SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neden Siyah Giydiniz?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da görülen Zirve Yayınevi davasının 19. duruşmasına da getirilmeyen olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Varol Bülent Aral'ın Adana'daki akıl hastanesine götürülmesi nedeniyle mahkemeye çıkartılamadığı belirtildi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki 1'i Alman toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 19. duruşmasına tutuklu zanlılar Emre G., Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y. ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Y. hazır bulundu. Olayın azmettiricisi olarak suçlanan Varol Bülent Aral'ın Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne tedavi amaçlı götürülmesi nedeniyle Malatya'ya getirilemediği belirtildi. Aral, tutuklu bulunduğu Adıyaman Cezaevi'nden bir önceki duruşmaya da ödenek yetersizliği nedeniyle getirilmemişti.

Müdahil avukatları, olayın azmettiricisi olarak suçlanan Varol Bülent Aral'ın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülmesine tepki göstererek, Aral'ın Adıyaman'da yargılandığı davadaki dosyasında Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporda her hangi bir akıl rahatsızlığının bulunmadığının belirtildiğini aktararak, Aral'ın gelecek duruşmada mahkemede hazır edilmemesi durumunda görevliler hakkında işlem yapılmasını talep ettiler.

Müdahil avukatları, tanık Burcu Polat'ın da mahkemeye getirilmemesine tepki göstererek, önümüzdeki duruşmaya getirilmemesi durumunda görevliler hakkında işlem yapılmasını talep ettiler.

Sanık avukatları ise dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

Sanık Hüseyin Yelki'nin de rahatsızlığı nedeniyle duruşmalardan muaf tutulması talep edildi.

4 SANIK SİYAH GÖMLEK GİYEREK DURUŞMAYA GELDİ
Duruşma sonucunda mahkeme heyeti, sanık Varol Bülent Aral'ın önümüzdeki duruşmada hazır edilmesi için Adana ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı yazılmasına, Tanık Burcu Polat hakkında zorla getirilmesi kararı çıkartılmasına, sanık Aral ve tanık Polat'ın getirilmemesi durumunda görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, Adıyaman 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki Varol Bülent Aral'ın Adli Tıp Kurumu'nda verilen raporun getirtilmesine ve duruşmanın 21 Ağustos 2009 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme sonunda Salih G. dışındaki diğer 4 tutuklu sanığın da hepsinin siyah gömlek giymesine dikkat çeken Cumhuriyet Savcısı, sanıklara dönerek, "Neden siyah giydiniz, tesadüf mü?" diye sordu. Sanıklar da tesadüf olduğunu iddia ettiler.

"SANIĞI MAHKEMEDEN Mİ KAÇIRMAYA ÇALIŞIYORLAR?"
Duruşma sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan müdahil avukatlarından Erdal Doğan, "Sanık Varol Bülent Aral'ın önceki celse ödenek yokluğu nedeniyle getirilmeyişi gündeme geldi. Böyle bir şey olamaz. Adalet Bakanlığı'ndan her hangi bir açıklama görülmedi. Şimdi aynı sanık 'hastaneye sevk edilmesinden dolayı getirilemedi' deniliyor. Sanki yargılama ile alay edilen bir durum var. Halbuki bu şahsın hastaneye sevki ile ilgili, akıl hastanesine sevki ile ilgili daha önceki mahkemede çok kesin Adli Tıp Kurumu'nun heyet raporu var; 'akıl sağlığı yerindedir' deniliyor. Bizde şöyle bir kanı oluşmaya başladı, acaba bu sanığı mahkemeden mi kaçırmaya çalışıyorlar. Umarım öyle değildir" ifadelerini kaydetti.

"ERGENEKON SORUŞTURMASINDA DAHA SOMUT ÇALIŞMA BEKLİYORUZ"
Avukat Doğan, duruşmanın gidişatını da değerlendirerek, "Buradaki soruşturmayı yürüten savcılar elinden geleni yapıyorlar. Fakat bu dosyanın asıl ana kaynağını ve bilgilerini ve bununla ilgili daha derin araştırmaların Ergenekon soruşturması olarak bilinen İstanbul'daki Cumhuriyet Savcılarının bilgisi dahilinde yürütüldüğünü düşünmekteyiz. Bu açıdan buradan daha somut ve daha belirgin bir çalışma bekliyoruz. Mahkemenin de Ergenekon soruşturması ile ilgili bağlantı olup olmadığı konusunda talebi var.

Ergenekon savcıları ilk iddianamede bu cinayeti de adlandırdıkları için daha somut çalışmalar bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız