SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Necdet Paşa Jandarma'ya..

A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Askeri Şura'nın kararları belli oldu. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel (fotoğrafta), Jandarma Genel Komutanlığı'na atanırken, 2. Ordu'ya 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük'ün getirildiği bildirildi.

Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının kararları açıklandı. Açıklama şöyle:

Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama yapılmadı.

1. Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu getirildi.

2. Ordu Komutanlığına Orgeneral Servet Yörük getirildi.

3. Ordu Komutanlığı'na Yalçın Ataman getirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Necdet Özel getirildi.

Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanlığı'na Orgeneral Saldıray Berk Getirildi.

YAŞ'ta ihraç çıkmadı.

İki orgeneral emekliye ayrılırken, iki korgeneral de orgeneralliğe terfi etti. Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Yalçın Ataman ve Özel Kuvvetler Komutanı Servet Yörük'ün orgeneralliğe terfi ederken, iki komutanın da bugüne kadar herhangi bir soruşturmada yer almayan isimler olması dikkat çekti. Orgeneralliğe terfi eden Ataman 3. Ordu Komutanlığı'na, Yörük ise 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Öte yandan, "Balyoz" soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 11 general ve amiralle ilgili herhangi bir terfi işlemi yapılmadı. 11 general ve amiral önümüzdeki YAŞ'a kadar bekleyecek.

BORAN GENERAL OLDU..
Diğer yandan, Malatya İl Jandarma Komutanı iken geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Komutanlığı karargahına atanan ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı görevini Albay Recep Ayas'a devreden Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Namık Boran'ın ise YAŞ'ta Tuğgeneralliğe yükseldiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız