SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Yapsak Kızacak!'

A- A+ PAYLAŞ

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli diplomatik kaynaklar, “İsrail ne yaparsa yapsın Erdoğan İsrail’e fırça atmak yeni bir neden bulacaktır” şeklinde bir hissiyatın oluştuğunu söyledi. Bu yüzden “İsrail’in, Erdoğan’ın taleplerini yerine getirmeye niyeti olmadığı” belirtildi. Yetkililer ayrıca, sivil uçaklara yasak getirmenin savaş ilanına eşdeğer olacağını, ancak Erdoğan’ın amacının bu olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Türkiye’nin yeni adımı dünya basınında da yer aldı. İngiliz Guardian gazetesi, bu gelişmenin iki ülke arasındaki gerginliği yeni bir noktaya taşıdığını belirtti. Gazete, “NATO üyesi olan, laik ama Müslüman Türkiye, İsrail’in Orta Doğu’daki en önemli müttefikiydi. Ama İsrail’in son yıllarda Hizbullah ve Hamas’a yönelik operasyonları ve Türk dış politikasında doğuya kayış, bu ilişkiyi bozdu” dedi. Financial Times, “Türkiye, bir İsrail askeri uçağının hava sahasına girmesine izin vermeyi reddederek iki ülke arasındaki çatlağın yeni bir işaretini verdi” diye yazdı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de, bu kararla, “Ankara’dan çok İsrail için yararlı hale geldiği belirtilen bir askeri ittifakın daha da tıkandığını” yazdı.

Gazze’de bir kurban daha
İsrail’in önceki gün Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitiren Filistinli militan Bessam Bedvan, dün düzenlenen cezane töreni ardından toprağa verildi. Gazze kentindeki törene katılan çok sayıda Filistinli intikam yemini etti. İsrail saldırısında iki kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, roket saldırısı düzenleyen Filistinlilere karşı hava akını gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız