SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ne Zaman Atanacak?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:45
'Ne Zaman Atanacak?'
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir Kaymakamlığı'nın 6 aydır vekaleten yürütüldüğünü belirterek, ilçeye ne zaman kaymakam atanacağını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu. 
 
Akçadağ Kaymakamı'nın Doğanşehir Kaymakamlığı'na vekaleten bakmasının maddi ve zaman kayıplarına neden olduğunu öne sürerek,  Bakan Şahin'in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi. 
 
Ağbaba'nın soru önergesi şöyle ; 
 
"Malatya İli Doğanşehir İlçesi, nüfus bakımından Malatya’nın en büyük ilçesidir.2011 yılı sonu itibariyle Doğanşehir İlçesinde 41.325 vatandaşımız yaşamaktadır. İlçenin 6 beldesi, 27 köyü, 40 üzerinde mezrası bulunmaktadır. Doğanşehir dünyaca ünlü elma ve fasulyesi ile önemli bir tarım ekonomisine sahiptir. Malatya’ya 58 km uzaklıkta olan Doğanşehir İlçesi aynı zamanda Malatya-Adıyaman yolu üzerinde olup ulaşım yönünden de önemli bir yere sahiptir.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-Malatya’nın nüfus, ekonomik ve sosyal yapısı ile en önemli ilçelerinden olan Doğanşehir İlçesi’nin kaymakamının 6 aydır atanmama sebebi nedir? Bir ilçenin 6 aydır idari amirinin olmaması Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir?
 
2-Doğanşehir İlçesi Kaymakamlığına, Malatya ilinin başka bir ilçesinin kaymakamı vekâleten bakmaktadır. Vekaletin daha kaç ay devam ettirilmesi düşünülmektedir?
 
3-Türkiye’de hangi ilçe kaymakamlıkları vekaleten yürütülmektedir?
 
4-Bugüne kadar kaymakamlıklar en çok kaç ay vekaleten yürütülmüştür? 6 ay ve üzerinde bir süreyle kaymakamı olmayan ilçe bulunmakta mıdır?
 
5-Türkiye’de kaç kaymakam, kaç kaymakam adayı bulunmaktadır? Bakanlığınızda Doğanşehir İlçesine atanacak kaymakam bulunamamakta mıdır?
 
6-Doğanşehir İlçesi’nde yaşayan vatandaşların, resmi işlemlerini yapabilmek için ,ya uzun süre beklemeleri veya kaymakamlığa geçici olarak bakan Akçadağ İlçesi Kaymakamına gitmeleri hem zaman, hem de maddi kayıp yaşanmasına sebep olmaktadır. Doğanşehirlilerin mağduriyetinin giderilmesi düşünülmekte midir? Doğanşehir İlçesi’ne ne zaman kaymakam ataması yapılacaktır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız