SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Yapılmak İsteniyor?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:37
A- A+ PAYLAŞ

Başkanvekili Hasan Atay başkanlığında yılın son toplantısını yapan Malatya Belediye Meclisi kent merkezinin sıkışıklığını artıracak önemli kararlara imza attı. Konut alanından ticari- özel yurt alanına, karakol alanından lojman alanına dönüşen arsalar, 4 kattan 8 kata çıkarılan binalar, elektrik sıkıntısı çekilen bölgelere trafo tahsisi gibi tamamı imar konuları içeren maddeleri görüşerek olumlu yönde karara bağladı. Toplantıya, İnönü Üniversitesi'nin, mülkiyetinde olan ve imar planında yurt alanı olarak ayrılan 4.5 dönümlük arsanın yurt alanından çıkarılarak turizm ve ticari alan olarak değişiklik istemesi damgasını vurdu. 

Kent merkezinin sıkışıklığından yakınan Malatya Belediye Meclisi üyeleri, kent merkezinin insan ve araç yoğunluğunu artıracak kararları onayladı. Alınan bu kararlarla, İnönü, Şifa, Saray, Hacı Abdi, İzzetiye, Uçbağlar gibi bir çok mahallelerin insan ve araç sirkülasyonunu artırmış oldu. 

KARAKOL ALANINA LOJMAN

İmar planında karakol alanı olarak işlenen ve Saray Mahallesi'nde bulunan Jandarma Karakolu alanının, bir bölümü park, kalan bölümün de lojman alanına dönüştürülmesi, İnönü Mahallesi'nde bulunan ve değişik fonksiyon ve emsalde olan 8 adaya imar bütünlüğü sağlanması amacıyla ticaret+konut alanı ve 7 kata çıkarılması, Çarmuzu Mahallesi'nde konut alanında olan bir parselin sosyal tesis (özel yurt) alanı olarak değiştirilmesi, İzzetiye Mahallesi'nde arasından yol geçen iki arsanın birleştirilmesi, Aşabağlar Mahallesi'nde bir arsada cins değişikliği ve kat artışı verilmesi, Çöşnük Mahallesinde bir arsanın ada ayrım çizgisinin düzenlenmesi, NATO boru hattının geçtiği Konak Mahallesi'ndeki bir arsanın kamulaştırılması gibi maddeler AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. 

YURT İHTİYACI YOKMUŞ!

Mülkiyeti İnönü Üniversitesi'ne ait olan üniversite yerleşkesi karşısındaki ve imar planında yurt alanı olarak ayrılan bir arsanın, ihtiyaç bulunmadığı ve güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçesiyle turizm ve ticari tesis alanı olarak değiştirilmesini içeren önergesi sırasında söz alan bağımsız meclis üyesi Avukat Betül Aksoğan “Öğrenciler için güvenlik sorunu oluşturuyorsa, turizm veya ticari alan için de sorun oluşturmaz mı? Ayrıca turizm alanı ucu açık bir tanım. Oraya ne yapılmak isteniyor?” sorusunu yöneltti. Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Moran da “İmarla ilgili tek söz bizim. Neye onay verdiğimizi bilmemiz gerek” diyerek Aksoğan’ı destekledi.  Başkanvekili Atay “İmar maddesinde turizm alanlarında nelerin yapılacağı açık. Üniversitenin talebi bu yönde. Komisyonumuz da uygun görüşü vermiş” sözleriyle üyeleri yanıtladı. Üniversitenin talebi AKP’li üyeler ve CHP’li Doğan Ağdaş’ın oyları ile kabul edildi.

TRAFO ALANI TAHSİSİ

Tecde’de 2, Hacı Abdi, Uçbağlar, Sarıcıoğlu mahallelerine ihtiyaca binaen 1'er trafo alanı tahsisi oy çokluğu ile kabul edildikten sonra, Malatya Belediyesi’nin yüzde 25 hisseyle ortak olduğu Malatya İş Geliştirme Merkezi’nin (İŞGEM) ana sermayesinin 100 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarılması yönündeki hisse arttırım kararı da kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız