SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden Kasayı Çocuğuma Teslim Ettiler?!"

0
Güncellendi - 2016-08-25 04:22:39
A- A+ PAYLAŞ

Bir hafta önce bıçaklanarak öldürülen Fırat İlkokulu'nda çalışan engelli memur Celal Kuvvetli, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Malatya Şubesi tarafından unutulmadı. Dernek üyeleri, Celal Kuvvetli için Fırat İlkokulu'nun kapısına çelenk bıraktı.

Fırat İlkokulu önünde düzenlenen basın açıklamasına öldürülen görme engelli Celal Kuvvetli'nin anne ve babası da katıldı. Celal Kuvvetli'nin 2008 yılından beri dernek üyesi olduğunu belirten GÖRBİR Derneği Malatya Şube Başkanı Aylin Aslan, "Celal Kuvvetli hem dernek üyeleri hem de 2010 yılından beri çalıştığı Fırat İlkokulu öğrencileri ve idarecileri tarafından çok sevilen biriydi. Başarısı ve karakteri ile takdir edilirdi. Celal Kuvvetli'nin planlı kasıtlı ve hunharca katledilmesi bizleri derinden üzmüş, yaralamış ve gelecek günler için tedirgin etmiştir. Özellikle savunmasız ve dezavantaj grupta yer alan engelliler, öğretim çağındaki çocuklar ve kadınların okul ve iş yerlerinde can güvenliklerinin sağlanması yönünde ilgili kurum ve kuruluşlarca koruyucu politikaların geliştirilmesi bu doğrultuda konuya hakim sivil toplum kuruluşlarından görüş istenilmesi son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda GÖRBİR ailesi olarak denetimli serbestlik uygulaması ile görevlendirilen bireylerin ruhsal muayenelerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilerek, çalışabilirliğinin uygunluğunun denetlenmesi ve hangi alanlarda çalışabileceklerinin test edilerek rapor edilmesini talep ediyor” diye konuştu.

Oğlunun devletin parasına sahip çıktığı için öldürüldüğünü ileri süren baba İsmet Kuvvetli ise, "Celal sevilen bir kişiydi. Benim oğlum ne için katlediliyor, okulun parasını koruduğu için katlediyor. Benim çocuğumun herhangi bir düşmanı yok benim çocuğum yüzde 96 engelliydi. Sadece devletin parasını korumak için ölüyor benim çocuğum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Okul idaresinden şikayetçi olduklarını belirten anne Bedriye Kuvvetli de, "Benim çocuğumun görevi okulun parasına bakmak değildi. Sadece fotokopi çekmek, telefonlara bakmaktı. Neden bir kasayı benim çocuğuma teslim ediyorlar? Biz şikayetçiyiz”şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından GÖRBİR Derneği tarafından Fırat İlkokulu önüne siyah çelenk bırakıldı.

iha

cinayet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • kenan (7 yıl önce)
    BU TARAZ SUŞLULARI OKULLARA DEĞİLDE VEKİLLERE NEDEN BİRE BİR HİZMETLİ OLARAK VERİLMİYOR NEDENİDE BELLİ VEKİLİ BROKRATI TEHLİKEYE ATMIYORLAR MALESEF Kİ ÇOCUKLAR TEHLİKE DE OLSA DA ÇOCUKTUR ÖĞRETMENDİR ÜST DÜZEY MEMUR DEĞİLDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • arif (7 yıl önce)
    ''Denetimli serbestlik'' diye bir suçluyu cezasını çekmesi için çocukların olduğu eğitim kurumuna yerleştirmek kadar saçma bir uygulama olamaz.Acilen böyle bir uygulamanın yürürlükten kaldırılması gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ERKAN (7 yıl önce)
    bu tur ınsanları neden ılkokul gıbı kucuk cocukların yetıstıği kuruma verıyolar anlamıs değilim olan malesef ölene oluyor okulda mudue ve muduryardımcıları ne iş yapıyolarda anahtarı memura verıyolar anlamıs değiim okulda cıddı yonetım boşluğu oldugu kesın gıbı. bır an önce idarenın görevden alınması lazım . bunları çöpe maden ocaklarına vereeksınız kardeşim çocuklarımızın eğitim gördüklerı yerlere değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Adam yaralama, Eroin gibi suçtan yatıp çıkan kişiler eşleri adına okul kantini kiralayıp çalıştırıyor. Yetmiyormuş gibi kendisi ve çevreden serseri tipli gençlerde bu kantinlerde çalışıyor.Milli Eğitimden ricam iyi bir araştırma yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • muradi (7 yıl önce)
    Geçenlerde bir yetkili denetimli serbestlikten dışarı çıkan mahkumların 8/1000 oranında tekrardan suç işlediğini ve tekrardan mahkum olarak cezaevlerine döndüğünü söylemişti. Dolayısıyla şu an dışarı çıkan/çıkmak üzere olan 99000 mahkumun 792 tanesi potansiyel suçlu. Rakamsal ve bilimsel veriler ışığında bu 792 tane potansiyel suç makinasının tespit edilmesi çok olası. Cezaevlerinde mahkumiyet süreleri boyunca suçluların suça eğilimi tespit edilse ve bu kişiler af veya denetimli serbestlikten faydalanamasa bugün bu şekilde ciğerimiz yanmamış olacaktı. İnsanların para için birbirinin canına kastettiği ülkemizde asayiş nasıl sağlanacaktır? Terörle mücadelede nasıl devam ettirilecektir? Cezaevleri sadece devlet tarafından barınma ihtiyaçlarını sağlayan kurumlar mıdır? 8/1000 oranında insan neden cezaevlerinde tesbit edilmez ıslah edilmez? Bence insan sağlığına ve canına kast eden kişi , etki derecesine bakılmaksızın en ağır şekilde yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.Eğer yarın bu meşrepte olan kişiler sizlerin yada yakınlarınızın zarar versin istemiyorsanız bu mesele ile ilgili düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi BİMER ve CİMER'e yazın arkadaşlar. Bugün kayıtsız kalırsak yarın mazallah bizimde başımıza benzer meseleler gelebilir. Zaten bu ülkenin başına ne geldiyse toplumsal olarak toplu refkleks gösteremediğimizden geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaSporluFK (7 yıl önce)
    malatya meb müdürü istifa etmeli bu konu ulusal basınada çıkmalı herkes duymalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cigdem (7 yıl önce)
    Bu kadar ağır cezalı insanlar eğitim kurumları yerine demir yolları adliye orman İşletme gibi kurumlarda yer almalı. Böyle sapıklık engelli bir vatandaşa bunu yaptığına göre bu sapık zihin varlıktan hersey beklenir. Allah celal beyin ailesine ve yakınlarına sabır versin. Okulun yönetiminde büyük boşluklar var
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    adi, pisikopat, ruhu sabıkalı şerefsizleri okullarda çalıştıranlar da cezalandırılmalı. böyle adiler idam edilmeli veya taş veya maden ocaklarında çalıştırılmalı. böyle adalet olmaz.
    0
    0
    Yanıtla