SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden Kadroya Alınmıyorlar?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hizmetlilerin sınava girip yeterli puan almalarına rağmen neden Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği (VHKİ) kadrolarına alınmadıklarını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan Sağlık Bakanlığı’nda çalışan hizmetli kadrosundaki personellerin sorunlarını dile getirip, “Sağlık Bakanlığı tarafından, 1 Eylül 2012 tarihinde görevde yükselme sınavı açmış ve bakanlık bünyesinde çalışan hizmetlilerin VHKİ kadrosuna geçişleri için ilgili sınavdan 70 puan almayı şart koşmuştur. Gerçekleştirilen sınavda 4 bin 351 hizmetli 70 ve üzeri puan almış, ancak sınavın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen halen 2 bin 351 personelin VHKİ kadrosuna geçişi sağlanmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, “Bakanlığınız tarafından gerçekleştirilen görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre 70 ve üzeri puan alan personellere VHKİ kadrolarının ne zaman verilmesi planlanmaktadır? Görevde yükselme sınavı sonuçları tüm personellere uygulanmayacaksa neden binlerce kişi sınava alınmıştır? Sınavda başarılı olmalarına rağmen kadroları verilmeyen personellerle ilgili gerekli öngörüde bulunmayan bakanlık bürokratları hakkında işlem başlatılması düşünülmekte midir? Bakanlığınız tarafından yeni görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacaktır? Gerekli puanı almalarına rağmen kadroları verilmeyen personellerin de bu sınava girmeleri zorunlu mudur? Zorunlu ise hizmetlilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir? 2 Bin 351 hizmetli sınavın hemen ardından VHKİ kadrosuna atanmış olsalardı, maaşlarında gözle görülür bir fark ortaya çıkacaktı. Ancak plansız gerçekleştirilen sınav, hizmetli kadrosundaki personellerin maddi kaybına da yol açmıştır. Bu kaybın giderilmesi ile ilgili bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız