SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Yazık ki Sizleri Göremedik!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, 7 Malatya milletvekiline bir yazı gönderdg ve muhasebecilerin meslek yasasının "aceleye getirilerek" TBMM'de görüşüldüğünü, tasarı bütçe ve plan komisyonunda iken mutabakata varılan maddelerin yasadan çıkarıldığını üzüntüyle gördüklerini bildirdi.

Altaş'ın; AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin ile CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na gönderdiği yazı şöyle:

"30 Nisan 2008 Çarşamba günü TBMM görüşülmekte olan 3568 sayılı meslek yasamızın görüşmelerini Malatya’daki meslek mensupları olarak TRT 3’te Meclis TV izledik, ne yazık ki bizlerin temsilcisi olarak sizleri bu görüşmelerde göremedik.

Üzülerek şunu belirtmek isterim ki 3568 sayılı yasa ile ilgili değişiklikler çok acele ile gündeme getirilmiş ve çok acele bir şekilde yasalaştırmak istenmektedir. Özellikle Plan bütçe komisyonunda mutabakata varılan maddelerin genel kurulda AKP milletvekilleri tarafından verilen önergeler ile değiştirilmesini hiçte ahlaki bulmadık.

Altı yıllık AKP iktidarı döneminde TÜRMOB ve ona bağlı odalar olarak Devlet gelirlerinin kaynağı olan Verginin toplanmasında çok büyük özveride bulanan biz meslek mensuplarının bu dönemde hiçbir dönemde olmadığı kadar iş yükü artmıştır. Yıllardır süre gelen Mesleki sorunlarımızın çözümlenmesini beklerken sadece ve sadece meslek yasamızın seçimlere ilişkin maddelerin yeniden düzenlenmesinin Sivil toplum örgütlerinin özerk yapısına yapılmış bir müdahale olarak değerlendirmekteyiz.

Malatya milletvekili olarak 3568 sayılı meslek yasamızla ilgili yapılması düşünülen değişiklikte başta bizler olmak üzere TÜRMOB camiasının ortak arzusu yönünde değerlendirme yaparak meslek camiamızın istemediği bu değişikliğe dur demeniz hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız