SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ne Zaman Kurulacak?"

0
Güncellendi - 2016-01-06 22:17:37
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, 5 yıldır onaylanmayan yönetmeliği gündeme taşıdı ve sordu: “Ulusal Kayısı Konseyi ne zaman kurulacak?”

Ulusal Kayısı Konseyi kurulması için hazırlanan yönetmeliğin 2010 yılından beri  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın masasında durduğunu belirten Ağbaba, “Malatyalılar yönetmeliğin onaylanması için daha kaç yıl bekleyecekler?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 5 yıldır onaylanmayan Ulusal Kayısı Konseyi’ni gündeme getirerek, “fındığın,pamuğun,turunçgillerin, zeytinin ulusal konseyleri var. Ama kayısının yok. Malatyalılar her alanda olduğu gibi bürokraside de haksızlığa uğruyor” dedi.

Ağbaba konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Malatya, Dünya’nın en kaliteli kayısısını üretiyor. Ülke ekonomisine her yıl ortalama 350 milyon dolar katkı sağlıyor.  Malatyalılar bu rakamın ikiye üçe katlanmasını istiyor. Kayısının üretiminin ve tüketiminin  çeşitlendirilmesini, pazarlamasının genişletilmesini istiyorlar. Malatyalılar sahipsiz kayısıya sahip arıyor. Fındığın, pamuğun,turunçgillerin, zeytinin ulusal konseyleri var. Ama kayısının yok. Ulusal Kayısı Konseyi kurulmasıyla ilgili Malatyalılar tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı 2010 yılından beri Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanının masasında duruyor.”ifadelerine yer verdi.

Her Bakanın göreve geldiğinde bakanlığındaki bürokrasiyi azaltacağını övünerek söylediğini kaydeden Ağbaba, “Peki 5 Yıldır bir yönetmelik incelenerek mi bürokrasiyi azaltacaksınız? Yapılan hem kayısı ürününe hem de kayısı üreticilerine bariz bir ayrımcılıktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilen Faruk Çelik, Malatyalıların bu haklı talebine kulak vermeli, kendisinden önceki bakanın 5 yılda yapamadığını yaparak  Ulusal Kayısı Konseyi’nin kurulması için yönetmeliği onaylamalıdır”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bekir (8 yıl önce)
    kurulmaz.malatya saldım çayıra mevlam kayıra
    0
    0
    Yanıtla