SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Necip Fazıl Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:59
Necip Fazıl Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vefatının 30. Yılında şair Necip Fazıl Kısakürek, Malatya'da da düzenlenen bir etkinlikle anıldı. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Bu anma ve anlama programı Malatya’da ve bölgede ilk olması bakımından da son derece önemlidir. Programı düzenleyen emeği geçen ve buraya gelerek katılan herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Programda Necip Fazıl Kısakürek in hayatını anlatan slayt sunumu, tiyatro gösterisi ve şiirleri okundu.

Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Benli yaptığı konuşmasında, “Bir grup eğitimci ile yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın sonuncunda Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde 25 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz programa sivil halkın, Milli Eğitim camiasının, derneklerin, Necip Fazıl sevdalılarının katılımı çok yoğun oldu. Birçok kişinin programı ayakta izlediği programda Necip Fazıl’ın şiirleri kendi sesinden veya öğrenci ve öğretmenlerin yorumları ile yeniden okundu. Katkı sağlayan herkese bu programı hazırlayan ekip olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Daha önce düzenlenmiş olan Necip Fazıl’dan seçilen bir şiirin en güzel şekilde okunması yarışmasında dereceye giren öğrencilere laptop, notebook, dijital fotoğraf makinesi, katılım belgeleri ve kitaplar katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Programa, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müdür Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Eğitim Birsen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma sonunda ödül alan öğrenciler ve okudukları şiirlerin isimleri şöyle:

1.Malatya Lisesi Kazım Kadir Yıldız - Muhasebe

2.Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi Yasir Yıldırım - Canım İstanbul

3.Malatya Fen Lisesi Elif Nur Doğanşahin- Kaldırımlar

4.Malatya Fethi Gemuhluğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Kübranur Uğur - Zindandan Mehmete Mektup.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız