SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neden Olanları Lanetliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:19
A- A+ PAYLAŞ

Ankara meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili KESK ve Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından PTT önünde oturma eylemi yapıldı.

Ankara'da meydana gelen patlama sonrası Eğitim-Sen Malatya Şubesi önünde toplanan kalabalık, ellerindeki 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' pankartlarıyla PTT önüne kadar yürüdü. 

Yürüyüş sonrası basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Malatya Şube Sekreteri Özlem Şaş, "Ankara'daki katliamın ve ölümlerin sorumluları bellidir. Lanetliyoruz. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'nin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içerisinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda, onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak, savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı, 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' diyerek, barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır" dedi.

Şaş, saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Ankara'da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak 'oy avcılığı' yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara'da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye'nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. KESK olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'inadı8na barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz."

10 dakika oturma eylemi yapan grup, alkışlarla yaşanan saldırıyı protesto etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız