SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Yapsak Eksik.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Dünya Çocuk günü dolayısıyla TBMM’de konuştu. 

'Öncelikle istismara ve zulme uğrayan; gelin edilen; Suriye’de, Somali’de, Filistin’de, Afganistan’da, Myanmar’da ağlayan çocukların' Dünya Çocuk Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Öznur Çalık, müreffeh bir toplumun betonunda esenlik içinde geçirilmiş bir çocukluk olduğunu söyledi. 

24. Dönem 2. Yasama yılında yaptığı ilk konuşmada Çalık, milletvekillerinin yetişkinlerden çok çocuklar için Mecliste bulunduklarını ve çocuk dostu bir çevre yaratmanın ideal bir toplum için asgari standart olduğunu söyledi. Milletvekili Çalık; Hükümetin, Başbakanın, Bakanlığın, milletvekillerinin çocuk politikaları konusunda taşıdığı hassasiyet kadar, milletin de 2010 yılında çocuklar için pozitif ayrımcılık öneren Anayasa değişikliğine 'evet' diyerek bu konudaki duruşunu gösterdiğini ve hakları anayasal teminat altına alınan çocuklara hala çok şey borçlu olduklarını; bu yüzden yapılan her şeyin eksik kaldığını ve kalacağını belirtti. 

Geliştirilen Çocuk Ceza ve Adalet Sistemi; Çocuk ve Sevgi Evleri Projeleri, Haydi Kızlar Okula Kampanyası, her bebeği sigortalı yapan yeni Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası, son 10 yılda büyük bir düşme kaydeden bebek ölümlerine vurgu yapan Öznur Çalık, insanlığın vicdanının ve masumiyetinin çocuk olduğunu ifade ederek Allah’ın herkese dünyayı çocuk nazarıyla sevebilmeyi nasip etmesini diledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız