SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Yaptınız ki Çekemeyelim!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:00
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “2012’de 400 Milyon TL yatırım bedeli olan 23 projeyi kamuoyuna açıkladınız. 27 Eylül 2014 tarihinde de 327 Milyon lira yatırım bedeli olan 12 proje açıkladınız. Şayet müjdeleri tekrarlamadıysanız Malatya halkının karşısına geçerek 727 Milyon liralık yatırımı tek tek proje bedelleriyle açıklar mısınız?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yazılı bir açıklama yaparak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıklamasına cevap verdi.

Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde;

"Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Veysel Eroğlu’nun hafta sonu Malatya’da gerçekleştirdiği toplu temel atma töreninde, daha önce Malatyalılara müjdelediği bazı tesisleri bir kez daha müjde olarak açıklamıştır. Malatya halkı kandırılmıştır.

Bu gerçeğin çok net bir şekilde bilinmesine rağmen, Sayın Bakan tarafından yapılan çelişkilerle dolu açıklamada, bu durumun doğru olmadığı ifade edilmiş, maksadımızın Malatya iline daha fazla hizmet gelmesinden öte klasik çekememezlik olduğu belirtilmiştir.

Öncelikle Sayın Bakanın bir milletvekilinin asli görevinin, seçim bölgesi olan ilin hakkını savunmak, o ile sahip çıkmak, haksızlığa uğramasını önlemek olduğunu çok iyi bilmelidir. Üstelik memleketi Afyon’da yaptığı uygulamalardan hareketle, kendisi bu gerçeği herkesten daha iyi bilmektedir.

Malatya’nın tüm sorunlarında olduğu gibi sulama sorunlarını da defalarca gündeme getirdiğimizi, meclis kürsüsünde Malatya’nın hakkının savunulmasında kendi partisinin milletvekillerinden çok daha fazla mücadele ettiğimizi Sayın Eroğlu yakından görmektedir. Bu nedenle bizim bir çekememezliğimiz varsa o da Malatya’ya yapılan yatırımlara değil yapılmayan yatırımlara yöneliktir.

Kendi memleketi olan Afyon’a 11 yılda 8,3 Milyar yatırım yapıldığını övünerek söyleyen Bakan’ın, GÖL SU kapsamında 71 gölet yapılan Afyon’dan sadece 1 göleti bitmiş Malatya’ya geldiğinde bizi çok daha net anlayacağını düşünüyorduk. Ancak yanılmışız. Malatya gibi tüm tarım ürünlerinin yetiştirildiği, Dünya’nın kayısı başkenti olan bir şehirde bugüne kadar 1 göletin tamamlanmış olması en yalın ifadeyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın beceriksizliği, Malatya’nın da sahipsizliğidir. Afyon’a 71 gölet ve sulaması inşa edilirken, Malatya’ya 14 gölet inşası karşısında susmak ise beklenti içinde olan siyasilerin işidir. Malatya’ya karşı yapılan haksızlıklara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşı çıkmaya devam edeceğiz

 Sayın Bakan 2012’deki müjdelerin 2014’de tekrarlanmadığını söylemiş. Bakan tarafından yapılan açıklamada aynen şu cümle geçiyor: “20 Ekim 2012 tarihindeki Malatya ziyaretinde Bakanlığımızca gerçekleştirilecek 23 adet projeyi müjde olarak açıklamış, geçtiğimiz cumartesi günü de 7 adedi bu müjdeler arasında bulunan toplam 12 adet tesisin temelini atmıştır.” Sayın Bakan zaten bizim eleştirimizi aynen kabul etmiş. Biz de 2 yıl önce açıklanan  tesislerin 2 yıl sonra kamuoyunun önüne tekrar getirildiğini, tekrar müjdelendiğini belirttik.

 Örneğin; 20 Ekim 2012’de yaptığınız MÜJDE açıklamasında  “ Kuluncak Karaçayır Göleti ve Sulaması,: Projesi 17 Kasım 2012 tarihinde tamamlanacak ve yapım süreci başlayacak.”Dediniz. 2014’de ise 2 yıl önce müjdesini verdiğiniz projenin temelini atarken bir kez daha aynı tesisi müjdelediniz. 2 yıl önce atılması gereken temel neden 2 yıl sonra atıldı. Bu neyin müjdesi? Bu örnek  Boztepe Barajı Sulaması, Yoncalı Barajı, Hekimhan Kurşunlu göleti ve sulaması, Yaygın göleti ve sulaması, Kuluncak Bicir Göleti ve sulaması, Doğanşehir Erkenek göleti ve sulaması için de geçerlidir.

Sayın Bakana Malatyalıların merakla beklediği birkaç soruyu iletmek istiyorum;

1-      2012’de 400 Milyon TL yatırım bedeli olan 23 projeyi kamuoyuna açıkladınız. 27 Eylül 2014 tarihinde de 327 Milyon lira yatırım bedeli olan 12 proje açıkladınız. Şayet müjdeleri tekrarlamadıysanız Malatya halkının karşısına geçerek 727 Milyon liralık yatırımı tek tek proje bedelleriyle açıklar mısınız?

2-      2012’deki 23 müjdeden 7 sinin 2014’de aynı isimlerle açıklandığı doğru değil midir?

3-       ‘2012’de projelerin bitirileceğini söyledik, 2014’de  temel atıyoruz’ diyorsanız, bir projenin, planlama, proje, yapım ihalesini müjde olarak açıklamak etik midir? Yapılan bu açıklamalar Malatyalıları kandırmak değil midir? 2015 yılında da Malatya’ya gelerek aynı projeleri müjdelemeyi düşünüyor musunuz?

4-      Yoncalı Barajı’yla ilgili her yıl bin lira ödenek ayrıldığını, bu şartlarda bitirilmesinin mümkün olmayacağını açıklamıştınız. Muhalefet partisi milletvekili gibi her yıl bin lira ödenek ayıran AKP Hükümetini eleştirmenizi de anlamış değiliz.

5-      Temelini attığınız Yoncalı Barajı’na son 13 yılda ne kadar ödenek gönderdiniz? Barajın bitirilmemesinde bakanlığınızın ve AKP hükümetinin hiç kusuru yok mudur? Barajın kaç kez ihalesi yapıldı? Kaç kez temel atımı ertelendi?

6-       Kendi memleketiniz olan Afyon’a 71, Malatya’ya 14 gölet yapılmasının sebebi nedir? Malatya ‘da sulanacak alan Afyon’dan daha mı az?

7-      Afyon’un içme suyu probleminin 2050 yılına kadar çözüldüğünü açıklıyorsunuz. Malatya’nın içme ve sulama suyu sorununu her hedefinizi açıkladığınız 2023’de, 2071 de mi çözmeyi düşünüyorsunuz?

8-       Bizi sizlerin yaptığı yatırımları çekememekle suçlamışsınız. Malatya’nın içme ve sulama sorununu çözmediğiniz için mi sizleri çekemeyeceğiz? 13 Yıllık iktidarınızda Yoncalı Barajı’na bir çivi bile çakmadığınız için mi sizi çekemeyeceğiz? Dünya’da eşi benzeri olmayan, sulama kanalsız baraj yaptığınız için mi sizi çekemeyeceğiz? Su kaçırdığı için % 65 suyu azalan Boztepe Barajı’nı Malatya’ya layık gördüğünüz için mi sizi çekemeyeceğiz? Allah aşkına Malatya’ya ne yaptınız ki sizi çekemeyeceğiz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız