SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Necip Fazıl Paneli

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:33:45
Necip Fazıl Paneli
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Necip Fazıl’sız Geçen 30 Yıl” konulu panel düzenlendi. 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen panelin yöneticiliğini İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Namlı yaparken, konuşmacı olarak Şair-Yazar Mustafa Özçelik ile Şair-Yazar Yusuf Dursun katıldı.

Necip Fazıl Kısakürek’e ait şiirlerden dinleti sunularak başlayan panelde Yrd. Doç. Dr. Tamer Namlı,”Okuru ile bu kadar barışık ve bu kadar etkisi altına alabilen başka şairlerimiz, yazarlarımız var mıdır açıkçası ben bilemiyorum. Necip Fazıl’sız geçen 30 yılın bıraktığı boşluğun cevabını bulmak için sanırım Necip Fazıl’ın 80 yıllık yaşantısının muhasebesini yapmak gerekiyor. Türk edebiyat hayatını son 30 yılı maalesef bir Necip Fazıl daha yetiştirememiştir” dedi.

Şair-Yazar Yusuf Dursun da konuşmasında, “Ne kadar başarabiliriz bilemeyiz elbette, ama bizler Necip Fazıl’dan aldığımız güç ile onu açmaya çalışmak zorundayız. Böyle düşünüyorum. Çünkü bize yol gösteren bir şair, bir üstat, bir fikir adamıdır kendisi. Milletleri millet yapan zenginliklerden biriside kültür birliğidir. Önemli sanatkarlar bu kültür birliğini geçmiş zamandan alır, gelecek zamana taşırlar. İşte Necip Fazıl’da bu kültür taşıyıcılarından birisidir, hatta önemlilerden birisidir. Onun sanatı iman içindir” diye konuştu.

Şair-Yazar Mustafa Özçelik ise, Necip Fazıl’ın yaşadığı şartlara muhalif bir söylemle ortaya çıktığını ifade ederek, “Yaşadığı dönemin siyasal anlayışına karşı biridir, yaşadığı dönemin dini anlayışına karşı birisidir, yaşadığı dönemin edebi anlayışına karşı birisidir. Yani bir değiştiricidir, bir dönüştürücüdür. Böyle insanları büyük riskler besler. Büyük zorluklar ister. Zaten insanlar böyle zor zamanlarda ya hain olurlar, ya da kahraman olurlar. Hin olmanın da, kahraman olmanın da elverişli şartları zor dönemlerdir” ifadelerini aktardı.

Panele Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ile Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız