SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devletin 'Özel' Kattan da Hiç Haberi Olmamış!.

0
Güncellendi - 2016-09-28 19:24:17
Devletin 'Özel' Kattan da Hiç Haberi Olmamış!.
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ kapsamında el konulan Rahime Batu Okulları kampüsünde, özel asansörlü kat ve konforlu odalar Vali'yi de şaşırttı..

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredilen FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı Rahime Batu Okullarında, bakanlığın okul yönetmeliğine aykırı bir şekilde oluşturulan toplantı, dinlenme odaları ile özel misafirhaneler bulundu. Okuldaki bu özel bölümlerin okul ile ilgili Milli Eğitime verilen bilgiler arasında yer almadığı ortaya çıktı. 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan özel oda ve toplantı salonları için özel bir asansör bulunurken, bu katlara çıkan merdivenlerin zincirli kapılarla kapatılması dikkat çekti.

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devredilen ve darbe girişimi sırasında Ankara’da darbecilerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Fuat Bozkurt’un isminin verildiği okulda ve yurtta, toplantıların yapıldığı birçok özel oda, çeşitli amaçlarla kullanılan salonlar, dinlenme odaları ile mutfak, tuvalet ve banyosu olan yatakhaneler bulundu.

Darbe girişimi sırasında şehit edilen Zekeriya Bitmez'in anısına 'Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülen eski Turgut Özal Koleji'nden sonra yine FETÖ’nün Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullardan olan Rahime Batu Koleji’nde Malatya Valisi Mustafa Toprak, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve gazeteciler ile birlikte incelemelerde bulundu.

Lise olarak kullanılan okulun üst katında siyah camla örtülmüş alanda toplantıların yapıldığı oda, yatakhane ve özel bölmeler olduğu tespit edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü, “Bu odaların bulunduğu kat bizde kaçak olarak görülüyor. Bu kata dair bizde hiçbir bilgi yok” dedi.

Vali Mustafa Toprak, “Kaçak bir kat, Milli Eğitime de bildirimde bulunulmamış. Ne yapmışlar, ne dolap çevirmişler” ifadelerini kullandı.

Lüks mutfaklar konforlu odalar

Okul içerisinde bulunan yurtta yapılan incelemelerde ise özel yapılmış mutfak ile banyosu, lavabosu, tuvaleti olan yataklı odalarla, özel dizayn edilmiş ses kolonlarının olduğu, sinevizyon cihazlarının takılı olduğu odalar bulundu.

Tabelada ‘dinlenme odası’ yazısı olan ancak içerisi koltuk, yemek masaları ile donatılan odalarda her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü ortaya çıktı.

Özel odalara, zincirli ve demir bir kapından geçilerek, çıkılıyor.

“Göründükleri gibi değiller”

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, “Milli Eğitim Bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün istediği standartların dışında ve hiçbir şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne beyanda bulunulmayan, girilmeyen noktalar olduğunu tespit ettik. Ne kadar tehlikeli ve sinsice ortaya çıkan bir yapının gerçekliğini gördük. Bunların göründüğü gibi olmadıkları, oldukları gibi de görünmediğini ibretle bir kez daha baktık ve inceledik. Bunu milletimizin değerlendirmesine ve bundan sonra bu gibi yapıların tezahür etmemesi için ibret almak noktasında tüm kamuoyunun bilgisine de sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

3 okul olarak hizmet verecek..

Vali Mustafa Toprak, FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne oradan da Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Rahime Batu Okulları’nda incelemelerde bulundu. Darbe gecesi Kızılay’da şehit olan Fuat Bozkurt’un isminin verildiği bir ortaokul, bir anaokulu ve bir bölümü de Malatya Fen Lisesi olarak kullanılacak binada incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, “Milletin malı yeniden millete döndü. Burada açacağımız üç adet okulumuz Pazartesi eğitime başlayacak” dedi.

Vali Mustafa Toprak, beraberinde Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı vebasın mensupları ile birlikte FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Rahime Batu Okulu’nu ziyaret etti. Darbe gecesi Kızılay’da şehit edilen Fuat Bozkurt’un isminin yaşatılacağı ortaokulun yanı sıra bir anaokulu ve bir bölümü de Fen Lisesi olarak kullanılacak binada inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Toprak, “Devletimizin bekasını yok edip ülkemizi iç çatışmaya sürüklemeyi amaçlayan FETÖ/PDY terör örgütünün ihanet gecesinde, Kızılay’da şehit edilen Fuat Bozkurt’un adını verdiğimiz bir ortaokulun yanı sıra bir lise ve bir de Anaokulu oluşturduk. Taşıyacağımız okullar en geç Pazartesi buradaki eğitimlerine başlamış olacak” dedi.

"Fiziki olarak zor durumdaki okullarımız rahatlayacak"

FETÖ/PDY terör örgütü ile devletin yetki kurumlarının titizlikle mücadele yürüttüğünü vurgulayan Vali Toprak, şunları söyledi: “ FETÖ /PDY terör örgütü ile iltisaklı bir vakfa ait Rahime Batu Okulları, Kanun Hükmünde Kararname ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne oradan Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Burada üç adet okul açacağız. 12 derslikli bir anaokulu açacağız. İMKB tarafından yaptırılan bir okulumuz var, oradaki okul bünyesinde hem ana sınıfı, hem ilkokul hem de ortaokul var. İkili eğitim yapıyor. Fiziki şartları bakımından eğitimin zorlandığı bir yer. Oradaki ana sınıfı öğrencilerini alıp burada müstakil bir anaokuluna taşıyacağız. Çevre de anaokuluna gitmeyen öğrencilerin de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilyurt Kaymakamlığımız tarafında tespiti yapılıyor. Bu öğrencilerimizle birlikte İMKB’deki ana sınıfını bu okulda bağımsız olarak oluşturduğumuz, Ertuğrul Gazi’nin annesinin adı olan Hayme Hatun isminin verildiği Ana Okulu’na eğitim görecekler.

Yine burada Anadolu ve Fen Lisesi olarak kullanılan binalara, İMKB’nin yaptırdığı ortaokulu taşıyacağız. Devletin bekasını yok edip, ülkeyi iç çatışmaya sürükleyecek ihanet gecesinde Kızılay’da şehadete eren şehidimiz Fuat Bozkurt’un adını verdik. Şehidimizin anısını da geçmişi sıkıntılı bu mekan üzerinde yaşatmış olacağız. Hemen onun yanında 20 derslikli alana ise Malatya’daki Fen Lisesi’ni getireceğiz. Çünkü buranın çevre düzenlemesi, mekanı ve fiziki imkanları açısından Fen Lisesi için uygun bir yer. Yemekhanede bir tadilat çalışması var. Bunun tamamlanmasıyla burayı, Pazartesi eğitime açmış alacağız. Buradaki 200 kişilik yurdumuza, Malatya Fen Lisesi’nin 60 erkek öğrencisini taşıyacağız. Kalan yurt kapasitesini, diğer liselerde okuyan ve yurt ihtiyacı olan çocuklarımıza tahsis edeceğiz. Fen lisesinden boşalan yere de üç okulun bir arada bulunduğu Kernek Anadolu Lisesi’ni taşıyacağız. Fiziki olarak zor durumda olan okullarımız rahatlamış olacak. Çocuklarımıza daha iyi mekanlarda eğitim imkanı sunulmuş olacak. Kısaca, milletin malı millete geri dönmüş oldu. Burada okullarımız en geç Pazartesi eğitimine başlamış olacak. Ben inanıyorum ki bu çalışmalarla birlikte gerek KHK’lar gerekse FETÖ /PDY ile iltisaklı kurumlara yönelik güvenlik ve yargı kurumlarımızın çalışmaları titizlikle devam ediyor. Çocuklarımızın beynini, başkalarının ruhuna ve benliğine büründürmeyi amaçlayan ve ruhunu satın alan bu yapıları ortadan kaldırmış oluyoruz. Üniversite yurdu, ortaöğretim ve lise yurdu ihtiyacı olan çocuklarımızı devletin imkanlarından faydalandırarak çocuklarımızın bu tür yapıların içine çekilmesini engellemiş olacağız.”

“Twitter hesaplarının IP adresi yurt dışından”

Bu arada, daha önce inceleme yaptığı okulla ilgili olarak FETÖ mensuplarınca twitter üzerinde yapılan hakaretlere de değinen Toprak, “Siz değerli basın mensuplarımızla birlikte ‘Turgut Özal Okulları’ diye anılan ve MEB’e devredildikten sonra Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Okulu’nu açtığımız binaya okulların açıldığı gün gittiğimizde sizlerle birlikte bir üst kata çıktık, orada da mikrofon cihazları, projeksiyon makineleri, son derece iyi donatılmış, dizayn edilmiş yataklar, çekyatlar, halıların olduğu mekanları gördük. Geçmişte yaptıkları himmet toplantıları ya da şehrin ileri gelenlerini, esnaflarını, işadamlarını bunların işi masa ve kasayla olduğu için o noktadan toparladıklarını kendine tabi tutmak üzere yaptıkları bu çalışmaları dizayn ettikleri yer olduğu anlaşıldı. O noktada maalesef üzülerek ve bu örgütün gelmiş olduğu noktayı ibretle ve endişeyle de hep birlikte izledik. Twitter üzerinden öyle bir kampanya başlatıldı ki, bu kampanya da ‘devletin valisinin hiçbir şekilde dinle, diyanetle alakası olmayan ayakkabılarıyla camiye, mescide girdiği, dinimize hakaret etti’ gibi yalanı, yanlışı, iftirayı, algı yaratmayı maalesef yaptılar. Twitter hesaplarına baktığımızda da bunların yurt dışından yönetildiğini güvenlik birimlerimiz bana ifade ettiler” dedi.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

rahimeb1a

rahimeb1b

rahimeb1

rahimeb2

rahimeb3

rahimeb4

rahimeb5

rahimeb6

rahimeb7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Nasıl haberi olmaz devletin? Saflık yapmasınlar. Hepsinin haberi vardır. Peki buraya iskan verenler bu kata nasıl çıkmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Eski valiye emniyet müdürüne sorun onlar Orayı çok ii biliyorlar sıra gecesi yaptlar onlar şimdi bulunmuş gibi milleti kandırmasınlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • misafir (7 yıl önce)
    Bu okul yer değiştirmeleri planlanırken keşke yıllardır yıkılıp yeniden yapılması planlanan Fırat ilkokulu da Turgut Özal ilk okuluna taşınarak yeni okulun yapımı tamamlanana kadar eğitim ve öğretim orada sürdürülse idi. Bence hala yapılabilir birşey ve çok iyi bir fikir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Olur mu fetö nün okullarını imam hatip ortaokullarına çevirdiler. Düz ortaokullarda sınıf mevcutları 40 lara 50 lere ulaştı. Hala aynı tas aynı hamam. Sonunda eğitimi de bitirecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilal (7 yıl önce)
    Malatya'da yasayip da Rahime Batu Koleji'nin cemaatsel islevini bilmeyen mi var? Cocuk mu kandiriyorsunuz Allah askina! "Hizmet Holding" in Malatya'daki 1 numarali kalesiydi orasi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)bilal isimli kullanıcı yorumuna
    15 yıl FETÖ dedikleri yapı ile birlikte oldular, onların her istediğini veren kim belli. TSK başına çuval geçirtenler kumpaslar kimin eseri ve onlara savcı olan kim oda belli. 15 yıl beraber oldular sonra paylaşamadılar ve ayrı düştüler. Bakın neredeyse her AKP li bakan, milletvekilleri, belediye başkanları Fetullah Gülen için övgüler dizme fotoğraflar çektirme memlekete davet etme yarışına girmişti. Şimdi ne oldu da birden bu değişti. AKP kendisini asla FETÖ dedikleri yapı ile birlikte anılmaktan kendisini kurtaramayacaktır. Bu Beydağı kadar büyük bir gerçektir.
    0
    0
    Yanıtla