SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Yapsak?'

A- A+ PAYLAŞ

Restorasyon çalışması Haziran ayında bitecek olan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile ilgili olarak bir toplantı yapıldı.

Battalgazi Belediyesi'nde yapılan toplantı, Malatya Valisi Ulvi Saran, Battalgazi Kaymakamı Apdulmuttalip Aksoy, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vakıflar Bölge Müdürü Aliseydi Akduman, Türk Kültür Vakfı üyesi Dr. Metin Eriş, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cevdet Küçük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ının gelecekteki işlevinin nasıl olabileceği konuşuldu. Kervansarayın tarihsel ve mimari konseptinin korunarak işlevsel hale gelebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, Kervansarayın Kültür ve Kongre merkezi olarak kullanılabileceği, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden ve diğer üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden de destek alarak bu yapı içerisinde yer alan odalarda plastik sanatları ve yöre el sanatlarını yaşatabilecek kursların ve uygulamaların yapılabileceği, yine avlu kısmında yöresel ev yemeklerinin sunulacağı mekanların oluşturulabileceği, yapı dışında bulunan dükkanlarda yöreye hitap eden hediyelik eşyaların satış reyonlarının oluşturulabileceği, büyük salonda ise çeşitli alanlarla ilgili kongrelerin, konferansların, panellerin, çeşitli sergilerin, sinevizyon, tiyatro ve drama gösterilerinin yapılabileceği fikri üzerinde duruldu.

Toplantı sonrasında, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'na geçilerek incelemeler yapıldı.

Ayrıca Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nın karşısındaki Çukur Pınar Sokağı'nda güzelleştirme çalışması yapılacağı alan gezilerek, restorasyon çalışması başlatılacak olan Poyraz Konağı'nda incelemelerde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız