere yerel kamu-kurum ve kuruluşlara bilgi verilmediği bildirildi.

İnşaat ile ilgili başta mimari ve statik olmak üzere, elektrik, tesisat projeleri konusunda, yerel düzeydeki alt ve üst yapı kurum ve kuruluşların bilgisi yok. Konu ile ilgili uzmanlar “Kentin alt ve üst yapısını derinden etkileyecek olan bir projede yerel kurum -kuruluşların bilgilendirilmesi gerekmez mi? TOKİ, bunu hep yapıyor. 1. Etap konutların yapımında da aynı yöntemi kullanmıştı. O bölgede, elektrik, yol, eğitim, su taşkınları gibi sorunlar tamamıyla çözümlenmiş değil” diyerek TOKİ’nin yerel kurum ve kuruluşları görmezden gelen tutumunu kınadılar.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi 26 Ekim 2009’da, yer teslimi 22 Aralık’ta yapılan ve 8 Mayıs’ta da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen 640 yataklı hastane inşaatı çalışmaları kaplumbağa hızı ile devam ediyor.

Yer teslim tarihinden itibaren 1200 takvim gününde tamamlanması gereken ve hastane inşaatı ile birlikte 2 adet büfe inşaatı, altyapı ve çevre düzenleme inşaatı yapım işi aradan 300 güne yakın bir zaman geçmesine rağmen sadece blokların temel kazıları yapıldı. Gecikmenin kaynağı araştırılırken, projeler konusunda yerel kurum ve kuruluşların bilgisi olmadığı gözlemlendi.

BİLGİSİ OLAN YOK!..
BELEDİYE: “Projelerde sıkıntı olup olmadığı hakkında hiçbir bilgimiz yok. Çünkü ne mimari ne statik ne de diğer projeler bize intikal etmiş değil. Onun için herhangi bir bilgi sahibi değiliz”

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: Bayramlaşma törenlerinde konu ile ilgili olarak yöneltilen bir soruyu yanıtlayan İl Müdürü Hacı Bayram Zengin “Konuyu araştıralım ve sizleri bilgilendirelim” ifadelerini kullandı.

MİMARLAR ODASI: “Hastane inşaatı ile ilgili olarak mimari projeler odamıza intikal ettirilmedi”

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: "Statik projeler Odamıza gelmedi. Dolayısıyla mesleki denetimin dışındalar. Projeler, hakkında bilgi sahibi değiliz”

TEDAŞ: “Hastanenin projesi ile ilgili olarak bize hiçbir evrak gelmedi. Sadece inşaat alanına kurulan şantiyenin iş ve işlemlerinde kullanılacak elektrik tüketimi için trafo talebi var. Ama hastane projesi ile ilgili herhangi bir başvuru yok.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız