SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden Birilerini Rahatsız Ediyor?"

0
Güncellendi - 2018-02-06 03:32:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Onkoloji Hastanesi talebinde bulunmam, ikinci üniversite talep etmem, Şeker Fabrikasının akıbetinin ne olacağını sormam, çevreyolunun biran önce yapılmasını talep etmem neden birilerini rahatsız ediyor?  İstemediğimiz zamanda ‘Ya bu Oda başkanları ne yapıyor?’ diyorlar. İsteyince de, eleştiriyorlar. Hepimiz ülkemiz için, Malatya’mız için çalışalım.” dedi.

-“Esnaf camiası operasyonunu sonuna kadar destekliyor”

Malatya Bakkallar ve Bayiiler Odası’nın genel kurulunda divan başkanlığı yapan MESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı açılış konuşmasında; esnaf ve sanatkar camiasının Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediğini tekrarlayarak, “Bayrağımız için, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü savunan kahraman Mehmet’imize, Mehmetçiklerimize, başkomutanımıza, komutanlarımıza, bölgede görev yapan 2. Ordu Komutanımıza, esnaf ve sanatkar camiası olarak başarılar diliyoruz,  Cenab-ı Allah Ordumuza başarılar nasip eylesin. Ülkemize yapılan saldırıları tamamen yok edeceklerine yürekten inanıyoruz. Hükümetimizi ve operasyona destek veren bütün siyasi partileri yürekten alkışlıyoruz. Esnaf ve sanatkar camiası bu operasyonu sonuna kadar destekliyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde esnaf ve sanatkar camiası nasıl gece demokrasi nöbeti tutup, gündüz ise işinin başına geçerek ekonominin işlemesine katkı sunmuşsa, bugünde aynı noktadadır. Kurtuluş Savaşında devletimiz Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde nasıl 7 düvel ile savaşmışsa, bugünde milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 70 düvel ile savaşıyor.  Ama zafer yine bu milletin olacak, zafer Allah’ın zaferi olacak, bu millete kimse boyun eğdiremeyecek, kimse bu milleti hizaya getiremeyecektir.”  diye konuştu.

-“Taleplerde bulunduğumuz zaman eleştiriyorlar”

Keskin, esnaf ve sanatkarların sorunlarını her zaman gündeme getirdiklerini ve her platformda takip ettiklerini belirterek, “Emekli olan esnafımızdan yüzde 15 sosyal destek primi kesiliyordu. Neredeyse emekli esnafımızın maaşlarında 250 TL’ye yakın bir kesinti yapılıyordu. Yapılan icraatları bazıları görmüyor. Bugün Pazar Ruhsatı tamamen kaldırıldı. En ufuk bakkal da 600 TL veriyordu, Basancı ve Koç’ta 600 TL veriyordu. Pazar ruhsatının kaldırılmasını Türkiye’nin gündemine ilk biz getirdik. Ama o zamanda eleştirildik. Yüzde 15’in kaldırılmasını istediğimiz zamanda eleştirildik. TESK Genel Başkanımız ve aynı zamanda Bakkallar Federasyonu Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ile birlikte esnaf ve sanatkarımızın talepleri konusunda hükümetimize ne götürdüysek aldık. Açık ve net olarak ifade ediyorum; yanlış yaptığımız yerde bizi açıkça eleştirsinler. Ama doğruyu söylediğimiz zamanda bunu yansıtın. Emekli esnafımız ya maaşında yüzde 15 kesinti yapılıyordu, yada işyerlerini başkalarının adına yapıyordu. Ama bugün yüzde 15 tarihe karıştı. Bugün bankalar arasındaki kredi yüzde 16. Bugün Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde hükümetimizin büyük destekleri ile 500 bin TL’ye kadar verilen krediler yüzde 5 ve 7 arasında. Bugün ÖTV’siz araçlar veriliyor. Faizsiz krediler verildi. Bu taleplerimizi, esnaf ve sanatkarımızın sorun ve taleplerini biz her zaman gündeme getirdik ve takibini de yaptık, yapıyoruz.” diye konuştu.

-“ İstemediğimiz zamanda ‘Ya bu Oda başkanları ne yapıyor?’ diyorlar”

Keskin, “Onkoloji Hastanesi talebinde bulunmam, ikinci üniversite talep etmem, Şeker Fabrikasının akıbetinin ne olacağını sormam, çevreyolunun biran önce yapılmasını talep etmem neden birilerini rahatsız ediyor?  İstemediğimiz zamanda ‘Ya bu Oda başkanları ne yapıyor?’ diyorlar. İsteyince de, eleştiriyorlar. Ama biz yine doğru bildiğimizi, hak bildiğimizi, Malatya’da ne eksik görüyorsak, ne sıkıntı varsa bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a götüreceğim. Bunu herkes böyle bilsin. Biz çalışacağız, ama herkes çalışacak.  Çalışmayınca beni de eleştirin. Ama birileri bu işin dozunu kaçırmasın, konuşunca yer yerinde oynar, birileri de bunu bilsin. Hepimiz ülkemiz için, Malatya’mız için çalışalım.” İfadelerini kaydetti.

-“Ahmet başkanımıza teşekkür edince de kızıyorlar”

Malatya’da talep edilerek yapılan hizmetler için teşekkür edilmesinden de bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu anlatan Keskin, “Hepiniz çarşıda ve pazardasınız; çarşılarımızın üzerinde güneşten korunmak için perdeler vardı, her renkte perdeler vardı. Yağmur çarşıda damla damla damlardı. Ne oldu? Bugün bakın çarşının her tarafı kapalı alan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a ben teşekkür ediyorum. Ahmet başkanımıza teşekkür edince de kızıyorlar.  Bu kızınlar geçmişte İstanbul Pasajını görmedi mi?  Orası Malatya’nın ilk ticaret merkezlerinden birisi. Oraya vatandaşımız ailesiyle giremiyordu. Bugün vatandaşlar hanımını koluna takarak, çocuğunun kolundan tutarak oraya çay içmeye gidiyor, alışverişe gidiyor.  Tüccar Pazarının, Bakırcılar Pazarının, Şire Pazarının, Manifaturacılar Pazarının, Kasap Pazarının bugünkü durumunu görüyorsunuz.  Birazda yapılanı görmek lazım. Açık Oto Pazarına bakın, Kamyoncular Garajına bakın, Galericiler Sitesine bakın. Bütün bunlar çaba verilerek yapıldı. Yapılan hizmetler için teşekkür ediyorum, ama yeri geldiğinde de esnafımızın hakkını koruruz. Ben hem esnafımızın, hem de Malatya’nın emrindeyim, yanlış yapanında her zaman karşısındayım, kim ne diyorsa desin.” diye konuştu.

-“Esnaf bir adrestir, güvenilir bir kapıdır.”

Keskin, Türkiye’de son dönemde en çok işyeri açılan esnaf sektörleri içinde bakkalların olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti;  “Esnaf ve sanatkarı bitirmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Biz marketlerden, market zincirlerinden şikayetçiyiz. Ama artık büyük marketler birbirlerini yemeye başladılar. Esnaf ve sanatkar yine ayakta kalacak. Esnaf ve sanatkar camiası bu memleketin temel taşıdır, omurga kemiğidir. Esnaf ve sanatkar bu memleketin çimentosudur, karanlık caddeleri aydınlatan esnaftır. Esnaf bir adrestir, güvenilir bir kapıdır.  İnsanımız bir kız istediği zaman, kızını vereceği zaman önce gidip mahalle bakakalına sorar. Bu kültür ayakta kalacak ve yaşatılacak.”

-“Biz denetime hazırız, aksi takdirde bizi haksız yere itham edenler namerttir”

Keskin, esnaf odaları üzerinde olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, aksine bütün genel kurulların bakanlık temsilcilerinin gözetiminde ve denetiminde, seçim kurulunun ise kontrolünde gerçekleştirildiğini belirterek, “Bütün Oda başkanlarım adına söylüyorum; eğer bize gönderilen müfettişlere bütün hesaplarımızı vererek destek olmazsak, biz namerdiz, aksi takdirde bizi haksız yere itham edenler namerttir. Biz açığız, biz denetlenmeye açığız. Biz denetlenmeye her zaman açığız. İki satır yazı yazarsınız bakanlığa, müfettiş istersiniz, müfettişte gelir bizi denetler. Biz her yıl denetlenen insanlarız. Biz her zaman denetlenmeye açığız, hesap vermeye açığız. Biz genel kurullarımızda esnafımıza hesap veriyoruz, devletimize hesap veriyoruz, milletimize hesap veriyoruz, ama en büyük hesabı Cenab-ı Allah’a vereceğiz. Bunu hiç kimse unutmasın. Biz Cenab-ı Allah’a hesap vermek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Levent ERGÜL (6 yıl önce)
    SEN KESÌNLÌKLE KONFEKSIYONCU DEĞÌLSÌN KARDEȘÌM BEN MEVCUT BAȘKANIN VE YONETÌMÌN BAȘKAN VEKÌLÌYÌM ORTADA ISRAF HIRSIZLIK VARSA ÌKÌ SATIR DÌLEKÇE YAZARSIN USTKURULUȘUMA GELÌR DENETLERLER DIȘARDAN SALLAMAK KOLAY NERDE GÖRÜLMÜȘ AÇIK VEREN BÌR BAȘKANI HANGÌ ESNAF YADA HANGÌ ÌNSAN DESTEKLER BIZ DAÌRENÌN ARABASINI (OZEL İŞTE) KULLANMADIK ODANIN GAYRÌMENKULUNU SATMADIK BUNLAR KAYITLIDIR KARDEȘIM GELÌRSEM ELAMANLARI ÇIKARTACAM DEMEDÌK KÌMSENÌN EKMEĞÌYLE OYNAMADIK DAHA SOYLEYEYÌMMI HERKIMSEN VARSA AÇIĞMIZ ÌKÌ SATIR DÌLEKÇEYE BAKAR FARKA BAK KARDEȘÌM 525 BAßKA BIRȘEY SOYLEMEZ CEVAP SANDIKTA HERKEZÌN ÖZGUR ÌRADESÌDÌR SAYGIDUYUN BE AYIPTIR GUNAHTIR ÌFTIRA ATMAYIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    sayın esnaf arkadaş bende bakkal esnafıyım adam gibi dediğin gibi biri olsaydı zaten başkan olarak yerinde kalır yıkılmazdı. bu projeleri kendinin başkanlık yaptığı dönemde niye yoktu. sormak lazım mevcut başkan diyorki odanın yerini satıp faize koymuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Sayın başkan bizde aynı şeyleri istiyoruz ama otuz yıldır bunları bir Malatya li olarak istememiz hakkımız buda milletvekilleri yapacak bir durum çok il gezdim tek çevre yolu olmayan il Malatya çok üzülüyoruz ama yapamadılar daha çok bekleyeceğiz gibi görülüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    Başkan O malum dernekten icabet almadığın için olsa gerek. Başkan o malum derneği gündeme getirdiğin için seni harcayacaklar dikkatli ol derim
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (6 yıl önce)
    Ben bakkallar odasına kayıtlı değildim konfeksiyon mağazalarım var dün oradaki genel kurula bakkal arkadaşımın isteğiyle Gittik ve şunu gördüm eski bir başkan adam gb adam projeleri ile desteklenmeye laik eski bir başkan diyorki biz odaya araba aldık oda ya daire aldık 150 bin para ile bıraktık başarılı idik şimdi ise 30 bin para bu başarısızlıkdır diyor hemen orda Şevket keskin susturuyor bu il de başarılı adamlar kaybetmeye mahkum ve odanın sekreterlerlerine dikkat ettim mevcut başkana oy topluyor ölümüne çok garibime gitti ve kürsüde ayakta duramayan iki cümleyi bir araya getiremeyen adam başkan oldu bakkal esnafı kaybetmeye mahkum geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunahan Kalaycı (6 yıl önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    İki cümleyi bir araya getiremiyor diyerek hakaret ettiğiniz başkan, bütün bakkal esnafını yanında bir araya getirerek tüm rakiplerine fark attı. Kongrede son dakika da para meselesini ortaya atarak şark kurnazlığı yapanlara bakkal esnafı gereken dersi vermiştir. Birde yalan söylemişsin, kesinlikle konfeksiyon mağazan yoktur. Çünkü orada 30 bin TL lafı kürsüde konuşan şahıs tarafından söylenmedi. Orada 100 bin TL bıraktık dedi ve cümlenin sonunu getiremeden Şevket bey haklı olarak araya girdi. Son dakika da kürsüde çamur atmak isteyen aday, bakkal esnafından çok malum yayın organlarına güvenmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • hilmi (6 yıl önce)
    Milletvekilliği adayı olacağını da açıklarsa ben samimiyetine inanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Faizsiz krediyi kaç kişiye verdiniz ? esnaf faizli kredi bile çekemiyor bin tane prosedürden bahsedip paraya ihtiyacı olan insanlardan üste para alıyor aldırıyorsunuz. Esnaf a sicil affı uygulandı yasa çıktı siz anlaşmalı bankalarınız da bile sicil affını uygulatamıyorsunuz kredi kullandııramıyorsunuz... yani kısacası sadece konuşuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Şevkrt Keskin Merkezi hükümetin icraatlarını kendi icraatı gibi anlatmaktan ne zaman vazgeçecek.Komik oluyor böyle.Bir de Cumhurbaşkanıyla görüşecekti,Hani milletvekilleri görüşemiyor ya Cumhurbaşkanıyla...
    0
    0
    Yanıtla