SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Necip Fazıl'ı 'Olmayan Şiiriyle' Anma

0
Güncellendi - 2020-05-30 06:56:44
Necip Fazıl'ı 'Olmayan Şiiriyle' Anma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanı ile de anılan Türk Edebiyatı’nın büyük şairi Necip Fazıl Kısakürek’i, ölüm yıl dönümünde, şaire ait olmayan, ancak edebiyatla ilişkisi yüzeysel çevrelerin şaire ait olduğunu ileri sürdüğü bir dörtlük ile andı.

Biyografi kitaplarında doğum tarihi olarak 1903'den 1907’'ye kadar çeşitli tarihler gösterilen Necip Fazıl Kısakürek 25 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul – Erenköy’deki evinde vefat etti.

Şairin 37. ölüm yıldönümünde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyaset, edebiyat ve sanat dünyası sosyal medya hesaplarında yoğun biçimde Necip Fazıl Kısakürek’i anan paylaşımlarda bulundu.

Yapılan paylaşımlar çoğunlukla ve doğal olarak Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirinden alıntı ile yapıldı. Zira Sultanü'ş Şuara bir başkasının şiiri ile anılamazdı.

Örneğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zindandan Mehmede Mektup” şiirinin “Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!” şeklindeki son iki dizesini paylaşarak “Vefatının 37. yıl dönümünde "Sultanü'ş Şuara" Üstad #NecipFazılKısakürek'i saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Necip Fazıl’ı Necip Fazıl’a Ait Olmayan Dörtlük ile Anmak…

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Sultanü'ş Şuara Necip Fazıl Kısakürek’i şairin kitaplarında yer almayan, Necip Fazıl Kısakürek’in kurduğu ve bugün şairin kitaplarını yayınlama hakkını elinde bulunduran Büyük Doğu Yayınları yöneticileri tarafından “Üstad’ın böyle bir şiiri yok” diyerek reddettikleri bir dörtlük ile andı.

Üslup, söylem ve içerik analizi açısından değerlendirildiğinde Necip Fazıl şiiri ile ilişkisi olmadığı rahatça tespit edilebilecek olan ve Malatya Büyükşehir Başkanı Gürkan’ın, sosyla medya hesaplarında NFK şiiri olarak yayınladığı dörtlük şöyle:

Uğruna ölmekse seni yaşatmak,

Bin kere ölürüm de adına leke sürdürmem,

Gururdur, namustur, bayrak ve sancak,

Aksa da kanım zalimi güldürmem!

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız