SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Yaptığınızı Görüyor musunuz?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından yaya akışının güvenli ve seri şekilde akışının sağlanması için çevre yolu güzergâhına üst geçit yapılması doğrultusunda temeli atılan köprünün ayakları servis yolunun(toplayıcı yol) üçte birlik bölümünde yer alarak servis yolunu daralttı. Belediye Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri ve sürücüler servis yolunun daraltılmasına “ Kent içi araç trafiğinin çevre yolu bağlantısını sağlıklı şekilde akışını sağlayan servis yolunun daraltılması yarar değil zarar getirir” diye tepki gösterirken, Belediyenin teknik elemanları ve konuya yakın bağımsız teknik uzmanlar tarafından da “ Üst geçit projeleri, yerinde incelenerek ve hesaplanarak değil masa başında hazırlandı. Masa başında hazırlanan proje yerine uymayınca geçici çözümlere gidildi” iddialarında bulundular

ÜST GEÇİT YERLERİNİN BELİRLENMESİ
Çevre yolu güzergahı üzerinde yapılması düşünülen yaya üst geçitlerinden ilk ikisinin MAŞTİ karşısı ve 91.000 Dev Öğrenci ilk öğretimi okulu arkasına yapılması olarak planlandığını geçtiğimiz yıl Belediye yetkilileri tarafından açıklanmıştı. Yer değişikliği sebebini Başkan Ahmet Çakır’ın danışmanı Zeki Sarılar “ MAŞTİ karşısına yapılması düşünülen üst geçidin şehrin batı girişinin alt yapısı tamamlanmadığı” gerekçesiyle ertelendiği şeklinde yanıtlanmıştı.

Üst geçit ayaklarının servis yolunun daraltılmasına Malatya Belediyesi Ulaşım Müdürlüğüne yakın kaynaklar “Konunu tamamen dışındayız. Temel atılacağı zaman önlem alınması için başvurulunca haberimiz oldu. Ama ileriki süreçte araç trafiği açısından önemli sıkıntılar yaşanacağı kesin. Toparlayıcı yol dediğimiz servis yolları, çevre yolu ve kent içi araç trafiğinin sağlıklı akışını sağlıyor. Ayrıca servis yollarındaki trafik akışı çevre yoluna göre çok yüklü. İleride sıkıntı yaşanılması kaçınılmaz” diye karşı çıkarlarken, sürücüler de “Belediyenin yapmış olduğu Ulaşım master planında yoğunluğun kent içi araç trafiğinde olduğu belirtilmişti. Çevre yolu ile kent içi araç trafiği akışı. Ama ya yarın? Ramazan ayında mesai saatlerinin dağılımında tek şeritli servis yolu yükü taşıyacak mı?” diye tepki gösterdiler.

“MASA BAŞINDA HAZIRLANDI” İDDİALARI
Konuya yakın bağımsız teknik elemanlar ise konuyla ilgili olarak “91.000 Öğrenci İlköğretim Okulu ve MAŞTİ’nin karşısına kurulacak üst geçit projeleri yerinde incelenerek ve hesaplanarak değil kağıt üzerinde ki verilerle masa başında hazırlandı. Ama kağıt üzerindeki verilerle mevcut durum aynı değil. Mevcut durumda toparlayıcı yol var ama imar planında yol olarak gözükmüyor. . Ama yerinde incelenerek ve mevcut duruma göre projeler hazırlansaydı servis yolu daraltılmazdı. Bizlerde projenin masa başında ve imar planına göre hazırlandığını düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Ayrıca teknik yetkililer, “İnsanlarımızın üst geçit kullanma kültürü yok. İnsanlarımızı üst geçidi kullandırmaya yöneltmek için formüller üretmek gerekir, örneğin, yürüyen merdiven sisteminin kurulması ve estetik kazandırılması gibi, aksi halde ileriki süreçte kullanılmaması nedeniyle uygunsuz davranışlara yen bir mekan oluşturulması kaçınılmaz olur” diyerek üst geçidin yürüyen merdiven sistemli olmasını istediler.

TRAFİK KOMİSYONU YOK MU?
Bu arada, zaman geçirilmeden konuya İl Trafik Komisyonu'nun da müdahale ederek, tali yolu daraltan üst geçit çalışmasının durdurulmasını sağlaması, yeni ve gerçeklere uygun bir proje hazırlanmasına ön ayak olması isteniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız