SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neden Gerek Duyuldu ki?.'

A- A+ PAYLAŞ

Kentin peyzaj varlıklarını belirleyerek koruma ve kayıt altına alma amacıyla 1 yıl önce Valilik tarafından başlatılan, Çevre ve Orman Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın destekleri ile birinci aşaması bitirilen Peyzaj 44 Projesi tanıtımı, Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Türksoy,, proje sorumlusu ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şükran Şahin ile projede yer alan teknik uzmanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bölgesel Çevre Düzeni Planı, Malatya Valiliği, İl Özel İdaresi ve Malatya Belediye tarafından Malatya Çevre Düzeni planlarının hazırlanması çalışmalarının devam ettiği bir süreçte hazırlanan süreçte Peyzaj 44 projesinde hazırlanmasına neden gerek duyulduğu da teknik uzmanlar tarafından merak konusu oldu.

Projenin açılış konuşmasını yapan Vali Saran; "Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Şükran Şahin yönetimindeki ekip Malatya’mıza katkı sağlamak üzere Peyzaj 44 ismiyle Malatya'nın peyzaj özellikleri ve haritasını ortaya koymak üzere bir süredir çalışıyorlar. Bu proje TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Sonuçlanınca Malatya'nın coğrafi alan içerisindeki peyzaj nitelikleri, peyzajın dayandığı temel unsurlar coğrafi yapısı ortaya konulacak. Turizm potansiyelin geliştirilmesi, yatırım açısından gelişme alanları ortaya çıkacak. Bir planlama niteliğinde olan bu çalışma, imar açısından olsun birçok çalışmaya ışık tutacaktır" ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Şükran Şahin ise, "Peyzaj 44 Projesi'nde kentimizin doğal, kültürel ve turizm değerleri, il merkezinin yanı sıra ilçe, belde ve köy düzeyinde yerel insanlarla yapılan ve 60 soruyu kapsayan anketlerle belirlenmesi çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çok önemli, çünkü halkın bilgisinde olan ve önemli yer oluşturan varlıklarımızı ve değerlerimizi yerel halktan öğreneceğiz ve bunları kayıtlar altına alarak yok olmasının önüne geçeceğiz.” riyerek proje hakkında bilgiler verdi.

Peyzaj 44 projesi toplantısında, teknik uzmanların sunduğu ve aralarında ilin; Jeolojik, toprak yapısı, hidroloji, meteoroloji, arazi ve yerleşim alanlarının kullanımı, iklim, tarım, sanayi, ulaşım nakil hatları, maden ve enerji durumu, ekonomik durumu, sosyal ve demografik ve kültürel varlıkları yapısı konularını içeren bilgiler slayt eşliğinde sunuldu.

NEDEN GEREK DUYULDU?
Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Bölge Çevre Düzeni, Malatya Valiliği İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesi tarafından da hazırlanan Malatya Çevre Düzeni planlarının çalışmalarının son hızla sürdüğü bir süreçte başlatılan Peyzaj 44 projesine neden gerek duyulduğu da teknik çevrelerce merak konusu oldu.

Teknik uzmanlar; “Çevre düzeni planlarında, faunadan, floraya, kültürden sosyal yaşama, ulaşımdan, madene, meteorolojisinden ekonomisine kadar tüm bilgiler eksiksiz olarak yer alır. Bu projeye gerek duyanlar hazırlanan çevre düzeni planlarından endişe mi duyuyorlar acaba? Yoksa bilmediğimiz bazı konular mı var?” diyerek peyzaj 44 projesine neden gerek duyulduğunun kamuoyuna açıklanmasını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız