SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Yaptığımızı Çok İyi Biliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:53
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecini değerlendirerek, “Öneriler sunması gerekenler hep reddiyeler sundular. Bir işin nasıl olması gerektiğini tarif etmeleri yerine, tam tersi bir işin nasıl olmayacağını söylediler. Bu süreç içerisinde dik duralım, ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bu problemden de bir çözüm süreciyle çıkacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Yıldız’a Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da eşlik etti.

Bakan Yıldız, çözüm süreciyle ilgili olarak değerlendirmede bulunarak, “Şuanda Türkiye’nin gündeminde çözüm süreci var. Bu ülkenin iradesine konan iradenin birçok alanda olduğu gibi en büyük sıkıntı ve belamız olan terör belasından kurtulmamızla alakalı olarak çok önemli bir gayret içerisinde bulunuyoruz. Türkiye bütün prangalarından, bütün yüklerinden ve kendisini geriye doğru çeken bütün yapılardan kurtuluyor. Demokrasideki vesayet anlayışından kurtulduğu gibi. Bunun üzerinde muhalefeti hariç tutarsak, aslında muhalefetinde tabanında bu manada isteyen, ama söyleyemeyenler var. ‘Biz bu çözüm sürecine desteklediğimizi ifadelendiremeyiz, ama Türkiye’nin mutlaka bu sıkıntıdan kurtulması lazım’ diyenler var. Türkiye’nin önemli bir kesimi, vatandaşımızın her zaman olduğu gibi sağduyusu ile basireti ile feraseti ile sezgileri ile bulduğu ve çözüm sürecinde İnşallah sona doğru geleceğiz. Yıllardan beri bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını tarif eden ve bu konuda bizi sıkıntıya sokan bu terörle ilgili bütün yapılar İnşallah ortadan kalkacak. Bununla alakalı sorular, her zaman olduğu gibi tarafımızdan cevapsız kalmayacak, kafalar da istifham bulunmayacak, ‘Hangi tavizi verdinizde bu noktaya gediniz’ konusu AK Parti’nin iradesini hiçe sayan bir yapı içerisinde şimdiye kadar soruldu. Ama hatırlayalım; 10yıl önce, 11 yıl önce enflasyonun üzerinden gelemeyeceğimizi iddia edenler, ekonomik bu kor ateşin elimizle tutulamayacağını söyleyenler, yine benzer bir reaksiyon göstermişlerdi. Paranın o 6 sıfırın atılmasında dahi tartışmaları hatırlayalım. Döviz fiyatları o zamanki parayla 2.5 milyon, şimdiki parayla 2.5 TL olacak diyenler vardı. Ama halen o rakamları, o oranları bulmadı. O yüzden AK Parti ile alakalı olumsuz yapılan bütün tahminlerin boşa çıktığı bir 10 yıl izledik AK Parti iktidarlarımız ile beraber. O yüzden çözüm sürecine ben vatandaşlarımızın inanmasını, özellikle altını kalın çizgilerle çizerek söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

“BU SÜREÇ İÇERİSİNDE DİK DURALIM, NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Malatya’nın sağduyunun en fazla yer bulduğu ve en fazla yeşerdi illerden bir tanesi olduğunu belirten Bakan Yıldız şunları söyledi:

“Arnavut asıllı Osmanlı şairimiz Şemseddin Sami, ‘Ahbabın için kardeşinle vuruşma, çünkü ahbaplık zail olur, kardeşlik hep baki kalır’ diyor. Bizdeki kardeşlik olgusunun hiçbir etnik kökene ayrım yapmaksızın, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak İnşallah hep aynı noktaya, aynı hedefe doğru gideceğimizi hep beraber görmüş olacağız. Kimi hainlikle suçladı, kimi ‘Etle tırnak değiliz’ dedi, biz bu milletin gözyaşı dinsin diye hep gayret ediyor ve uğraşıyoruz. Kronikleşmiş, 30 yıldan beri bu ülkenin geriye doğru gitmesi için uğraşan büyük bir yapının İnşallah neşteri olmuş olacağız ve bunu İnşallah bertaraf etmiş olacağız. Öneriler sunması gerekenler hep reddiyeler sundular. Bir işin nasıl olması gerektiğini tarif etmeleri yerine, tam tersi bir işin nasıl olmayacağını söylediler. Bu süreç içerisinde dik duralım, ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bu problemden de bir çözüm süreciyle çıkacağımıza inanıyoruz. Hep beraber bunu gerçekleştireceğiz. Şunu söylemem lazım; belediye seçimleri yaklaşıyor, bu çözüm süreci belediye seçimlerinin de en büyük konularından bir tanesi olacak. En büyük anlatımlarından bir tanesi olacak. Bununla alakalı İnşallah Türkiye’nin artık şehitlerini beklediği bir ortam yerine, refah seviyesinin daha çok arttığı ve bunu bütün vatandaşlarımızın kendisini hissettiği bir ortam haline gelecek. Şuana kadar hamd olsun hangi işe başladıysak, Allah bizi mahcup etmedi ve gayretlerimiz boşa çıkmadı. İnşallah bundan da böyle olacak.”

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, “Malatya bu seçime büyükşehir olarak gerecek. AK Parti teşkilatları olarak biz yoğun bir şekilde Malatya’nın büyükşehir olması noktasında gayret ve çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2014 yerel seçimlerinde başta büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerimizde AK Parti’nin mührünü vurmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki, yerel merkez ile aynı dili konuşan, aynı yöne bakan, aynı duyguları paylaşan yerel bir belediyecilik anlayışı ilimize çok şeyler kazandıracağına inanıyoruz. Malatya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklerine devam ettireceğine inanıyoruz. Türkiye büyürken, Malatya’da büyüyor. Enerji politikaları ile ilgili gelişmeler Malatya’dan da takdirle izleniyor” diye konuştu.

Tüfenkçi, Malatya’daki elektrik hizmetleri ile ilgili olarak daha önce yaşanan sıkıntıların Bakan Yıldız’a aktarıldığını hatırlatarak, “Sıkıntılarımız vardı, sizlere ilettik. Sağ olun sizlerin Malatya’ya gelmeniz ve akabinde de ısrarlı takipler neticesinde şikayetler azaldı, ancak tamamen de bitmiş değil. İnşallah önümüzdeki günlerde bu şikayetlerin daha da azalacağına inanıyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız