SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Yaptıklarını Görmedim!"

A- A+ PAYLAŞ
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, helikopterin parçalarını söken kişilerin görüntülerinin çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada, ilginç detaylar ortaya çıktı. 
 
5 İLDE OPERASYON YAPILMIŞTI
 
6 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin Malatya, Ankara, İstanbul, İzmir ve İstanbul'da başlattığı eş zamanlı operasyon kapsamında 1'i Albay olmaz üzere 11 muvazzaf asker ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli 5 kişi olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alınmıştı. 
 
Tutuklama istemiyle Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sevk edilen 9'u muvazzaf asker, 3'ü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli 12 kişiden ,  4 astsubay ile 3 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personeli toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 
 
İLGİNÇ İDDİALAR VE DETAYLAR 
 
Soruşturma sırasında ortaya çıkan detaylar ve iddialar şöyle : 
 
Kaza Kırım Heyeti
 
"-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün helikopter kazası sonrasında oluşturduğu ve soruşturma kapsamında tutuklanan 3 kişilik Kaza Kırım Heyeti'nde yer alan Feridun S. (Sivil Havacılık Şube Müdürü), Kerem M. (Uzman) ve Şıhmehmet S. (Emekli Binbaşı-Kontrol Pilotu) "Düşen helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek, suç delillerini karartmak, sahte tutanak tanzim etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla suçlanıyor. 
 
Askeri Helikopter İçin Gönderilmişler
 
-Soruşturma kapsamında tutuklanan astsubaylar Nusret M., Nedim B.,Cemal Ş. ve Aydın Ö.'nin olay yerine helikopter kazası sonrasında arama çalışmaları esnasında kırıma uğrayan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopter ile ilgili olarak görevlendirilerek bölgeye gönderildikleri ve düşen sivil helikopter ile ilgili olarak herhangi bir görevleri olmadığı belirtildi. Şüpheliler ifadelerinde askeri helikopter ile ilgili olarak bölgeye gönderildiklerini söylediler. 
 
 
 Cihazı Söken Kişiler 
 
-Tutuklanan astsubaylar Nedim B.,Cemal Ş. ve Aydın Ö.'nün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıkladığı enkazdan cihaz sökerken görüntülenen 3 astsubay olduğu ve görüntüyü kameraya alan Nusret M. ile birlikte, "Delil karartmak amacıyla hırsızlık ve silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla suçlanıyorlar. 
 
Susma Hakkını Kullandılar
 
-Helikopterden cihaz sökerken görüntülenen tutuklu astsubaylardan Aydın Ö., Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı ve Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "susma hakkını" kullanarak, ifade vermedi. 
 
Kaza Kırım Eğitimine Sahip Kimse Yok 
 
-"Helikopter kazası meydana geldiğinde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde kaza kırım eğitimine sahip kimse yoktu" 
 
 
 Kazadan Sonra Kurs Eğitimi Aldılar
 
-"Helikopter kazasında Kaza Kırım Ekibinde görevlendirilen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün personeli, kazadan sonra ABD'ye gönderilerek Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde NTSB'nin yetkilendirdiği kaza araştırma ve soruşturma kursu eğitimi aldı" 
 
Resmi Görevlendirmesi Yok
 
-"Helikopterin ait olduğu Esas Havacılık Firmasının yetkilisi Kenan K. resmi bir görevlendirme olmamasına karşın, enkaz bulunmadan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kaza kırım ekibiyle birlikte çalışmaya başladı" 
 
Başkasının Yerine Gitti
 
-"29 Mart 2009 günü, Sivil Savacılık Genel Müdürlüğü'nün 3 kişilik kaza kırım ekibindeki bir kişi askeri helikoptere alınmayarak onun yerine Esas Havacılık Şirketinin yetkilisi Kenan K. kaza yerine götürüldü." 
 
Helikopter Tahsis Edilemedi
 
-"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 3 kişilik kaza kırım ekibi, 30 Mart 2009 günü kaza yerine götürülmedi. Gerekçesi ise helikopterin tahsis edilmemesi." 
 
Dağ Tamamen Boşaltılmış
 
-" Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 3 kişilik kaza kırım ekibi 31 Mart 2009 günü kaza yerine gittiğinde, dağ tamamen boşaltılmamıştı. Kırıma uğrayan askeri Skorsky enkazı da duruyordu. İlk görüntüler ile 30 Mart'taki görüntülere göre, düşen sivil helikopterin enkazı ilk halinden çok farklı bir pozisyondaydı. Enkaz dağıtılmıştı. Binlerce ayak izi vardı. Jandarma yetkilileri, enkazı koruduklarını söylemişseler de maalesef böyle bir koruma söz konusu değildi." 
 
Ahırda Bulundu
 
-"Helikopterin bir kapısı ve koltuğunu sonradan Argus 5000 CE isimli CPS cihazını ararken, köyde tesadüfen köy muhtarının ahırında bulduk." 
 
Gösterge Paneli 
 
-"29 Mart 2009 tarihinde Argus 500 CE GPS cihazı görüntülenmiş. Fakat zaman kısıtlaması ve kırım ekibindeki Ferudun S.'nin rahatsızlığından dolayı gösterge paneli alınamadığı için Argus 5000 CE GPS cihazı da alınamamıştır. 31 Mart 2009 günü kaza yerine gidildiğinde Argus 5000 CE GPS cihazının gösterge panelinde olmadığı tespit edilmiştir. Helikopterin gösterge paneli Esas Havacılık Şirketi teknisyeni Kenan K. söktü" 
 
 
 Kasım 2009'da Gönderildi. 
 
-"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kaza kırım ekibinin Argus 5000 CE GPS cihazını olmadığına dair tutanak unutkanlık nedeniyle Kasım 2009'de Savcılığa gönderildi." 
 
Durum Tespiti Yapılamadı
 
-"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kaza kırım ekibi, enkaza ulaşmadan eşyalar ve cenazelerin bütünlüğü bozulduğu için durum tespiti yapılamadı." 
 
 
FARKINDA DEĞİLDİM 
 
Tutuklanan astsubaylardan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e giden ihbar CD'sindeki görüntüleri kendisinin çektiğini söyleyen Astsubay Nusret M., "Bölgeye kırıma uğrayan askeri helikopterin çalışmaları için görevlendirilmiştim. Bu ara, kırıma uğrayan sivil helikopterin yanına gittim, doğayı ve iniş yapan bir helikopteri çekerken o sırada kırıma uğrayan sivil helikopterin yanında bulunan Nedim B., Cemal Ş.ve Aydın Ö.'de görüntüye girmiş. Benim amacım onları çekmek değildi. Onların tam olarak ne yaptığını da görmedim, farkında değildim" iddialarını ileri sürdü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız