SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden İnönü Değil?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:54
A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yapılan stadın isminin İnönü yerine Arena olarak belirlenmesine tepki göstererek, Türkiye’nin hem askeri hem de siyasi geçmişinde unutulmaz  izler bırakan İsmet İnönü’nün isminin stattan kaldırılmak istenmesinin sebebini sordu. Ağbaba, Arena ismi ile Malatya şehri arasında nasıl bir bağlantı kurulduğunun da anlaşılamadığını vurguladı.

İNÖNÜ YERİNE ARENA

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,İnönü Stadı’nın isminin değiştirilmesine karşı çıktı.Ağbaba, Malatya’da bulunan İnönü Stadı’nın yerinin TOKİ’ye devredildiğini, TOKİ tarafından alınan yer karşılığında Malatya-Elazığ Karayolu üzerindeki bir bölgeye 25 Bin kişilik yeni bir stat inşa edildiğini belirterek “30.06.2011 tarih ve 27980 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tesislere ad verme yönetmeliğine göre usul ve esaslar belirlenmiştir. İlgili yönetmeliğin 5. Maddesinde “Bir tesise isim verilirken tesisin fiziki ve mimari yapısı, büyüklüğü ve yeri ile ismi verilecek kişi, yer ve olayın özelliği ve önemi arasındaki denge göz önünde bulundurulur” denilmektedir. Buna rağmen  Malatya’da ki  İnönü Stadı’nın ismi değiştirilerek  Arena Stadı ismini alacağı belirtilmektedir.” ifadelerini kullandı.

İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI

İsmet İnönü’nün Türkiye’nin hem askeri hem de siyasi geçmişinde unutulmaz  izler bıraktığını kaydeden Ağbaba, İnönü İsminin stattan kaldırılmak istenmesinin sebebinin anlaşılamadığını vurguladı. Yapılan değişikliğin, son dönemlerde İsmet İnönü’ye yönelik itibarsızlaştırma çabalarının bir sonucu olduğunu da vurgulayan Ağbaba,  konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılması istemiyle bir de soru önergesi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız