SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Necip Fazıl Gecesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:25
Necip Fazıl Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle gerçekleştirilen Necip Fazıl'ı anma, anlama ve şiir okuma yarışmasının ödül töreni Kongre ve Kültür Merkezinde  vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı  Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri , öğrenciler ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

POLAT "DEV GİBİ ESRELER BIRAKMAK İÇİN, KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK GEREKİR"

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokullar ve Liseler arası ödüllü şiir okuma yarışmasında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, " Şehrin rutin belediyecilik işlerini yapmalıyız yolunu, suyunu, parkını, altyapısını, üstyapısını hepsini en güzel bir şekilde yapmalıyız, ama şehir sakinleri aynı şekilde gelişmiyorsa, aynı şekilde ilerlemiyorsa bu kabul edilebilir bir durum değildir. İşte biz Yeşilyurt Belediyesi olarak bunun bilinciyle hareket ederek hem şehrimizi hem de geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişimine eğitimine katkı sunabilmek için eğitim birinci önceliğimizdir diyerek her türlü eğitime destek veriyoruz. Yaşamıyla, hayatıyla, sözleriyle ve şiirleriyle bizleri etkileyen bizlere örnek olan Üstad Necip Fazılın dediği gibi "Dev gibi eserler bırakmak için, Karıncalar gibi çalışmak gerekir" işte bizlerde bu bilinçle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise yaptığı konuşmada, "Yeni Yeşilyurt Belediyesiyle bir yılı aşkın bir şekilde birlikte çalışıyoruz. Bu bir yıl içinde şahsım olarak gördüm ki, Yeşilyurt Belediyesi eğitim kapsamında bulunan her projenin yanında, tüm özel günleri unutmayarak eğitime ve öğretime büyük bir destek içerisindeler. Kitap okuma yarışmaları, şiir okuma yarışmaları ve daha bir çok etkinliğe kendim şahit oldum. Eğitime verdikleri bu destekler için başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını anlatan kısa tiyatro gösterileri sunumu yapan öğrenciler, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Tiyatro gösterimi sonrası Ortaokul ve Lise öğrencileri Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini okudular. Ardından Necip Fazıl'a ait şiirlerden oluşan müzik dinletisi izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Ortaokullar ve Liseler arasında gerçekleşen Şiir Okuma Ödül Töreninde dereceye girenlere Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat hediyelerini takdim etti.  Birinciye Notebook, ikinciye, tablet bilgisayar, üçüncüye fotoğraf makinesi, dördüncüye Mp4, beşinciye ise Mp3 takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız